Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD395.1 FtCHF446.43 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a vn.-nél minden alkatrész eddzve van,valószínüleg a gyárban kipróbálták hogy károsodik-e az ekeszár és a tartó a nyírócsavar szakadásakor,minden bizonnyal úgy van eddzve hogy a csavar legyen a puhább,én ekefejet próbáltam kifúrni,hát nem sikerült,de ahol ilyen sürün szakad a csavar oda non stop biztositás kell
erre én is rájöttem de ez + 1,5M . amúgy nem túl veszélyes a helyzet,csak szeretnék ránézni egy ekére,ami elnyírt már 5 csapot,hamár senki nem akarja leírni h. torzult-e a furat v. nem
ha tényleg ilyen kemények a földek nálatok és
ilyen erös a traki:))
akkor neked a KŐbiztositásos ekéket ajánlom
azok jobban kitérnek a hirtelen kemény talajfoltoknál
utoljára megkísérlem megtudni Tőled amit szeretnék tudni. A nyírócsapos rendszer azért nem jó,mert nincstúl nagy különbség a nyírást végző anyag( az ekeszár) és a nyírócsap között.Mikor a nyírás elindul,először deformálódik a csap,de deformálódik a nyíró él is .Ezért 5-6 elnyírt csap után olyan mértékű a furat torzulása,h. már nem nyírja a csapot,hanem töri.Mivel ezek a csapok keménységüknél fogva nem szívesen hajolnak,inkább törnek,de a törés hamarabb bekövetkezik mint a nyírás ,ezért a rendszer innentől nem látja el feladatát.Ezt megoldandó:a csapokat beszúrják a várt nyírási helyen, vagy a KUHN eke ny. csap helyett szakító csapot használ.
szerinted akkor miért nem hegggggesztik egybe aztán jó az úgyis
ne írjál már ilyeneket
ki van ott minden találva mi pl már15 éve ezt a márkát használjuk
Az ekeszárban a furat ,és a szár tartóban a furat úgy nyirja el a ny.csapot mint egy metszőolló a faágat, de ha drótot vág kicsorbul. A ny.csap furata is kicsorbul?
Nekem egy hároméves 2,3 as vogel szártépőm meg egy osztrák import 4 vf ekém van.Mindegyikkel meg vagyok elégedve, a szártépő kissé nehéz a 82 nek,súlyra nem lóerőre.Az ekét könnyű huzni jól forgat nem fordítja el a traktor elejét,kopóelemek drágák de sokat bírnak.
436 hozzászólás
Válasz #36. hozzászólásra
ez a beszéd uram:)))))))))))
Nekümk vn ekéink vannak több ezer ha szántot már ki de még nam károsodot a furat!!!!!!!!!!
Válasz #33. hozzászólásra
nos nekünk rabewrk van de a furotok vagy átlagosan kb 10 elnyirt csavar után sem cokosak !!!
Válasz #31. hozzászólásra
a vn.-nél minden alkatrész eddzve van,valószínüleg a gyárban kipróbálták hogy károsodik-e az ekeszár és a tartó a nyírócsavar szakadásakor,minden bizonnyal úgy van eddzve hogy a csavar legyen a puhább,én ekefejet próbáltam kifúrni,hát nem sikerült,de ahol ilyen sürün szakad a csavar oda non stop biztositás kell
Válasz #32. hozzászólásra
erre én is rájöttem de ez + 1,5M . amúgy nem túl veszélyes a helyzet,csak szeretnék ránézni egy ekére,ami elnyírt már 5 csapot,hamár senki nem akarja leírni h. torzult-e a furat v. nem
Válasz #28. hozzászólásra
ha tényleg ilyen kemények a földek nálatok és
ilyen erös a traki:))
akkor neked a KŐbiztositásos ekéket ajánlom
azok jobban kitérnek a hirtelen kemény talajfoltoknál
Válasz #30. hozzászólásra
Örülök neki,de még mindíg nem tudom amit akarok
Válasz #29. hozzászólásra
:DDD
Válasz #27. hozzászólásra
Te már csak megérted h. mit akarok kérdezni!
Válasz #18. hozzászólásra
utoljára megkísérlem megtudni Tőled amit szeretnék tudni. A nyírócsapos rendszer azért nem jó,mert nincstúl nagy különbség a nyírást végző anyag( az ekeszár) és a nyírócsap között.Mikor a nyírás elindul,először deformálódik a csap,de deformálódik a nyíró él is .Ezért 5-6 elnyírt csap után olyan mértékű a furat torzulása,h. már nem nyírja a csapot,hanem töri.Mivel ezek a csapok keménységüknél fogva nem szívesen hajolnak,inkább törnek,de a törés hamarabb bekövetkezik mint a nyírás ,ezért a rendszer innentől nem látja el feladatát.Ezt megoldandó:a csapokat beszúrják a várt nyírási helyen, vagy a KUHN eke ny. csap helyett szakító csapot használ.
Válasz #25. hozzászólásra
jó nektek
mi vederszámra nyirjuk a 10.9-es s20-as csavarokat:)))
Válasz #17. hozzászólásra
94 ota szántok vogel ekével még soha nem szakadt el a nyiro csavar.
A gubbernél sima 8.8 as 12 es csavar volt gyárilag.
Válasz #22. hozzászólásra
képet hogy lehet feltenni??
Válasz #20. hozzászólásra
mit tudom én??
Dehogy csorbul, honnan vetted?
Válasz #19. hozzászólásra
és mennyi a szilárdság???
8.8
10.9
12.8
??
itt az ellenállást nem bírja a nyírócsap akkor szakad el tudod
a szakító szilárdság vagy mi a fene a lényeg
szerinted akkor miért nem hegggggesztik egybe aztán jó az úgyis
ne írjál már ilyeneket
ki van ott minden találva mi pl már15 éve ezt a márkát használjuk
Válasz #14. hozzászólásra
Az ekeszárban a furat ,és a szár tartóban a furat úgy nyirja el a ny.csapot mint egy metszőolló a faágat, de ha drótot vág kicsorbul. A ny.csap furata is kicsorbul?
Válasz #10. hozzászólásra
Van a gyárnál eladás telefonon megrendeled és postai utánvétel küldik.De az Axiálnál is hasonlo az ár mivel rájön a postaköltség.
Válasz #13. hozzászólásra
eredetit mégis mit kéne???
Válasz #13. hozzászólásra
mit irsz nem értem???????
Válasz #9. hozzászólásra
milyen nyírócsapot használsz hozzá? A nyírócsap furatának pereme nincs kihajolva?
Válasz #9. hozzászólásra
nézted milyen típusu az ekefej rajta?
Válasz #10. hozzászólásra
csak kereskedő, de óváron is van kereskedő
Válasz #8. hozzászólásra
A gyárnál van eladás vagy csak a kereskedőknél?
Nekem egy hároméves 2,3 as vogel szártépőm meg egy osztrák import 4 vf ekém van.Mindegyikkel meg vagyok elégedve, a szártépő kissé nehéz a 82 nek,súlyra nem lóerőre.Az ekét könnyű huzni jól forgat nem fordítja el a traktor elejét,kopóelemek drágák de sokat bírnak.
Válasz #7. hozzászólásra
kereskedőt hívd fel ő biztos tud hozzád közel referenciát
vagy hívd fel a gyárat
szeretnék venni egy VN ekét 5 v.forg. Nem tudjátok véletlenül h. hol lehet egy ilyen ekét megnézni munka közben mielőtt megvenném?
Válasz #1. hozzászólásra
Jó pár éve vannak vogel gépeim de rosszat én nem tudok róluk mondani.Szerintem nagyon erös és kopásálló gépek.
Válasz #4. hozzászólásra
tapasztalat??????
Mifelénk (Hajdú-Bihar) nagyon sztárolja mindenki a Vogel Noot ekéket!
Válasz #2. hozzászólásra
sajnálom hogy nincs tapasztalatod
Válasz #1. hozzászólásra
Nem.
írja meg mindenki ezen gépekkel a saját taoasztalatát,
ha jó, ha rosssz (habár ilyen sztem nincs nagyon )