Hirdetés
- Kukorica vetőmagok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Juhtenyésztés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Szántóföldi permetezőgépek új
1274 hozzászólás
Válasz #672. hozzászólásra
Én ekkora hülyeséggel nem dicsekednék,főleg ha sterelő a szakmám
Válasz #672. hozzászólásra
Épp ezt mondom hogy a régebbi Mtz-k szinte elnyűhetetlenek voltak ellenben az új kidásokkal amik felől egyre több hibát hallani.
Válasz #670. hozzászólásra
De az MTZ-vel még 20 hakit leszántottunk úgy hogy a kartelben fele víz fele olaj voltés csak utána szedtem szét, kapott új gumigyűrűket, meg egy új csapágysort köszörülés nélkül és azóta is megyNa ezt csinálja valaki utánam egy nyauuugattival
Válasz #669. hozzászólásra
Nem volt forró vizes feltöltés egyszer sem sőt a hiba bekövetkezése előtt volt sokkal hidegebb is és akkor nem volt ilyen baj. viszont volt olyan hogy használat után egyből leengedte de akkor nem ment 10-15 percnél többet vele és csak épp meglanyhult a víz benne szóval ezt se hiszem hogy az lett volna baj.
Válasz #666. hozzászólásra
A motorblokkon nem találtunk leengedő csapot, de majd körbenézük mégegyszer.
Egyébként vitát nem akarok kelteni de manapság mindegy hogy az ember milyen márkát választ a minőség egyiknél se poros nyomába sem a régiekhez képest, legyen az keleti vagy nyugati. Megjegyzem a Mtz-ből van szivárgás az mondjuk nem víz hanem olaj.
Válasz #663. hozzászólásra
Vagy valami szétfagyott a motorban bár ha lenegedted akkor nem gondolnám, lehet van valami rejtett zug ahonnét még egy plusz csapon kell lengedni, és amíg nem volt olyan hideg addig nem tudott átfagyni és nem okozott gondot. Volt az elmúlt napokban 1-2 olyan nap amikor az eddig megszokotnál hidegebb volt? Mert akkor lehet ez a verzió, ha nem, akkor nem ez a baj. Ha nedves perselyes ez a gép akkor lehet elszállt az "O" gyűrű a persely körül, ami nem olyan komoly költség, de a meló felér egy hüvelyezéssel, vagyis pont annyi munka megcsinálni. Még az is lehet hogy ha üzemmelegen engedted le a vizet, és víz nélkül hirtelen hűlt a blokk, akkor esetleg elrepedhetett a hüvely, vagy vetemedett a hirtelen hűléstől valami. Mi már fagyállózunk, de régebben mikor még leengedtük akkor mindig vártunk 1/2-1 órát a hűlésre. Olyat nem csináltál hogy a hideg (mínusz fokos ) motort forró (90-100 fokos) vízzel töltötted fel?? Mert az is repíszthet komolyan!!!
Válasz #666. hozzászólásra
na ez emberi hiba! nem gép a gépeket emberek kezelik és ők tudják elrontani is! ha drága gépbe benne hagyjuk a vizet télire és szétfagy akkor azért vállaljuk a felelőséget és nem a gyártót kezdjük fikázni hogy miylen szar mert szétfagy ha benne hagyom a vizet!
Válasz #665. hozzászólásra
sőt némely gépen az olajhűtön is van csap az már 3csap
Válasz #664. hozzászólásra
Ha van a motorblokkból is leeresztési lehetőség és onnan nem eresztette le, akkor amiatt fagyhatott szét. MTZ-n van ilyen leeresztő a motoron és régen, amikor nem fagyállóztam, akkor onnan is leeresztettem és nem volt soha semmi baj. Amúgy meg részvétem és pl ezért is vagyok minden Európán kívül gyártott gép ellen, mert amíg MTZ-hez még az ,,útszélen" is kapni olcsó alkatrészt, a nyugatiaknak meg kevés a baja elméletileg, addig egy ilyen kínai csoda meg írásod alapján alapból szivárog......
Válasz #663. hozzászólásra
általában 2 helyen kell elengedni a vizet a gépből!!! a hűtőből meg a motorból is !!! ha csak a hűtőből engedte le akkor lehet hogy a hengerfej tőmítést kinyomta de lehet még sok más is!!! mondjuk ez nekünk a régi gépen van a 2 leeresztő
Esetleg jó szervizest aki már látott ilyen hibát és tudja orvosolni is.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék tőletek hogy valaki tapasztalt-e már hasonló hibát az Yto traktorán?
Nos fater hütő szivárgás miatt nem tett fagyállót a hűtőrendszerbe hanem mindig ha használta (megjegyzem mióta a földmunkával megvagyunk ritkán volt) leengedte használat után és minidg teli öntötte amikor használta.
Egyik reggel amikor újra használni akarta nem volt bele elég a megszokott mennyiség ami egyből gyanus volt neki és ahogy nézegette arra lett figyelmes hogy a a motor olajszint mérő pácájánál jön kifelé a víz vagyis valahogy összekeveredett a víz az olajjal. Szerintetek mi lehet az baj? Szétfagyhatott az leengedett hűtő mellett is?
Ha valaki tud valami infót vagy segítséget azt megköszönném mert tanácstalanok vagyunk.
Válasz #661. hozzászólásra
MTZ sokkal jobb
nem jó..!! a fülke hangos ez egy 554 típus de majdnem annyitt eszik 80LE mtz váltó kuplung nagy szar alkatrész beszerzése lassú mi 3 hónapot vártunk nihány alkatrészre
Válasz #655. hozzászólásra
érdekélődnék hány üzemoránál járnak a gépek és mik a tapasztalatotok? kőszi
Válasz #656. hozzászólásra
Kisebb apróságoktól eltekintve nekem is jól működik a szerkezet. Nem tudom melyik kereskedőtől akarod venni de ahol én vettem azt nem ajánlom messzire elkerülendő a szervizese is toppon van egy olajcserét akadály nélkül megcsinál máshoz nem ért vagy nem akar?!!
Egyébként a kecskemétiek /solar kft/nagyon rendesek
le a kalappal előttük!
Nem akarom reklámozni a céget:Mezőtúr
Válasz #656. hozzászólásra
nekem 2,5 éve van 3000 órával de csak olajat cseréltem rajta meg egykétszáz forintos apróságokat. ennyi péenzért jó!
yto 904 tulajdonosok tapasztalatárol érdeklődnék én is szeretnék egyijen gépet kinek milyen jó ill rossz tapasztalatvan.
Helló!
Nekünk 2 db Yto-nk van már elsó és második generációs is!
Egyikkel se volt nagyobb gond! az első szériásba 3800 óra van!motorjával váltóval, hidraulikával se volt gond!A 2ik generációsba 1000 óra van az hibátlan eddig! majd még írok ha vkit érdekel
Válasz #653. hozzászólásra
Szerintem is hol van ez az mtz-hez?
Válasz #652. hozzászólásra
neke yto traktor nem tetszik dolgozok vele néha de akkor is szidom meert sztem szar az egész!
Válasz #650. hozzászólásra
X-el már át a neved kijelzősre!
Válasz #650. hozzászólásra
Vasárnap megyek ha nem jön eső, de félek hogy nem bírja az 58 LE a drága kis legó.
Válasz #646. hozzászólásra
Már úgy ki fényeztem ,hogy csak a váz van meg de így legalább jobban bírja a legód.
Válasz #648. hozzászólásra
Ami számot leírtál, azon a becenéven,van egy ismerős itt a fórumon.Arra gondoltam.
ezt most mond el mégegyszer
Válasz #645. hozzászólásra
Te is abba a faluba való vagy? Ne talán a szomszéd faluba, G-ra?
Válasz #645. hozzászólásra
A 3 fejessel meg mit csinál? Pedig azt is fényezhetné mire kell nekem?
már jóhogynem már 10 fejel rohangál a yto x 904 es baz kötött talajban errefelé még a john deere 8100 as is csak 7 fejel megy mert nem bírja elhuzni
Válasz #643. hozzászólásra
20 coll, 30-33 cm mély.
Sebesség ???? Az érdekes....de ne itt......
Válasz #642. hozzászólásra
sebesség, nyitás?
Válasz #641. hozzászólásra
40+
Válasz #640. hozzászólásra
irígykedsz he??
nemhogy ilyet vettél vóna a sárga dög helyett
húzgálod az eldét vele?
hogy viszi a kukiföldbe?
Válasz #638. hozzászólásra
Válasz #638. hozzászólásra
csak 5 fej??
jók ezek a trakik amikor előszőr beleültem olyan hiányérzetem volt a joni után mintha nem raktak volna bele mindent de szétszakíthatatlanok errfelé egy x904 es 5ös váltvaforgatóssal rohangál elégé kötött talajban.
Válasz #612. hozzászólásra
a régi mtz talán sokkal többet érnek mint az ujak!szerintem!
Semmi probléma yto fronton minden oké?
Mi újság yto fronton hogy működnek a szerkezetek?
Válasz #631. hozzászólásra
Szevasz. Ha jóltudom az YTO a NH TL ill. TD rokona ott lehet hogy találsz megoldást.
Válasz #631. hozzászólásra
Vágass egy üvegessel bele eggyet .
szivesen segitenék,de nálunk is ugyanez a helyzet
Üdv mindenkinek!
Kokrétan Ador Alex-et vagy valakit keresnék aki magyarországon kívűlről tudna Yto 904-hez jobb oldali kis kibillenthető ablakot szerezni. Épp most csapta ki egy faág és kecskeméten sincs. Következő érkezése min 2 hónap!!!
Ha nem muszály azt nem várnám meg.
Ezért ha valaki tudna segíteni kérem írlyon a pamuszan@gmail.com-ra. Utánvétet csomagküldést mindent fizetnénk ha ott sem egetverő az ára.
Válasz #629. hozzászólásra
Bocsi akkor rosszul gondoltam.Az lkt is elhúz fenyőből 9-10 et ha bebirod kötni,de erre felénk 98%-ban akác,cser,tölgy,gyertyán van,na meg kib....tt dombok.Nógrád megye.
Válasz #628. hozzászólásra
Ebben nincs hidromotor még a csörlők is mehanikuson huznak elektro pneumatikus vezérléssel.
Egyenes terepen 10 köbméter fenyőt gond nélkül elhuzza.
Válasz #627. hozzászólásra
Ezek hidromotorosak.Az lkt is csak 80 lovas de húzattam már vele(igaz kicsit nyögve) 7,5 cm3 fát egyszerre.Nagybátyámnak újfajta Liebherr rakodóban 2700-as kis fiszfasz motor van de bika nagyon.
Válasz #626. hozzászólásra
a súlyhoz képest nem kicsi az a motor?
Válasz #625. hozzászólásra
Perkins mindenütt megálya a helyét.
Ebben a vonszolóbban
is 90le Perkins 1104C-44T motort épitenek már jó 5éve és nagyon bevált, pedig a gép sulya 8,2T.
yto x 1004-1254 ezekbe már nem semi motrok kerülnek!perkins 1104d-e44ta.Nézetek utána hány nyugati markás traktor eröforása