Hirdetés
- MTZ 1221 traktor új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Fokhagyma termesztés új
- Traktorvásárlás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Műtrágya árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Ne maradjon le, hamarosan lezárul a Kisüzem pályázat!
Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető.
Hirdetés

1727 hozzászólás
Válasz #175. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=TvyCDFflAMo
Ez nézd meg!
Sziatok! Valakit kipróbáltak már Zetor 5611-6045-ös EB pótkosival?????? De szeretném tudni!
Szerintetek ráfér az 5611-es traktorra a 16.9R28"gumi????????És nem befolyásolja nagyon a sebességét erejét?
Válasz #173. hozzászólásra
Még nem de szombaton hozzuk szerencsére nincs messza a falunktól kb 15-20km re van egy tanyán!!!
Válasz #172. hozzászólásra
Elhoztátok már a trakit?
De az biztos hogy itt kötött a talaj kivéve a partosabb darabokat!!!
Válasz #169. hozzászólásra
KI van hegyezve az egész dolog azt nem tagadom mert a legkissebb a fogásszélesség es a mélység is csak 20-25cm és az első fej sincs megzabáltatva épp hogy csak fog !
Válasz #169. hozzászólásra
Felénk közép kötött a talaj és elég a két fej mélyszántásnál az 5611-nek de még a 80-asnak is .
Próbálkoztak mtz-vel 3 fejjel kinek hogy sikerült de aki rendesen akart szántani az 2 fejes nagylajtát használ .
Válasz #167. hozzászólásra
Hát ha Te a 5611-es zetorral huzol olyan ekét, amiet én 323-as zt-vel, (amiben egyébbként nem kételkedek) akkor nekem ne mesélj kötött talajról!
Válasz #165. hozzászólásra
Mifelénk homokon is tudja a kuki a 80-100 mázsát jó évben szar évben meg 60-70-et! :)
Válasz #163. hozzászólásra
Ja meg nem mindeggy hogy előtte milyen gépekkel taposták szét a talajt mert az én földemre csak a kombájn megy rá aminek nagy a súlya utánna max 82MTZ nem Rábával tapssuk a földet
Válasz #158. hozzászólásra
Már nem azért jani x de ha én nem ugy csinálnám és másoktól se láttam volna az 5611-est 3fejes lajtát húz nem is mondanám Amúgy a Jászságban igen kötött nehezen szántható földek is vannak és és ha jó omlós OPTIMÁLIS IDŐ van én már szántottam ugy20-25cm mélyen !!
Nem tom hogy merre gazdálkodsz meg h mienek a körülmények!i
Válasz #164. hozzászólásra
Persze,búzát 40 mázsát várunk,tavaly szar év 30 mázsa volt,kukit 80-100mázsa körül várunk.amúgy aranykoronára nem rosszak18-24-esek,csak eléggé kötöttek,meg 2x3 el kell művelni hogy vetni lehessen bele,meg mi 30cm a minimum amin szántunk.
Válasz #163. hozzászólásra
Abból a földből ki is nő valami vagy csak szántjátok?
Viszonyítás képpen hogy nálunk milyen kötött a talaj.Bátyámnak 925-ös mtz 3-as kühne ekével(válvaforgatós)max 3.4.-el viszi.Ez nem a legolcsóbb és legszarabb eke,mert 1.100.000+áfa volt,és forgóknál ő is lenyomatja.Rába steiger 4-est húz csak.Én 82-essel fortschritt b-125-öt max 3.-al de már enni ad neki.Mtz-50-kettes ekével 2.-3-al tud csak menni,de hogy mást is említsek 8100-as johni 4-esel csak lépésben megy és kapar rendesen.
Válasz #160. hozzászólásra
Na azt ne mondjátok még soha ki se próbáltátok.
Válasz #158. hozzászólásra
Az biztos,az itteni talajokba az 56-11-es kettest is csak úgy viszi ,hogy a trakis keze a hidralikán van és emelgeti,na ilyet meg én nem szoktam, mert vagy szántok vagy szarok bele.
Válasz #141. hozzászólásra
Hát nem tudom lenne-e baja, de nem is fogom megtudni, ha rajtm múlik. Ílyet sose tennék!
Válasz #148. hozzászólásra
Vigyázz ezzel a kifejezéssel, hogy "minden körülmény"!
Mert abba az is beletartozik, amit még Te se láttál.
Válasz #151. hozzászólásra
Ott ahol a 5611-es viszi a 3 fejes lajtát optimális körülményekk között, ott a hűlye is bír szántani:)
Válasz #149. hozzászólásra
Ez pont így van.Csak nem mindenkinek fussa olyan traktorra, ami bírja a "jó" ekét:).
Válasz #155. hozzászólásra
Igy van. Tsz-én volt UTOS 650-os 4 fejeesel bivalyerős volt, mint MTZ-82-é!!!
Válasz #154. hozzászólásra
Sajnos én nem tudok itt lajta ekét keriteni. Nálunk azt nem ismerik.
Válasz #153. hozzászólásra
Na végre! Próbálod meg Lajta 4 fejessel 35 fogásszélessége, elvinni is!
Válasz #152. hozzászólásra
Igen alesi ez egy utolsó szériás Universal 650-es.
Válasz #148. hozzászólásra
Láttam amit képed. Ez UTOS 650-os??? nem?
A száraz föld csak abban játszhat szerepet mondjuk hogyha optimális körülmények között viszi az 5611 és a 3fejes lajtát de viszont kötött szárazba vagy álítasz az ekén vagy leveszel 1ekefejet mert különben kipányvázza a gépet de az eke nyomatás nélkül és súlyok nélkül benne van a földbe!!!!!!
Válasz #149 hozzászólás
Igazatok van 4755és szabi én is ugy vagyok vele ha jó az eke nem nagyon bejolyásolja talaj minősége és nedvességtartalma!!
Válasz #147. hozzászólásra
jó ekét kell venni a jó eke belemegy a földbe akkor is ha nembirod elhuzni
Válasz #147. hozzászólásra
Nálunk ha valamelyik gépész nyomatüban szánt, akkor az holnaptól mehet haza. És ez nem vicc. Az eke ha jól karban van tartva akkor minden körülmények között bele kell menjen a földbe. Aki meg nem tartja rendbe az ekét és nem tudja beállitani az rakja rá a sulyokat és teszi nyomatóba a hidraulikát. Nálunk is volt olyan ősz, hogy a 820-as mtz kettes ekével 50 literrel szántott egy hektárt de nem kellett arra suly meg ilyenek.
Válasz #134. hozzászólásra
A tesómnak váltvaforgatós van 890kg az se megy bele úgyhogy rárakhatnák még egy mtz-t kb akkor lenne jó.
Válasz #135. hozzászólásra
Amúgy meg azt használok.
Válasz #140. hozzászólásra
A vizes talajt meg azért nem szabad szántani ,mert szalonnás lesz a szántás és roncsolod a talajt ,illetve nedvesen nem tudod elművelni,szárazon meg mégúgy se.
Amúgy nem akartam senkit megsérteni ,de amit leírtok gondoljátok át mert nem mindig reális,mert nem mindegy hol gazdálkodsz az országban.
Válasz #140. hozzászólásra
A megfelelő idő,az aki gazdálkodik az tudja hogy olyan a mezőgazdaságba ritka mint a fehér Zorró.például tavalyi év semmi eső ,vetni pedig kellett ha aratni is akartam.
Válasz #135. hozzászólásra
Homoktalajon még jó hogy belemegy,de barna erdőtalajon megnézném a forgóvégeket hogy szántanád fel,mert amúgy én is csak forgóknál szoktam lenyomatni.
Ez a külömbség a fortschritt meg az mtz között,az mtz-nek lenyomatom az ekét semmi baja pedig mér 16 éve traktorozok a fortschrittnak ezekszerint van ha azt mondod nem értek a gépekhez,mert az ekének biztos nem lesz baja.
Válasz #139. hozzászólásra
Igazad van meg még a traktoros hibái közé is sorolható hogy nem a megfelelő időben szánt sokkal könnyebb a traktornak ekének a nedves -vizes talajt forgatni mint az agyonra szikrázó kiszáradt földet!!!
Válasz #138. hozzászólásra
Van olyan talaj, amibe csak a buzi nehéz eke megy bele, nem mindig az eke hibája.
Nálunk szokott olyan lenni, hogy a belvíz, vagy a nedves talajon való aratás után olyan kemény a föld, hogy az ekém csak 15 centire megy bele a földbe és közbe a 3 fejjel a zt-nek keze lába kapar. De ha volna egy traktorosom, aki lenyomatja, az ekét, hát Én inkább azt dobnám el!
Azt az ekét amit le kell nyomatni nem megy bele a földbe legyen az száraz azt tényleg el lehet dobni!!!
Válasz #136. hozzászólásra
Ez épp olyan mint a K 25-ös meg a 3011-es! Pedig a K 25-ös motorja nagyon-nagy mértékben hasonlít az UE-28-aséhoz,de a K25 az K25!
Válasz #121. hozzászólásra
Hát azért jobb volt az 50-es MTZ mint a Super! A Super az egy hulladék volt szerintem már akkor is! Az 5611-es sokkal jobb volt a Superektől!
Vagy használjon vésőorros ekevasat! Én azt használok és soha nincs probléma szárazságban se!
Válasz #133. hozzászólásra
Ez a "lenyomatás" iszonyat kókány dolog!! Ilyet, aki ért a gépekhez sosem csinálna! Így szét lehet bszni a traktort. Inkább sulyozd le az ekét v. csinálj vmit az ekevassal, vagy olyankor szánts amikor beveszi az ekét a talaj!!
Válasz #132. hozzászólásra
Attól függ milyen talaj,most nekem fortschritt ekém van 510 kg,és ha szárazabb a talaj bele kell nyomatni ,a kettes eke meg orosz volt kb250kg
Válasz #131. hozzászólásra
Amelyik ekét bele kell nyomatni a földbe azt jobb ha eldobod. Nekünk volt olyan garis problémánk, hogy az universal 651-esnek az első hajtása kétszer ment szarrá. Aztán kimentek a fiuk szétnézni és azt tapasztalták, hogy a tulaj nyomatóba szántott és a trakinak a hátsó kerekei nem érték a földet és azért halt meg az eleje.
Ja meg ami a legfontosabb a hidralikát nem lehet lenyomatni,és szárazabb földeken csak guruzdolt az eke.
Válasz #123. hozzászólásra
Kedves N!!!!!!!!!
Nekem volt super 50,-esem ,utánna vettem egy mtz-50-t,ég és föld teljesítményre.Kb annyi különbség van mint egy 50-es meg egy 80-as között.Lehet többet eszik az 50-es ,de kevesebb olajat,és az olaj drágább mint a gázolaj.Amúgy ezzel nem azt mondom hogy szar gép ,de az 50-es az erősebb,és nyúzhatóbb mint a super.Meg agyanazt az ekét amit az 50-essel is húztam igen csak füstölve vitte,amúgy könnxebb munkákra ideális,de szántásnál ,sok olajat eszik,ezt már más is mondta ,nem csak az én gépemnél volt így.
Válasz #128. hozzászólásra
Nekem volt 5748-ös 3 fejes ez jó. Kb.25-28 liter eszik az gázolajot. 1988-ben apukám vásároltak Tsz-ből selejt 5748-ös 8000 Ft volt. :))
Válasz #127. hozzászólásra
Én ezt egy magán gazdánál láttam én is ott szántottam bérbe mellettük egy 5611-es zetorral és saját szememmel láttam hogy ugyanugy vitték a lajtát 20-25cm mélyen mind a ketten és mondták a traktorosok a fogyasztás és elájultam a 20literes különbségen