Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Helló, a nyáron vetem bele hidraulika olajat, egy 20as kannával kellet bele majdnem. a nivóján a felső vonástól egy kicsit van csak lentébb.
Az ülés alatt van két csatlakozási lehetőség a mennyiség szabályzó karocska mögött mondom, az egyiknél kifelé mutat a nyíl, a másiknak meg befelé. Nekem a kimenőre van kötve a csatlakozó és úgy van kivezetve hátra, visszatérőm nincs, de ettől függetlenül visszamegy az olaj rajta.
a nyomatek valtonak semmi koze nincs a hidraulika szivatyuhoz annak mas szivatyuja van ,errol kb en azt mondanam hogy levegot kapott a szivatyu mert mar az utolsokat rugja eloszor merjel nyomast ha 100 alatt lesz akkor csereld ki levegoztetni tolasal fel valami dombra a hatuljaval es engedmeg a szivatyun a csovet.
Azóta szűrőket kitisztítottam a duplát (ami fölötte van az milyen szűrő csak egy sima van két fémcső megy rá, levettem, kiöntöttem, de nem tudtam széttekerni, de simán át lehet rajta fújni).
Az ülés mögött ami van az amivel el lehet zárni az olaj útját azt kitekertem, de oda már nem jut el az olaj, ha megy a motor akkor sem.
A nyomatékváltót működik, gondolom akkor olaj van benne és a szivattyú is működik. A függesztőkarokat kézzel könnyen fel lehet emelni.
Egyébként jól emelt, hirtelen romlott el, világosban is megnéztem olaj nem ment el alatta (kinn hagytam mert nem tudtam az ekét kiemelni este 11-kor gyalog jöttem haza). Délelőtt kimentem érte dombon le és föl se emelt. Itthon a hátsó csavart még egyszer levettem, megmozgattam a szelepet de semmi.
De még nem megy, ötlet valakinek?
Szántottam a Krisztállal a hidraulika menet közben megszűnt emelni. Olajat tettem bele, hátul a 3. pont alatt a csavart levettem, a hosszú csavarhúzóval a szelepet megpiszkáltam ami le szokott ragadni de semmi, nem változott nem emel továbbra sem. Karokat megmozgattam mindet, a csavarosat az ülés mögött mivel le lehet zárni a hidraulikát kivettem, visszaraktam, semmi sem történt. Van még valami ötletet mit csináljak vele?
Reggel hidegen megpróbálom még-egyszer hátha.
Szevasztok, olyan problémám lenne, hogy a kis Zetorom nem nyom elég olajat a kiadó szelepen, de a függesztőszárakat gond nélkül emeli, terhelve is. A szivattyúja döglődik, vagy állítani kellene a vezértömbjén valahol? Egy szürőt takaritottam ki ami az ülés alatt van az a mágneses, és új hidraulika olajjal töltöttem fel teljesen. Egy kis munkahengert nyom ki félig, és megáll a tudomány, hiába játszok a gázzal mellé.
Valaki ötlet, megoldás!?
Válasz #4588. hozzászólásra
valami baleset volt Öregmajor és Kisszállási bekötő között a meggyesnél valami szippantó meg egy egy suzuki ha jól hallotam
valami baleset volt Öregmajor és Kisszállási bekötő között a meggyesnél valami szippantó meg egy egy suzuki ha jól hallotam
Motorolaj hőcserélőt, ha nincs elrepedve a ház ne vegyél újjat, csak a két végét, hozzá tömítést, belső részt nyomáspróbázd le, ha rossz, csak akkor cseréld, de jó hűtős még azt is javítja, így kb. 12 eft-ból megúszod az egészet. Egyébként alkatrészben jó ár Szlovákia, Bíróék: 00421917659716, postán elküldenek mindent!
Az első az üzemanyagsziattyúba meg, abba a kis pohárkába, míg a második az üzemanyagszűrő. De van a durvább és a finomabb szűrőbetét. Így kérjed. elvileg lennie kell a boltban.
Sziasztok!
Egy kis info kellene.
12045-re saccra mennyibe fájhat egy motorolaj hőcserélő újonnan?
Függesztő lakatot vett valaki mostanában? Milyen áron mozoghat?
Merre érdemes ezekben az ügyekben érdeklődni?
Bontott műszerfal burkolatok , órák, hátsó üveg és levegőszűrő ház nincs valakinél elfekvőben?
A válaszokat előre is köszönöm.
Srácok ha jól emlékszem itt agroinformon olvastam valamelyik fórumon, a 12045-ös hidraulikájának a hátsó kar állásait, de most nem tudom megtalálni keresővel, az egész fórumot meg nem akarom átolvasni érte. Esetleg akinek eszébe van az letudná írni még egyszer hogy hogy is vannak ezek benne? Előre is köszönöm. Jah és az is segítség lenne ha egy kis magyarázatot tudnátok adni a működéséről.
Helló mindenkinek, az 5611 a kihelyezett szelepen nem bír emelni, amúgy a hidraulikája szépen teszi a dolgát. Most töltöttem gel új olajjal teljesen, és a szűrőjét is kitakarítottam teljesen. Gázadásra sem emel többet. Kinek mi a javaslata?!
hát a miénk papirforma szerint 1994 zetor 12145, de nincs rajta pót üzemanyagtartály (pedig jóljönne). Illetve a műszerfalon az órán kivűl lévő visszajelzőkből csak 4 darab van de a 12145-ös gépkönyvben több szerepel ott majdnem kivan rakva a műszerfal felső fele visszajelzőkkel
Kösz mindenkinek, kb egy éve van nálam eddig nem sokat ment, elindult meg húzta amit kellett de van rajta pár dolog amit meg kellene csinálni aztán látok rajta új dolgokat is. Ez előző hely(ek)en azért pár dolgot belepiszkáltak ami biztos nem gyári megoldás.
11596 hozzászólás
Válasz #4600. hozzászólásra
Cserélgesd csak a csöveket! De a szivattyút se feledd megnézni.
Válasz #4594. hozzászólásra
Nem tudom felcserélni mert csak egy csatlakozásom van, a kimenő ágba ( ülés alatt a nyíl kifelé mutat) van bekötve rendesen a csatim.
Válasz #4592. hozzászólásra
Helló, a nyáron vetem bele hidraulika olajat, egy 20as kannával kellet bele majdnem. a nivóján a felső vonástól egy kicsit van csak lentébb.
Az ülés alatt van két csatlakozási lehetőség a mennyiség szabályzó karocska mögött mondom, az egyiknél kifelé mutat a nyíl, a másiknak meg befelé. Nekem a kimenőre van kötve a csatlakozó és úgy van kivezetve hátra, visszatérőm nincs, de ettől függetlenül visszamegy az olaj rajta.
Válasz #4593. hozzászólásra
Nekem ugyan így szántás közben ment el. Az ok a szivattyú tengejéről elkoptak a bordák. Egy új szivattyú és 30p, és újra tökéletes lett.
Válasz #4595. hozzászólásra
a nyomatek valtonak semmi koze nincs a hidraulika szivatyuhoz annak mas szivatyuja van ,errol kb en azt mondanam hogy levegot kapott a szivatyu mert mar az utolsokat rugja eloszor merjel nyomast ha 100 alatt lesz akkor csereld ki levegoztetni tolasal fel valami dombra a hatuljaval es engedmeg a szivatyun a csovet.
Válasz #4595. hozzászólásra
Szia! Nem kapcsolódott ki véletlenül a szivatyú! Amugy milyen zetor?
Válasz #4593. hozzászólásra
Azóta szűrőket kitisztítottam a duplát (ami fölötte van az milyen szűrő csak egy sima van két fémcső megy rá, levettem, kiöntöttem, de nem tudtam széttekerni, de simán át lehet rajta fújni).
Az ülés mögött ami van az amivel el lehet zárni az olaj útját azt kitekertem, de oda már nem jut el az olaj, ha megy a motor akkor sem.
A nyomatékváltót működik, gondolom akkor olaj van benne és a szivattyú is működik. A függesztőkarokat kézzel könnyen fel lehet emelni.
Egyébként jól emelt, hirtelen romlott el, világosban is megnéztem olaj nem ment el alatta (kinn hagytam mert nem tudtam az ekét kiemelni este 11-kor gyalog jöttem haza). Délelőtt kimentem érte dombon le és föl se emelt. Itthon a hátsó csavart még egyszer levettem, megmozgattam a szelepet de semmi.
De még nem megy, ötlet valakinek?
Válasz #4591. hozzászólásra
Cseréld fel a kimenőcsatlakozókat egymással, dugd át az egyiket a másikba. Csak az egyik ág terhelhető rendesen, a másik az csak egy kicsit nyom.
Szántottam a Krisztállal a hidraulika menet közben megszűnt emelni. Olajat tettem bele, hátul a 3. pont alatt a csavart levettem, a hosszú csavarhúzóval a szelepet megpiszkáltam ami le szokott ragadni de semmi, nem változott nem emel továbbra sem. Karokat megmozgattam mindet, a csavarosat az ülés mögött mivel le lehet zárni a hidraulikát kivettem, visszaraktam, semmi sem történt. Van még valami ötletet mit csináljak vele?
Reggel hidegen megpróbálom még-egyszer hátha.
Válasz #4591. hozzászólásra
És hány liter olaj van benne ? meg találtad a müszer fal alatt a padlón a kis nivó pálcát meddig van a szint
Szevasztok, olyan problémám lenne, hogy a kis Zetorom nem nyom elég olajat a kiadó szelepen, de a függesztőszárakat gond nélkül emeli, terhelve is. A szivattyúja döglődik, vagy állítani kellene a vezértömbjén valahol? Egy szürőt takaritottam ki ami az ülés alatt van az a mágneses, és új hidraulika olajjal töltöttem fel teljesen. Egy kis munkahengert nyom ki félig, és megáll a tudomány, hiába játszok a gázzal mellé.
Valaki ötlet, megoldás!?
Válasz #4587. hozzászólásra
mi volt tegnap öregmajor felé ,vagy 50 traki terepjáró stb????
Válasz #4567. hozzászólásra
Nem igaz mert kaptam érte 62ft-ot mert volt benne 200 liter gázolaj , most abból furikázik az egész család meg a rokonyok
Válasz #4566. hozzászólásra
igen el
Motorolaj hőcserélőt, ha nincs elrepedve a ház ne vegyél újjat, csak a két végét, hozzá tömítést, belső részt nyomáspróbázd le, ha rossz, csak akkor cseréld, de jó hűtős még azt is javítja, így kb. 12 eft-ból megúszod az egészet. Egyébként alkatrészben jó ár Szlovákia, Bíróék: 00421917659716, postán elküldenek mindent!
Válasz #4582. hozzászólásra
Az első az üzemanyagsziattyúba meg, abba a kis pohárkába, míg a második az üzemanyagszűrő. De van a durvább és a finomabb szűrőbetét. Így kérjed. elvileg lennie kell a boltban.
Sziasztok!
Egy kis info kellene.
12045-re saccra mennyibe fájhat egy motorolaj hőcserélő újonnan?
Függesztő lakatot vett valaki mostanában? Milyen áron mozoghat?
Merre érdemes ezekben az ügyekben érdeklődni?
Bontott műszerfal burkolatok , órák, hátsó üveg és levegőszűrő ház nincs valakinél elfekvőben?
A válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #4580. hozzászólásra
meg egy ilyet
Válasz #4580. hozzászólásra
találtam egy ilyet is
Válasz #4572. hozzászólásra
Ez a centrifugális olajfilter szűróje. Az üzemanyagszűrő máshogy néz ki, és kettő van belőle.
Válasz #4575. hozzászólásra
06202359559
Válasz #4577. hozzászólásra
szívesen
Válasz #4572. hozzászólásra
Köszi AGRO SZAKI mondom a tulajnak és meg látjuk. Az az igazság nem is volt benne
Válasz #4565. hozzászólásra
Helló, a függesztőkarok emelnek rendesen.
Lala küldtem önnek egy levelet kérem olvassa el!!!
HSX 140 van valakinek ?
Válasz #4571. hozzászólásra
Válasz #4570. hozzászólásra
Srácok ha jól emlékszem itt agroinformon olvastam valamelyik fórumon, a 12045-ös hidraulikájának a hátsó kar állásait, de most nem tudom megtalálni keresővel, az egész fórumot meg nem akarom átolvasni érte. Esetleg akinek eszébe van az letudná írni még egyszer hogy hogy is vannak ezek benne? Előre is köszönöm. Jah és az is segítség lenne ha egy kis magyarázatot tudnátok adni a működéséről.
Vigyázat, mert kettő van. Egy durvább és egy finomabb szűrő. Mindkettőt illik cserélni, hamár ott vagy.
Válasz #4568. hozzászólásra
ilyen
Űdv úrak!!!!
Lenne egy kérdésem.6211-es üzem anyag szűrő milyen kell bele???
Válasz #4566. hozzászólásra
elvitték a ....k ,60/kg
Moderátor által módosítva: 2015-04-07 15:57:25
Válasz #4565. hozzászólásra
El is ment a 106-os?
Válasz #4564. hozzászólásra
terheléssel is emel a hátulja vagy csak üresen ?
Helló mindenkinek, az 5611 a kihelyezett szelepen nem bír emelni, amúgy a hidraulikája szépen teszi a dolgát. Most töltöttem gel új olajjal teljesen, és a szűrőjét is kitakarítottam teljesen. Gázadásra sem emel többet. Kinek mi a javaslata?!
A 12145 -ön nem volt széria az pót tank, opcióként lehetett rendelni.
Gyárilag úgy van megoldva, hogy az alsó tartályból szívja a naftát, és a felső tartályból töltödik mindig tele. Már amennyi van a felsőben.
hát ezen nincs igaz mi vagyunk a 3ik tulaja első tulajánál volt sokáig majd 2évet egy erdészetben dolgozott és tavaly került hozzánk
Pedig lennie kell, már a 8145-ösön is van.
hát a miénk papirforma szerint 1994 zetor 12145, de nincs rajta pót üzemanyagtartály (pedig jóljönne). Illetve a műszerfalon az órán kivűl lévő visszajelzőkből csak 4 darab van de a 12145-ös gépkönyvben több szerepel ott majdnem kivan rakva a műszerfal felső fele visszajelzőkkel
Ha jól emléxem van ott mókolva valami a porlasztóval is, talán pár lóval erősebb is a 121-es. Vagy az már a 122? Tököm tudja.
Válasz #4556. hozzászólásra
Komfortosabb a fülke kapott egy alsó üzemanyagtartályt, új motorháztető. Nagyjából ennyi jut eszembe amit új lett a 12145 szérián.
Üdv
olyan kérdésem lenne hogy van valami számottevő különbség a zetor 12145 és a 12045 között? főleg motorikusan vagy ugyan az mindkettő?
Válasz #4554. hozzászólásra
középen üres van nem minden gépben volt menetarányos állítólag
Válasz #4553. hozzászólásra
Akkor az lehet az a menetarányos vagy motorarányos.
Válasz #4549. hozzászólásra
Az tényleg a kardánnak egy mechanikus kapcsolója ott lehetett egyes tipusoknál kerékarányos gardánt kapcsolni is
Kösz mindenkinek, kb egy éve van nálam eddig nem sokat ment, elindult meg húzta amit kellett de van rajta pár dolog amit meg kellene csinálni aztán látok rajta új dolgokat is. Ez előző hely(ek)en azért pár dolgot belepiszkáltak ami biztos nem gyári megoldás.