Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tisztelt Zetoros Kollégák!
Segítségetekre volna ismét szűkség!Tegnap rendsodrozás közben arra lettem figyelmes hogy az öreg 6011-es mindig nehezebben emeli fel a rendképzőt.Megáltam és látom hogy rendesen csepeg az olaj a váltóház oldalán végigfolyva a légtartály mögött,valahonnét fentről jön de nem igazán látni hogy pontosan honnét.
Szerintetek honnét jött elő az olaj??? Elég rendesen elfojt mert a nívó pálca sem ér már bele.
Segítsetek hol keressük a hibát SOS!!!
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! A 3011-esemen eltört a hidraulikakarok tengelye, az eltörte az öntvény fedelet.Ha esetleg lenne vkinek, vagy tudna segíteni beszerezni, nagyon megköszönném!
nem azonnal ,csak kaptam uj telót és az átjátszásnál sok szám eltünta zetor ami rámegy azb adagolóra bordás agy azon két fog között egy helyen nincs kimarva ,és a kapcsoló hüvelyen is igy van tehát egyszerűen ahol összemegy csak úgy jó
ahhoz hogy az első henger nyomjon nem kell levenni az adagoló deknijét elég ha össze van kötve az üza cső és teljes töltésnél forgatni fogóval a tengelyét azért nem szedem le a deknit hogy lássam az első elem van e épp nyomáson...azt látni fogom úgy is
az adagolót láttam még csak !csak egy kúp jön ki belőle egy reteszhorony van rajta meg egy menet van a végén...se mitnémertárcsa se másfajta meghajtásra utaló jel nincs..nem ismerem a tipust...
de szerintem kiveszem a porlasztót elsö hengert felső holtpontra és felrakom..legfeljebb visszaveszem és fordítok rajta ha nem ott lesz...még az is kevesebb idő mint a tankal szarakodni
akkor magyarán mondva lehet szétszedni..
levenni a motorháztetőt leereszteni a gázolajat leszerelni a tankot levenni a tanktartót és végre hozzá lehet férni a szelepdeklihez....
ennyit a pihenésről.....
120-45ön egy ismi levette az adagolót nem jelőlt össze semmit..hogy a legegyszerűbb visszarakni???
Tank le szelepdekni fel??
Vagy porlasztó ki mérőléc be az első dugattyúra??esetleg valami egyszerűbb trükk,hogy ne ketyegjen feleslegesen a szervíz óra??
Köszönöm a válaszod!
Az elsö felnik nekem belül vannak! ha kiforgatom a hátsot akkor az szélesebb mint az elsö!
Akor tegyem kivülre az elsöt is?
Neked hogy van?
Köszönöm a válaszodat!!
Rendbe raktam teljesen felujitva!
Bár a motorhoz a váltohoz nem kellet nyulnom mert számomra szépen duruzsol!
ha kiforditom a felnit akkor viszont sokkal szélesebb mint az elsö!Nem lesz egyforma!!
Akkor az elsöt is tegyem a külsö felfogatási hejre?
Válasz #4269. hozzászólásra
Kb 220 cm szélesnek kéne lenni a 12045-nek. Nálunk a hátsó kerékszélességet csak a 12 soros kukoricavetögép miatt szokták 198 cm-re összehúzni. Ez a traktor nehéz talajmunkára volt kifejlesztve, és nem sorközmüvelésre. Amúgy összéb lehet húzni az elsö kerékszélességet is de a kerékagyak ki fognak lógni. Ha rendbe van rakva a traktorod nagyon meg leszel vele elégedve. Igaz hogy a kabinja nem valami luxustraktoré, de a munkát tisztességesen elvégzi. Nálam évekig húzta a gazdaságot, de mára már továbléptem egy kategóriával.
szép jo estét!
a segitségeteket szeretném kérni!
vettem januárban egy 12045 ös crystalt!
Felujitottam de még csak most látom hogy az elsökerekek szélesebbek mint a hátsok!
eddig azért nem tünt fel mert pont kivoltak forditva a hátso felnik most vissza forgatam öket és igy a hátulja ha jol emlékszem 198cm a két felni szélesége!
Az eleje viszont 218cm!
ez igy rendben van??
bocsánat ha roszul fogalmazok!
Válasz #4265. hozzászólásra
Te mostan melyik módszerrel épited át? Tányér és körtekerék csere más fogazattal, vagy a 3. fokozat fogaskerekeinek átcserélésével?
Válasz #4262. hozzászólásra
Váltó difi vég lehajtások ugyan az mint a 120-asoknak így ugyan úgy át tudod szerelni a gyosítócuccal mint a 120-asokat . Én a 8011-esbe raktam bele a gyorsítót de még nincs tapasztalatom mert még nincs kész a gép .
Valami fogaskerék cseréket csináltak de talajon már utána nem bírt úgy dolgozni mint a gyári fogaskerekeken. Sebességszekrény és a véglehajtások is hamaráb megadták magukat. De konkrétat nem tudok mondani, mivel én nem akartam átépíteni.
Nálunk a családan volt egy 3011 1967-es évj volt lefestve jó gumikkal jó akksival adta el unokabátyám 350eFt-ért mert kinőtte.Ennyit vagy esetleg egy kicsit többet megér egy ilyen gép.
Válasz #4259. hozzászólásra
16145-nek ugyan az a kabinja mint a 10145-nek. Nékem csendes és pormentes volt, csak a klíma hiányzott belöle. A kipufogó hangtompítója nem volt rajta csak csö volt a kabin magaságáig. Kívülröl rettenetesen ordított a kipufogó hiánya miatt, de csukott ablaknál, ajtónál a kabinba nem jött be a zaj. MTZ-ben csak egyszer ültem, de azt a traktort nem nekem találták ki.
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni tőletek.Kis könnyű munkára keresgélek egy Zetor 3011-est.Szerintetek mit lehet adni(Ft) egy ilyen öreg veteránért papír nélkül?
Felszereltségben vannak különbségek. A sima proxima alap, a plus az már 16/16 os váltó, mechanikus irányváltó meg stb, a power meg kapott már elektro hidraulikus irányváltót pl, meg 24/24 fokozat, 3 terhelés alatt kapcsolható fokozat, nagyobb üzemanyagtartály, levegős ülés...stb. Amúgy mindegyik opciósan kicsit "tuningolható" szerintem
Üdv mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni.van a nagybátyámnak egy 5745 ös zetorja,és a hidrolikája nem müködik rendesen.Vetéskor menet közben felemeli a vetögépet,szántáskor viszont jo.az ekét lenttartja.mi lehet a baja?köszi elöre is
Szia pinotnoir 777!
Ha nekem saját részre kellene választani akkor én
Zetor 6245-ost választanék.Mi ezt a tipust kb.20 ha
szoloben tobb éven keresztul,minden nagyobb probléma
nélkul használjuk a TSZ-ben.Kérdd ki tobb ember
véleményét,hogy jól tudjál donteni.
Tisztelettel Kiskér.
Traktor témában abszolút kezdőként azt szeretném kérdezni, hogy max 1 millióig milyen Zetort javasolnátok? Eléggé kötött a atalaj, 6 heki szőlőm van, úgyhogy minimum 50 ló és 4 kerékhajtás lenne a minimum szerintem. Csak azt sem tudom, melyi Zetor négykerekes. Köszi előre is.
11596 hozzászólás
igy sikerült
Válasz #4297. hozzászólásra
Nem hinném, hogy a hegesztés megoldható lenne, mert annyira eltört.
Tisztelt Zetoros Kollégák!
Segítségetekre volna ismét szűkség!Tegnap rendsodrozás közben arra lettem figyelmes hogy az öreg 6011-es mindig nehezebben emeli fel a rendképzőt.Megáltam és látom hogy rendesen csepeg az olaj a váltóház oldalán végigfolyva a légtartály mögött,valahonnét fentről jön de nem igazán látni hogy pontosan honnét.
Szerintetek honnét jött elő az olaj??? Elég rendesen elfojt mert a nívó pálca sem ér már bele.
Segítsetek hol keressük a hibát SOS!!!
Válasz #4296. hozzászólásra
Öntvényfedelet hegesztetni nem tudom?
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! A 3011-esemen eltört a hidraulikakarok tengelye, az eltörte az öntvény fedelet.Ha esetleg lenne vkinek, vagy tudna segíteni beszerezni, nagyon megköszönném!
Válasz #4294. hozzászólásra
Jó neked még két nap és fejest ugorhatok a lapos földeken a vízbe!!! :(
Pótvásárlás előtt állok néz át a pótkocsisba nagyöregtől szívesen tanulok!
kis napsütés kellene,mert 3-4 napon belül már nem tudok bemenni a naprába gombászniVálasz #4293. hozzászólásra
Válasz #4292. hozzászólásra
helló öreg, minden rendben?
Válasz #4291. hozzászólásra
de Zetor adagoló csak arra a kúpra megy rá az a bordás (ricnis) bizgentyű,
Válasz #4290. hozzászólásra
no akkor ez nem zetor adagoló.... jó cseredarabot adtak néki
ok..köszi a szakmai infót...holnap 9 körűl rádcsörgök
Válasz #4289. hozzászólásra
nem azonnal ,csak kaptam uj telót és az átjátszásnál sok szám eltünta zetor ami rámegy azb adagolóra bordás agy azon két fog között egy helyen nincs kimarva ,és a kapcsoló hüvelyen is igy van tehát egyszerűen ahol összemegy csak úgy jó
Válasz #4288. hozzászólásra
ezt én is sejtettem mert a tengely végén a kúpon ott a reteszhorony
holnap reggel vagy most csörömpöljek??
Válasz #4287. hozzászólásra
Hívj majd fel ,eltünt a számod,a Zetorra visszatérve ,csak egyféleképp megy fel az adagoló,
Válasz #4286. hozzászólásra
még egy picit
Válasz #4284. hozzászólásra
vagy ?
Válasz #4284. hozzászólásra
Igaz, de amúgy pontosabb.
Válasz #4283. hozzászólásra
ahhoz hogy az első henger nyomjon nem kell levenni az adagoló deknijét elég ha össze van kötve az üza cső és teljes töltésnél forgatni fogóval a tengelyét azért nem szedem le a deknit hogy lássam az első elem van e épp nyomáson...azt látni fogom úgy is
Válasz #4280. hozzászólásra
Adagoló oldalán a dekni ?? az sincs, vagy milyen adagoló van rajta?
Válasz #4281. hozzászólásra
a tank a motor felett van...sajnos
Válasz #4280. hozzászólásra
Mert a szelepdekni.. ?? nehéz levenni? ? meg legalább a szelepek is be lennének állítva?? Tank??miért??
Legközelebb ha látok körbe nézem hogy néz ki..
Válasz #4279. hozzászólásra
az adagolót láttam még csak !csak egy kúp jön ki belőle egy reteszhorony van rajta meg egy menet van a végén...se mitnémertárcsa se másfajta meghajtásra utaló jel nincs..nem ismerem a tipust...
de szerintem kiveszem a porlasztót elsö hengert felső holtpontra és felrakom..legfeljebb visszaveszem és fordítok rajta ha nem ott lesz...még az is kevesebb idő mint a tankal szarakodni
Válasz #4278. hozzászólásra
Ezekben nem Skoda motor van?
Válasz #4277. hozzászólásra
akkor magyarán mondva lehet szétszedni..
levenni a motorháztetőt leereszteni a gázolajat leszerelni a tankot levenni a tanktartót és végre hozzá lehet férni a szelepdeklihez....
ennyit a pihenésről.....
Válasz #4276. hozzászólásra
Gondolom ez hagyományos motor.. .....szelep, adagolóelem..
120-45ön egy ismi levette az adagolót nem jelőlt össze semmit..hogy a legegyszerűbb visszarakni???
Tank le szelepdekni fel??
Vagy porlasztó ki mérőléc be az első dugattyúra??esetleg valami egyszerűbb trükk,hogy ne ketyegjen feleslegesen a szervíz óra??
Válasz #4274. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget, de sajnos most nem lesz traktorvétel
Én csak a 3. sebességet cseréltem ki .
Válasz #4271. hozzászólásra
Köszönöm a válaszod!
Az elsö felnik nekem belül vannak! ha kiforgatom a hátsot akkor az szélesebb mint az elsö!
Akor tegyem kivülre az elsöt is?
Neked hogy van?
Válasz #4270. hozzászólásra
Köszönöm a válaszodat!!
Rendbe raktam teljesen felujitva!
Bár a motorhoz a váltohoz nem kellet nyulnom mert számomra szépen duruzsol!
ha kiforditom a felnit akkor viszont sokkal szélesebb mint az elsö!Nem lesz egyforma!!
Akkor az elsöt is tegyem a külsö felfogatási hejre?
Az enyémen egyforma széles. Mikor nézegettem, nekem úgytünt, csak felniforgatással lehet ezen változtatni.
Kb 220 cm szélesnek kéne lenni a 12045-nek. Nálunk a hátsó kerékszélességet csak a 12 soros kukoricavetögép miatt szokták 198 cm-re összehúzni. Ez a traktor nehéz talajmunkára volt kifejlesztve, és nem sorközmüvelésre. Amúgy összéb lehet húzni az elsö kerékszélességet is de a kerékagyak ki fognak lógni. Ha rendbe van rakva a traktorod nagyon meg leszel vele elégedve. Igaz hogy a kabinja nem valami luxustraktoré, de a munkát tisztességesen elvégzi. Nálam évekig húzta a gazdaságot, de mára már továbléptem egy kategóriával.
szép jo estét!
a segitségeteket szeretném kérni!
vettem januárban egy 12045 ös crystalt!
Felujitottam de még csak most látom hogy az elsökerekek szélesebbek mint a hátsok!
eddig azért nem tünt fel mert pont kivoltak forditva a hátso felnik most vissza forgatam öket és igy a hátulja ha jol emlékszem 198cm a két felni szélesége!
Az eleje viszont 218cm!
ez igy rendben van??
bocsánat ha roszul fogalmazok!
Válasz #4267. hozzászólásra
Kíváncsiságból szoktam nézegetni a hirdetéseket a 3011-ek kicsit túlárazottak de azért nézegess sosem lehet tudni.
Válasz #4263. hozzászólásra
Ilyesmi árban gondolnám én is, szerettem volna cserélni egy gépet egy ilyenre de a tulaj egy műszakis árát szeretné érte.
Te mostan melyik módszerrel épited át? Tányér és körtekerék csere más fogazattal, vagy a 3. fokozat fogaskerekeinek átcserélésével?
Váltó difi vég lehajtások ugyan az mint a 120-asoknak így ugyan úgy át tudod szerelni a gyosítócuccal mint a 120-asokat . Én a 8011-esbe raktam bele a gyorsítót de még nincs tapasztalatom mert még nincs kész a gép .
Valami fogaskerék cseréket csináltak de talajon már utána nem bírt úgy dolgozni mint a gyári fogaskerekeken. Sebességszekrény és a véglehajtások is hamaráb megadták magukat. De konkrétat nem tudok mondani, mivel én nem akartam átépíteni.
Válasz #4260. hozzászólásra
Hali!
Nálunk a családan volt egy 3011 1967-es évj volt lefestve jó gumikkal jó akksival adta el unokabátyám 350eFt-ért mert kinőtte.Ennyit vagy esetleg egy kicsit többet megér egy ilyen gép.
Válasz #4261. hozzászólásra
Köszi a felvilágosítást! Ezeknek a váltójához nem létezik gyorsító fogaskerékpár? Úgy, ahogy a nagyokhoz? Egy bajom vele, hogy csak 25-öt megy.
Válasz #4259. hozzászólásra
16145-nek ugyan az a kabinja mint a 10145-nek. Nékem csendes és pormentes volt, csak a klíma hiányzott belöle. A kipufogó hangtompítója nem volt rajta csak csö volt a kabin magaságáig. Kívülröl rettenetesen ordított a kipufogó hiánya miatt, de csukott ablaknál, ajtónál a kabinba nem jött be a zaj. MTZ-ben csak egyszer ültem, de azt a traktort nem nekem találták ki.
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni tőletek.Kis könnyű munkára keresgélek egy Zetor 3011-est.Szerintetek mit lehet adni(Ft) egy ilyen öreg veteránért papír nélkül?
Sziasztok
10145-nek mennyivel kényelmesebb a fülkéje az MTZ fülkénél?Elsősorban zajra gondolok.Köszi
Válasz #4256. hozzászólásra
Köszönöm!!!!
Válasz #4254. hozzászólásra
Válasz #4255. hozzászólásra
Felszereltségben vannak különbségek. A sima proxima alap, a plus az már 16/16 os váltó, mechanikus irányváltó meg stb, a power meg kapott már elektro hidraulikus irányváltót pl, meg 24/24 fokozat, 3 terhelés alatt kapcsolható fokozat, nagyobb üzemanyagtartály, levegős ülés...stb. Amúgy mindegyik opciósan kicsit "tuningolható" szerintem
Üdv..
segítenétek nekem abban, hogy mi a különbség a proxima, proxima plus, és a proxima power gépek között?
Köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Segitséget szeretnék kérni.van a nagybátyámnak egy 5745 ös zetorja,és a hidrolikája nem müködik rendesen.Vetéskor menet közben felemeli a vetögépet,szántáskor viszont jo.az ekét lenttartja.mi lehet a baja?köszi elöre is
Szia pinotnoir 777!
Ha nekem saját részre kellene választani akkor én
Zetor 6245-ost választanék.Mi ezt a tipust kb.20 ha
szoloben tobb éven keresztul,minden nagyobb probléma
nélkul használjuk a TSZ-ben.Kérdd ki tobb ember
véleményét,hogy jól tudjál donteni.
Tisztelettel Kiskér.
Traktor témában abszolút kezdőként azt szeretném kérdezni, hogy max 1 millióig milyen Zetort javasolnátok? Eléggé kötött a atalaj, 6 heki szőlőm van, úgyhogy minimum 50 ló és 4 kerékhajtás lenne a minimum szerintem. Csak azt sem tudom, melyi Zetor négykerekes. Köszi előre is.