Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Meg van a probléma forrása miszerint is az adagoló maghajtásának a belső bordás közbetétjében eltört a zéger gyűrű és ez elvádorolt az adagoló felé és szét csúszott . Közbetét és tengelycsere a megoldása
Koppány Vezér! Egy ilyen előmelegítőre én is szívesen szert tennék ha lehet még valahol ilyet kapni.Biztos nem haragudna meg az öreg 6011-esem ha egy ilyet kapna.Ha sikerül valamit kideríteni felőle kérlek oszd meg velünk.
Én meguntam mikor szét kellett szedni, hogy kopácsoljam kalapáccsal és csináltam, hozzá egy lehúzot. Van a belselyében 6 vagy 8 menetes furat azzal szorítom rá. Az egyész pofon egyszerű egy 15-ös vasból ki van vágva egy kör, rajta ez a pár lyuk hogy le lehessen szorítani és a közepében egy 20-as csavar aminek az elelyében egy ki csapágygolyó. A 20-as csavart ahogy tekerem befele, úgy húzza szépen le a szíjtárcsát.
Válasz #3685. hozzászólásra
igen de itt kúpos is meg éken is hajt itt bár attól függetlenül lehet itt is hiba jártunk már így a 8011-essel hogy a fogaskerék volt a hunyó bár ott valami vadbarom mókolta helyre a balfaszságát
Válasz #3680. hozzászólásra
én azt vettem észre hogy ment mint ahogy szokott és egyszer csak sehova megállt a motor és semmi és hiába légtelenítettem nem füstölt a motor . Az adagoló végén a dugó csavart levettem kihúztam az elemhengerek tolórudját maxra és akkor sem egy árva füstöt sem nyomott a gép ekkor kezdtünk gyanakodni hogy meghajtás hiba lehet mivel az adagoló maga éken és kúpon hajt ezért maradt a vezérlés ami csak éken
Válasz #3679. hozzászólásra
Ja értem nekem csak a csovek jonek a kabinbol a munka hengere. Amugy mire letél figyelmes szagatot a motor fehéret kéket fustolt? Nekem még a fordulatméro kis lapos tengelyét is letorte. Én kicseréltem már a fogaskereket is mert kicsit kotyogot az uj ékel meg az ék meg a tengely ezek pár euroba kerultek ,de amikor meghalodtam hogy 100 euro egy uj fordulatt mero
akkor inkább meghegesztetem.
Milyen az orbitod? a régebbi nagy karos ? Nekem csak egy olajmunkahenger van kint a hidon . Ha a karos van neked akkor nem biztos hogy elfér a sz.tárcsa.
Válasz #3675. hozzászólásra
Nem vagyok bene biztos de probáld meg . nekem kivolt véve csak már nem emlékszem hogy azért mert nem fértki a szijtárcsa vagy mert perselyeztuk a hidat.
Válasz #3667. hozzászólásra
Vagyis jut eszembe egyszer egy párévvel ezelott kellet cserélni a naftaszivatyu meghajto tengelyt mert kilazult az anya rajta és kiszopta az éket és mindég elmozdul a gyujtás kicsit roszul szol a motor . de azota semmi kicseréltem és halgatt.
Válasz #3668. hozzászólásra
A főtengely végéről a szíjtárcsát kéne levarázsolnom mert erős a gyanunk hogy hogy az adagolót meghajtó fogakerék a vezérlésben elnyírta az éket . 2 óra alatt lebontottam minden szinte meg 1 órát húzattam meg ütöttem a szíjtárcsát de az meg sem mozdul .
Cseh oldalon találtam ezt e képet motor előmelegítőről.
Az adagoló mögött a blokk oldalán van egy fagydugó a motoron,úgy gondolom ez oda passzolna.
Valaki látott már effélét?
Sanyi bátyám erre gondoltál?
Ha jol emlékszem akkor a konyv 2,7 ír optimálisnak munka kozben .de ha tartja a 2 akkor még mehet. csak kevesebb ne nagyon legyen mert van rajta turbo is meg már a fotengelynek se a legjobb.
#1. hozzászólás, ramszesz66 küldte be 2012-11-03 19:00:32-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi a legoptimálisabb motorolajnyomása ezeknek a gépeknek, Zetor 160245, és hogy üzemeltethető-e 2-2,5 Bar nyomással?
Előre is köszönöm!!!
Válasz #3650. hozzászólásra
Nekem is ez van.
Egyszerűen jó.
5 évig 150-200ha-ban használtam egy öreg 50-el, 3-4 éve 70ha-an ugyan ez a felállás különösebb hiba nélkül.
A Martinban gyártott Zetor széria egyik legstrapabiróbb traktora, nincs annyira kihegyezve a motor, mint a 160-161-162-es szériánál, már 4+1 sebességes váltóval szerelték+1 osztósebesség+nyomatékváltó.
Nekem van, használom, majdnem meg is vagyok vele élégedve
Sziasztok!
A Zetor 7245 és a hozzá hasonló tipusoknál a magasnyomás
gázolajpumpa és a kipufogókonyok kozott van egy fagydugóra hasonlító dugó amit ha kiveszunk akkor ide
be lehet szerelni a vízmelegítot 220 V-ra.Úgy szoktuk megoldni azoknál a traktoronál amik mindennap mennek,
hogy egy idozitos villanyórára rákapcsoljuk este a vezetéket és reggel pl.4órakkor bekapcsol az óra és
munkakezdésre elo van melegítve a motor.Saját tapasztalatból mondom jó dolog, teherautónál,rakodónál
és autóbusznál is használtuk.Tisztelettel.Kiskér.
11596 hozzászólás
Válasz #3695. hozzászólásra
Be kéne kötnöm még egy vezértömböt, de hova?
Válasz #3694. hozzászólásra
akarsz rá tenni ?
Válasz #3694. hozzászólásra
Azon nincs .
Válasz #3693. hozzászólásra
Szevasz Tamás.Nektek van a 9540-en homlokrakodó?
Válasz #3692. hozzászólásra
én váltó alaktrészeket vettem tőlük postán gond nélkül megoldható a dolog
Válasz #3690. hozzászólásra
Köszi! Már voltam náluk alkatrészért 2éve de ha jól emlékszem már postán is megoldható a dolog.Meg is keresem őket mihamarabb.
Meg van a probléma forrása miszerint is az adagoló maghajtásának a belső bordás közbetétjében eltört a zéger gyűrű és ez elvádorolt az adagoló felé és szét csúszott . Közbetét és tengelycsere a megoldása
Válasz #3689. hozzászólásra
Szia.
Dunaszerdahelyen Agro-Biróéknál van.
Ma beszéltem velük,valamivel több mint 20 euró az ára.
Válasz #3663. hozzászólásra
Koppány Vezér! Egy ilyen előmelegítőre én is szívesen szert tennék ha lehet még valahol ilyet kapni.Biztos nem haragudna meg az öreg 6011-esem ha egy ilyet kapna.Ha sikerül valamit kideríteni felőle kérlek oszd meg velünk.
Válasz #3686. hozzászólásra
99 % hogy az adagoló főtengelyének a vég tört le
Válasz #3673. hozzászólásra
Szia!
Én meguntam mikor szét kellett szedni, hogy kopácsoljam kalapáccsal és csináltam, hozzá egy lehúzot. Van a belselyében 6 vagy 8 menetes furat azzal szorítom rá. Az egyész pofon egyszerű egy 15-ös vasból ki van vágva egy kör, rajta ez a pár lyuk hogy le lehessen szorítani és a közepében egy 20-as csavar aminek az elelyében egy ki csapágygolyó. A 20-as csavart ahogy tekerem befele, úgy húzza szépen le a szíjtárcsát.
Válasz #3685. hozzászólásra
igen de itt kúpos is meg éken is hajt itt bár attól függetlenül lehet itt is hiba jártunk már így a 8011-essel hogy a fogaskerék volt a hunyó bár ott valami vadbarom mókolta helyre a balfaszságát
erre a végére gondolok.
Válasz #3682. hozzászólásra
Majd megírom mi volt a baj , nem tudom hajtja-e de szerintünk nem hajtja ezért nem indul
Válasz #3682. hozzászólásra
ma délután fél 3 kor lett a baj utána haza húztuk és kezdtem el szét bontani holnap majd kiderül minden .
Válasz #3681. hozzászólásra
érdekes majd írd meg hogy hol volt a gebasz. de a adagolot hajtja? az adagolon van egy fogasrekek azt nem néztétek?
Válasz #3680. hozzászólásra
én azt vettem észre hogy ment mint ahogy szokott és egyszer csak sehova megállt a motor és semmi és hiába légtelenítettem nem füstölt a motor . Az adagoló végén a dugó csavart levettem kihúztam az elemhengerek tolórudját maxra és akkor sem egy árva füstöt sem nyomott a gép ekkor kezdtünk gyanakodni hogy meghajtás hiba lehet mivel az adagoló maga éken és kúpon hajt ezért maradt a vezérlés ami csak éken
Válasz #3679. hozzászólásra
Ja értem nekem csak a csovek jonek a kabinbol a munka hengere. Amugy mire letél figyelmes szagatot a motor fehéret kéket fustolt? Nekem még a fordulatméro kis lapos tengelyét is letorte. Én kicseréltem már a fogaskereket is mert kicsit kotyogot az uj ékel meg az ék meg a tengely ezek pár euroba kerultek ,de amikor meghalodtam hogy 100 euro egy uj fordulatt mero
akkor inkább meghegesztetem.
Válasz #3678. hozzászólásra
nekem a hagyományos kormányrúd kijön régi szervó helyére és ott az orbit de a hídon nekem is csak egy munka henger van
Válasz #3677. hozzászólásra
Milyen az orbitod? a régebbi nagy karos ? Nekem csak egy olajmunkahenger van kint a hidon . Ha a karos van neked akkor nem biztos hogy elfér a sz.tárcsa.
Válasz #3676. hozzászólásra
rénézésra éppen kifér a szíjtárcsa
Válasz #3675. hozzászólásra
Nem vagyok bene biztos de probáld meg . nekem kivolt véve csak már nem emlékszem hogy azért mert nem fértki a szijtárcsa vagy mert perselyeztuk a hidat.
Válasz #3674. hozzászólásra
Csak a hűtőt vettem ki meg az előtt ami van kicsit akadályoz az orbit de hátha sikerülne így is
Válasz #3672. hozzászólásra
Jol hozzá férsz? az elso hidat elkototed?
Válasz #3669. hozzászólásra
Hát pedig az a modja ahogy írod.
Válasz #3671. hozzászólásra
sajnos előszokot fordulni a krisztáloknál ilyesmi
Válasz #3669. hozzászólásra
Hát ez jo még nem is láttam hogy mit írtál és pont nekem is az volt.
Vagyis jut eszembe egyszer egy párévvel ezelott kellet cserélni a naftaszivatyu meghajto tengelyt mert kilazult az anya rajta és kiszopta az éket és mindég elmozdul a gyujtás kicsit roszul szol a motor . de azota semmi kicseréltem és halgatt.
Válasz #3668. hozzászólásra
A főtengely végéről a szíjtárcsát kéne levarázsolnom mert erős a gyanunk hogy hogy az adagolót meghajtó fogakerék a vezérlésben elnyírta az éket . 2 óra alatt lebontottam minden szinte meg 1 órát húzattam meg ütöttem a szíjtárcsát de az meg sem mozdul .
Még nem. De mivan vele ha tudok segitek.
Válasz #3666. hozzászólásra
Ti javítottátok már a 162-es motorját ?
Válasz #3661. hozzászólásra
Nekem ilyen van a zetoromba. Nagyon jo dolog télen.
Válasz #3660. hozzászólásra
hívj fel napközben mert van nálam egy 8011-es zetor alkatrész katalógus
Válasz #3663. hozzászólásra
Biztos,itt helyben vettem valamikor a traktorboltban.
Válasz #3662. hozzászólásra
Köszönöm.
Holnap utánanézek beszerezhető e eme Cseh remek.
Válasz #3661. hozzászólásra
Igen!
Cseh oldalon találtam ezt e képet motor előmelegítőről.
Az adagoló mögött a blokk oldalán van egy fagydugó a motoron,úgy gondolom ez oda passzolna.
Valaki látott már effélét?
Sanyi bátyám erre gondoltál?
Üdv!
Azt szeretném kérdezni nincs e valakinek zetor 8011 gépkönyve vagy alkatrész katalógusa.
Előre is köszönöm.
Válasz #3657. hozzászólásra
Nekem 12145 van a motor GO elott 0,5 volt a nyomás és nem volt semmi baja, más okból kellett GO-ni
Válasz #3657. hozzászólásra
Ha jol emlékszem akkor a konyv 2,7 ír optimálisnak munka kozben .de ha tartja a 2 akkor még mehet. csak kevesebb ne nagyon legyen mert van rajta turbo is meg már a fotengelynek se a legjobb.
#1. hozzászólás, ramszesz66 küldte be 2012-11-03 19:00:32-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyi a legoptimálisabb motorolajnyomása ezeknek a gépeknek, Zetor 160245, és hogy üzemeltethető-e 2-2,5 Bar nyomással?
Előre is köszönöm!!!
Nekem is ez van.
Egyszerűen jó.
5 évig 150-200ha-ban használtam egy öreg 50-el, 3-4 éve 70ha-an ugyan ez a felállás különösebb hiba nélkül.
Válasz #3654. hozzászólásra
Napló eleje.. A.. betű beírtam egy piros pontot!
A Martinban gyártott Zetor széria egyik legstrapabiróbb traktora, nincs annyira kihegyezve a motor, mint a 160-161-162-es szériánál, már 4+1 sebességes váltóval szerelték+1 osztósebesség+nyomatékváltó.
Nekem van, használom, majdnem meg is vagyok vele élégedve
Valaki segítsen már a kollégának, nálunk nem nagyon elterjedt.
Válasz #3651. hozzászólásra
Látom figyelsz Sanyibá.
Ez volt a harmadik?
#1. hozzászólás, Zoli24 küldte be 2012-11-01 21:15:33-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Véleményeket kérek a 121-45zetorról!
Sziasztok! Valaki megtudná mondani hová kössem a 9540-esen ha még egy vezértömböt teszek rá,a vezértömb bejővö nyomóág másik végét a traktoron.
Sziasztok!
A Zetor 7245 és a hozzá hasonló tipusoknál a magasnyomás
gázolajpumpa és a kipufogókonyok kozott van egy fagydugóra hasonlító dugó amit ha kiveszunk akkor ide
be lehet szerelni a vízmelegítot 220 V-ra.Úgy szoktuk megoldni azoknál a traktoronál amik mindennap mennek,
hogy egy idozitos villanyórára rákapcsoljuk este a vezetéket és reggel pl.4órakkor bekapcsol az óra és
munkakezdésre elo van melegítve a motor.Saját tapasztalatból mondom jó dolog, teherautónál,rakodónál
és autóbusznál is használtuk.Tisztelettel.Kiskér.