Hirdetés
Fórum
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Aszály új
- Napraforgó ára új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
Cikkajánló
Hirdetés
1569 hozzászólás
Válasz agrogal #1318. hozzászólásáraRabszolgaélet gombokért? Már szaladok is!
Tartsatok jószágot,annak vessetek lucernát 0,7 szorzója van.Legalább megismernétek az élet másik oldalát is
Válasz Bárány #1310. hozzászólásáraKhm...
Helyesen: ... fenntartási időszakon KÍVÜL vetsz ...
Válasz Szabi. #1315. hozzászólásáraPassz. Amúgy a március előtti totálozást én nem erőltetném. Általában árilis második felében zúzok először. Egyrészt, mert addig nem nő akkora gaz, másrészt pont a beadás időpontja miatt ez az időben visszafelé ellenőrzés amúgy sem működik.
(Csak nehogy most adjak tippet...)
Válasz Bárány #1313. hozzászólásáraRégebben volt valami por alakú totális és úgy is kellet kiszórni. Talajon keresztül hatot de lehet csak képzelődöm......
Válasz Bárány #1313. hozzászólásáraPersze, akkor !!!!
Válasz Szabi. #1312. hozzászólásáraAkár ez is mehet. De a fenntartási időszak ugarnál március 1-től indul, úgyhogy glifo csak ez előtt szabályos.
Szóval nem a beadás időpontja számít.
Válasz Bárány #1311. hozzászólásáraBeadás előtt glifo, most tárcsa, majd őszre glifo kombi ????
Válasz Szabi. #1309. hozzászólásáraNekünk is állandó ugar van, de én zúzogatom. Átlagos évben áprilistól augusztusig kb. 4 hetente elég, az idei csapadékos időben inkább max. 3 hetente.
Aztán szeptember elején el lehet gondolkodni egy glifozáton.
Válasz Nyomasek Bobo #1308. hozzászólásáraÁt kéne olvasni mégegyszer a jogszabályt, hogy pontosan mit is mond, mert bár a fenntartási időszakon vetsz, de ez így, kultúrnövénnyel bevetve nem tudom, hogy szabályos-e.
Válasz Bárány #1307. hozzászólásáraVettem egy hitvány földet és az az örökös ugar, zöldtrágyázzon a jó.........!
Válasz Bárány #1307. hozzászólásáraSzerinted mi lenne, ha pl repcét szórnék ki december végén, vagy február végén. Megtárcsáznám, oszt annyi. Hogy viselkedne tavasszal, nyaron az őszi repce? Esetleg kevernék bele búzát, az úgyse kalaszolna ki)(ez van eltéve hal etetőanyagnak)
Válasz Tom250 #1305. hozzászólásáraHa valóban számítanának azok az elvek, amikre hivatkozva bevezették ezt a ... zöldítést, nem is lenne szabad a folyamatos feketén tartás.
Mondjuk a folyamatos szárzúzás meg azért necces, mert elég hamar befészkelnek mindenféle állatok.
Válasz Tom250 #1305. hozzászólásáraHát itt parlagfű mentes parcella nincs.
2018ban vetettem egy darabba perzsa here, pohánka, köles keveréket. Hát nem csodalom, hogy a kölest azóta kivették a keverékből és szudáni fű van benne. Jó ritkán kikelt...a heréből 1db/3m2 volt a sűrűség... 2019ben pohánka jött mocskosul, idén köles. Elvileg a köles a zöldtömeg miatt került bele. Jól meg is fertőzte a placcot, mert nem mertem tárcsázni. Kasza nem volt, a szártépő elől meg elhajolt. Ugye leborotvalni tilos, mert az ellenőr nem látja mi volt benne.
Most volt eső a kölesnek...konkurencia sincs...mégse jön az a remélt zöldtömeg, csak a sípcsont magasságba (vagy 20cm-en)a buga
Válasz Nyomasek Bobo #1303. hozzászólásáraVeszélyes gyomok mint pl parlagfű ne legyen benne, különben nem kell feketére művelni, szártépőzgetni is lehet
Válasz Nyomasek Bobo #1301. hozzászólásáraMég a legelején megszórtam szudáni maggal,
egyszer egyszer hagytam felmagozni, most olyan sűrűn van benne hogy minden mást elnyom, 2-3 havonta leszaladom szártépővel azt ennyi.
De én ezt az ugart hosszútávra tervezem.
Válasz Tom250 #1300. hozzászólásáraVan egy homokföldem, ami ugarba passzolna, de kb 1000 évre elég vadmohar lenne benne 1 év után. Ott láttam 12.5cm magas ecsetpázsitot meg vadmohart kalaszban...
Válasz Nyomasek Bobo #1299. hozzászólásáraAzt kellene vaslapáttal addig ütni míg mozog, aki ezt a zöldítést kitalálta az eu-ban!
Válasz Tom250 #1300. hozzászólásáraMit tudsz vele csinálni, hogy ne verje fel a gaz?
Válasz Nyomasek Bobo #1299. hozzászólásáraÉn ezért ugaroltatok inkább
Neked ha jól számolom kb 1,25Ha-t kellene betenni ugarba és akkor nem kéne bajlódni a zöldtrágyával ami kiszárítja és jól el is gyomosítja a földeket..
Válasz Ares 826 #1298. hozzászólásáraNagyon jó ez a zöldítés. Annyi eredménye van, hogy minden evben a 25ha területemhez van belőle 130-230ezer forint minuszom. Alsó hangon. A földet kiszáritja, pl kölessel pohankaval beszennyezte.
Idén is buza előtt kell zölditenem, mert facelia lesz az egyetlen tavaszi növény, és nem szerencsés elé szórni ketszikű aprómagokat...
Válasz Bárány #1296. hozzászólásáratudomásom szerint nincs még válasz kintről a kéréssel kapcsolatban! én örülnék ha nem kellene zöldíteni, ahogy írtam idiótaság az egész!
Válasz bandigh #1294. hozzászólásáraHa rajta a pejva vagy a szalma szecskázva azért annyira nem repedezik ki a föld, főleg ha az összes szalma le van szecskázva!
Válasz Bárány #1295. hozzászólásáraA zöldítés a mostani formájában szerintem is hülyeség, sőt, kártékony.
De erről a kérésről Brüsszel felé van bármi komolyan vehető infód?
Válasz Ares 826 #1293. hozzászólásáraNe forgasd ki a szavaimat, azok az állítólagos kormányzati kérésre vonatkoznak!
Válasz Ares 826 #1293. hozzászólásáraVagy az 5 centis tarlóhántással egymenetben elvetsz pár szem magot, ami szerves anyagot csinál abból a nedvességből ami amúgyis kiszárad a földből augusztusban. Aztán ősszel bedolgozod, ugyanottvagy mint egy becsületes nyáriszántással -> A talaj viszonylag száraz ősszel, csak a vizet nem a nap vitte el, hanem munkára fogtad.
Ha csak leglifózod a tarlót ugyanúgy kiszárad a nyár végére a nagy repedéseken
Válasz Bárány #1282. hozzászólásáraszerinted van értelme az egész zöldítésnek???? Mert ha a földet akarjuk védeni annyira az "idióta zöldek" miatt akkor szerintem az lenne a legértelmesebb ha semmit sem csinálnánk a tarlóval egy glifozátozáson kívül! Akkor pont ott marad a pejva vagy még a szalma is gazdája válogatja, nem vinné a szél a földet, a pejva és szalma alatt szépen ott maradna a víz és továbbá még a giliszták is jól éreznék magukat a szalmában vagy épp a pejvában! Tehát én az mondom hozzá nem értő balfaszok voltak aki ezt az egészet kitalálták!
Válasz Mf-es? #1290. hozzászólásáraköszi
Válasz Mézga #1289. hozzászólásáraA permetezési naplóban minden kezelés pontosan legyen benne!
Kicsi az esély, de esetleg ellenőrzéskor vehetnek talajmintát, és ha abból kimutatják a vegyszert, a naplóval igazolhatod, hogy ez előtte került oda.
Vagy époen utána. Pl. ugaroltatott földnél ez is előfordulhat.
Válasz Mézga #1285. hozzászólásáraTR retek,homoki zab,lóbab,borsó,facélia.Ha jól sikerül,köt annyi nitrogént,hogy visszahozza a költségeid.
Válasz Bárány #1288. hozzászólásáraköszi, akkor jó vagyok
Válasz Mézga #1287. hozzászólásáraIgen. Másodvetésnél a fenntartási időszak a vetéskor kezdődik.
Válasz Bárány #1286. hozzászólásáranekem is eddig pihentetés volt a fő csapás, de táblásítottam területeket és volt olyan rész benne ami 3 évig már pihentetve volt a jobb földeket meg sajnáltam pihentetni. mondjuk ez az első és utolsó zöldtrágyázásom. zöldtrágya vetés előtt még lehet totálisozni a búzatarlót?
Válasz Mézga #1283. hozzászólásáraÉn ugaroltatok. Van annyi zergeb...ta, föld, hogy pont kiadja.
Válasz Mf-es? #1284. hozzászólásáramit ajánlanál?
Válasz Mézga #1283. hozzászólásáraKeresztesvirágúakat hagyd ki.És csak kifagyót.És,ha jól sikerül,tavasszal mehet no-till be.
Válasz Bárány #1282. hozzászólásáraidén meggondolatlanul belefutottam a zöldtrágyanövény vetésbe. miként lehet leggazdaságosabban megoldani? 42 heki
Válasz Ares 826 #1277. hozzászólásáraErről hol hallottál? Nekem ez elég mesebelinek tűnik. Szerintem nem is jogos, értelme sincs, nem is életszerű.
De meggyőzhető vagyok, ha dobsz egy linket, megköszönöm!
Válasz VMisi #1279. hozzászólásáraLinket erről nehezen adnék. Az Államkincstár oldalán, az Egységes Kérelem 2020. pontban amikor a másodvetést bejelented, meg kell adni a vetőmag fajtáját is.
Ha te csináltad a területalapú igénylését, akkor itt tudod az adatváltozást kérelmezni, ha más csinálta, akkor szeintem jobb, ha ezt is ő jelenti be.
Válasz Ares 826 #1277. hozzászólásáraAkkor már nagyon időszerű lenne ha ezzel kijönnének, de és kétlem, mert akkor nagyon sok vetőmag a raktárba marad.
Válasz Bárány #1276. hozzászólására
Hol kell ezt majd bejelenteni? Tudsz esetleg linket, hogy ne kelljen majd keresgélnem.
Válasz Ares 826 #1277. hozzászólásáraMiért lenne olyan nagy segitség.Aki ugaroltat,vagy jószágozik és lucernázik annak mindegy.A többi normálisabb gazdának már raktárba a zölditőmag vagy legalább rendelés alatt.Kiadása megvan.
Válasz VMisi #1275. hozzászólásáraA magyar kormány kérelmezte tudomásom szerint az idei évben a korona vírusra hivatkozva a hazai gazdák munkájának könnyítése érdekében hogy hazánkban ne kelljen zöldíteni az idei évben! Bővebb információt nem tudok, hogy hogyan is áll a történet, de nagy segítség lenne ha az idén elmaradna a zöldítési kötelezettség!
Válasz VMisi #1275. hozzászólásáraVetés után a ténylegesen elvetetted jelented be. Ennyi.
Ha bejelölt területbe mégsem az lesz vetve mint ami be lett adva hanem más fajta keverék akkor azt csak a falugazdász tudja módosítani vagy én is valahogy? Lehet egyáltalán?
Válasz csoppika #1267. hozzászólására Hát évelőt lehetőleg ne a magról kellőket könnyebb likvidálni
Válasz VMisi #1272. hozzászólásáraNincs. Vethetsz kevesebbet, mint a gyártói javaslat (bármiből), de azért legyen hihető!
A zöldítéshez kötelező a vetőmag számla, de az elő van írva, hogy hány kg-ról kell hekinként?
A vegyes köles cirok egyéb vetéseket milyen címen jelölitek?
Válasz thomas01 #1269. hozzászólásáraIgen, adatváltozásban át tudod máshova rajzolni az öko. másodvetést, viszont az új igénylés legfeljebb akkora lehet mint az eredeti.