Hirdetés
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- SPC-6 vetőgépek új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
1258 hozzászólás
trágyázz tovább :DDDDD
A témához vlm., necsak off l1N.
Gazokat nem szoktatok kinevelni?
Az is marha príma.
Állítólag persze.
Válasz #55. hozzászólásra
Én a nagy akcióknak örülök főleg.
Ti akcióztok, én meg reakciózok.
Fizika ez, vágod nem?
Válasz #54. hozzászólásra
te nem örülsz a reakcióknak ?????????,
................................................
Válasz #53. hozzászólásra
Minek örülsz?
De miért zöld a trágya?
Válasz #52. hozzászólásra
REAKCIÓ :))))))
Válasz #50. hozzászólásra
Nem volna mire reakciózgatni.
Válasz #50. hozzászólásra
a Valtrás dusnoki
Válasz #49. hozzászólásra
Csak a kedvedért! Mi lenne veled ha mi nem tennénk fel hülye kérdéseket?! :)
Válasz #47. hozzászólásra
A Feri az a FERI!
Mi nem világos ezen??????? :-)))))))))
Tavaly zabcsirát hagytam meg őszig mert csapadékos idő volt lefujtam totállal,kb 2 hét mulva nekiálltam lazítózni és érdekes módon kb 60 % volt a vonóerő mint a többi tarlón.Most kukorica van benne de szebb mint a többi pedig alaptrágyát se kapott emberemlékezet óta mert ez egy kert és igen keskeny.Vetőgéppel kap 1kis MASt.
Válasz #46. hozzászólásra
Ki az? Így nem ugrik be. Gyaláztatos a névmemóriám.
Válasz #45. hozzászólásra
nincs felénk se. Feri-től kéne itt megkérdezni
Válasz #44. hozzászólásra
Tudsz termelőt akinek van? Itt a környéken nyema.
Válasz #43. hozzászólásra
ha szép papírzsákosat veszel az 400-500+áfa. termelőtől meg megkapod 200-ért is kilóját a mustárnak. 20 kg kell hekinként
Válasz #42. hozzászólásra
?
Válasz #40. hozzászólásra
attól függ!
Válasz #38. hozzászólásra
Az nem számít, de legalább zöld ! :-)
Válasz #39. hozzászólásra
Mennyi a vetőmagköltsége egy ha zöldtrágya mustárnak?
Válasz #33. hozzászólásra
ja és a zöldtrágyát nem szabad leszárítani, azt zölden kell leszántani
Válasz #37. hozzászólásra
de abból nem lesz zöldtömeg
Válasz #35. hozzászólásra
Ő szerintem vetett hybrid repcét és abból akarja megfogni a magot.
Válasz #34. hozzászólásra
Na ilyen emlékem van erről.
De ha őszi alá kiszárítja, és nem lesz csapadékos a tél sem akkor aztán nagy mínusszal indít a tavaszi veteményecske, csórikám.
Válasz #33. hozzászólásra
zöldtágyának nem rendes repcét kell vetni!
Válasz #32. hozzászólásra
facéliát lehet vetni bármikor.
szerintem őszi gabona alá nem szerencsés, mert őszig kiszárítja a talajt rendesen
Hibridrepce magja is jó? Vagy csak a fajtáké?Tuméval vetem majd mire learatjuk meg a bálákat is behordom már lehet augusztus lesz.Legföljebb glifozáttal megfujom előtte.
Válasz #31. hozzászólásra
Tételezzük fel, hogy, ha megbolondulok és vetek zöldtrágyát akkor csak augusztusban vethetem el ????
És ez akár már az őszi kalászosok alá is adna zöld tömeget, vagy ez a zöldtrágya dolog csak is tavasziak alá érdemes, mert kell neki több idő a fejlődéshez ???????
Válasz #29. hozzászólásra
de a mustár és az olajretek nem lesz jó! mert rövidnappalos növények. azt augusztusba kell vetni
Válasz #28. hozzászólásra
Sziasztok!
Ha keresztesvirágút vetsz (mustár,retek,repce) azt csak augusztus közepétől különben korán elvirágzik, és nem lesz semmi zöldtömeg.
Vetésre szerintem legjobb ha van valamilyen kombinált vetőgép Rapid vagy hasonló,az mindent megcsinál egymenetbe, és nem szárad ki a talaj,így száraz időben is több az esély arra, hogy legyen belőle valami,ha van eső bármilyen megoldás jó.
Egyébként nagyon csapadék függő az egész,hiszen nyáron kell kikelnie,van amikor ki sem kel, máskor meg 120 cm-es sűrű állomány van.
Válasz #28. hozzászólásra
Ilyen esőkkel bele a tarlóba.
Válasz #25. hozzászólásra
Sziasztok!
Idén megpróbálkozok ezzel a zöldtrágya vetéssel,sokat nem akarok rá költeni szerintetek milyen növényt és módszert érdemes választani?Gabonatarló és kukorica lesz tavasszal bele.Érdemes tarlóhántást csinálni vagy egyből inkább tarlóba érdemes nyomni?
Válasz #25. hozzászólásra
Ha sűrün veted akkor kb50 centire... De lehet őszre a retkes pockok lefalják ... nálunk így jártak és a mustárt nem zabálják meg mert nem szeretik...plussz: a mustár lehet egy méter is... Remélem segítettem...
Válasz #23. hozzászólásra
nem tudom nem csináltam még
Szerintetek ha repcét nyomnák most a felszántott tarlóba akkor az mekkorára nőne meg szeptemberig ha elég eső esne a nyáron . Vagy várjam meg míg levágják a mustárt és abból tegyek .
Egyébként kb mikor vágják a mustárt ?
Idén lessz 3000 mázsa szervestrágyám is meg ha sikerül akkor jövőre is bálázok még 200 bála körül
Válasz #22. hozzászólásra
Akkor tavaszi elé jó de én akarok majd valamit a kalászosok előtt is . A napra szerinted milyen választás
Válasz #21. hozzászólásra
nem jó a korán vetés mert a mustár rövidnappalos növény és nem zöldtömeget fog nevelni, hanem hamar felfut virágzásba
augusztus közepi vetés és november közepi leszántás
ez a király!
Válasz #20. hozzászólásra
Én Júliusban gondoltam már vetni a zöldtrágyát . A 1,5 hónap alatt mekkora lessz Kb .
Az IH-val akarom majd vetni csak az ásóboronát azért iktatnám be hogy a vetőgép ne essen atomjaira a tárcsázáson
Válasz #19. hozzászólásra
a mustárt zöldtrágyának augusztusba kell vetni
idén a második tárcsázás után vetettem
nem kell neki jó magágy
az is megoldás, ha veszel egy öreg lajtát olcsón, felszereled a tárcsára csoroszják és csövek nélkül és utánakötsz egy gyűrűst
Válasz #17. hozzászólásra
Milyen magágyba veted mert én tárcsa+ásóborona és vetést gondoltam
Válasz #15. hozzászólásra
Majd nyomok képet erről is a jövő héten.
Fasza zöld kuk. táblák októberben.
Marha jól néz ki.
Válasz #16. hozzászólásra
nem nehéz
www.magvas.hu
Válasz #14. hozzászólásra
Nehéz mustár magot szerezni ?
Felénk a kuk. lesz a zöldtrágya.
Válasz #13. hozzászólásra
a repce helyett jobb a mustár
tavaly a szomszédom ugyanakkor mellém rakott olajretket és sehol se volt a mustár mellett
Én napraforgót gondoltam olyan helyre ahol kalászos után kalászos jön . Ahol meg kalászos után tavaszi jön oda repcét
Válasz #9. hozzászólásra
"sajnos" az nálam nem terem meg
Válasz #10. hozzászólásra
Kártevőriasztás (ha jól emlékszem fonálféreg is) Tagetes (,,büdöske").Ebből szerintem az ,,erecta" lenne jobb,mert nagyobb termetű,mint a patula,vagy a közepes.
A zöldtrágyanövényeket bimbós és virágos állapotban kell bedolgozni,ekkor van bennük a legtöbb tápanyag.
A Tagetest érdemes a zöldségesbe a zöldségsorok közé is betenni úgy,hogy néhány sor haszonnövény után egy sor tagetes,vagy minden második sor.Főleg a gyökérzöldségekhez.
Sziasztok!
Azt hiszem jó úton járunk, ilyen magas műtrágya árak mellett bizony komolyan foglalkozni kell a zöldtrágyázással. Én eddig három növényt próbáltam zöldtrágya célra: facélia, olajretek, fehér mustár. Facéliát talajlakó kártevőkkel "fertőzött" területre javasolnám, szépen működik. Fehér mustárnak a rövid tenyészidejében látom az előnyét, tarlóhántásra vetve 1-1,5 hónap múlva aláforgatható, persze minden csapadék függő. Az olajretek hatalmas zöldtömeg hozamával és erőteljes karógyökerével tűnik ki a többi zöldtrágyanövény közül.
Kíványcsi vagyok a Ti véleményeitekre, mit tapasztaltatok, facélia riasztotta a kártevőket?
Válasz #8. hozzászólásra
Keserű csillagfűrt után jó gabona van!!! Tavasszal elveted és augusztusban mikor jönnek a csövek kifelé rajta akkor letárcsázod majd leszántod! Tökéletes zöldtrágya! Én is így csináltam csak sajnos kikoptam a vetőmagból! De jövőre vagy 2-3 hektár lesz megfagosrá!