Hirdetés
- Kalászosok műtrágyázása új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Öntözés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zetor traktorok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Glifozát új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
1258 hozzászólás
Válasz Radocz #806. hozzászólásáraMustárral rozs is lett vetve az nemfagyott volna el,tavaszal bekelett volna müvelni aztis.
Válasz colizoli #805. hozzászólásáraValoban volt idén elég eső,de volt már más évbe is ennyi de ilyen kukim talán még soha!
Válasz pari ati #802. hozzászólására
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
"oktoberben le is szántottam,"
úgy lenne jó, ha látni lehetne azt is hogy egy rész nem lett szántva csak magától elfagy, hogy ott mi történik?
Válasz pari ati #802. hozzászólásáraA sok esövel. Most a 10ak-s homokon is 3 méteres kuki van. Tavaly ilyenkor már ugyanezen a földön feketére volt sülve.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz pari ati #802. hozzászólására A sok esővel .
Táblán megmaradt csemegekukorica szárak zölden betárcsázva vagy szecskázva érnek valamit, vagy inkább hordassam le?
Válasz Netparaszt #725. hozzászólásáraHali mindenkinek.
Nemvagyok szakértö a témában de nem értek egyet teljesen a beforgatás nélküli zöldtrágyázással. Ezt erre a tapasztalatomra hivatkozva:
Pár evvel ezelött kukorica silom maradt meg tavaszra,amit trágyaszoróval szét is szortunk,de a rakás helyén maradt vagy 10-15cm vastagon ahogy a takodó felszedte,igy lett leszántva.Ezután görögdinnye lett vetve bele,na és a rakás hején ahol sok siló maradt sokkal haragosabb és nagyobb volt mint közvetlen melette. Tavaj zöldtrágyának mustárt és rozsot vetettem amit oktoberben le is szántottam,most a kuki olyan benne mint még talán soha nem volt.akkor ezeket mivel magyatáznád?
Remélem nem voltam kötekedő,nem az a szándékom!
Sziasztok. A napraforgó jo lehet zoldtragyanak van valami haszna?
Válasz Mf-es? #798. hozzászólásáraUgyanarról beszélünk.
Válasz Mf-es? #792. hozzászólásárahány kg kellene 1 hektárba belőlük?
Válasz Radocz #797. hozzászólásáraEz az,nem a gumigyárral szembeni.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Mf-es? #794. hozzászólásáraZsombor Chem Tünde utca 10/a (Gumi gyárral szemben a sarkon).
Akkor biztos jó.
Válasz Mf-es? #787. hozzászólásáraSzórva vetve mütrágyaszóróval?
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Esetleg lajta 32 - vel vetve, nekünk csak ez vagy mütrágyaszórónk van.
Ja ès köszönöm az infòt.
Válasz Mf-es? #792. hozzászólásáraBenne van a listába természetesen.
Válasz Radocz #793. hozzászólásáraZsombor számolta.
Válasz Mf-es? #787. hozzászólásáraEz 7 fajta.
Milyen képlet alapján van számolva a vetőmag mennyiség?
Válasz vinczekrisz98 #791. hozzászólásáraCirok,és repce benne a zöldítési listába?Onnan kell választanod.
Válasz Mf-es? #790. hozzászólásáraZöldítésbe szeretném buza után elvetni.
Válasz vinczekrisz98 #789. hozzászólásáraMi a cél,a zöldtrágyával?
Sziasztok. Lenne két kérdésem felétek. Cirok és repce jó lenne zöldtrágyának, és mennyi magot kéne vetnem 1 ha-ba?
Előre is köszönöm.
Válasz tri #777. hozzászólásáraEzt én is szeretném tudni!Sehol nem találok róla semmit.Esetleg aki tudja írja le!
Válasz mimre #784. hozzászólásáraolajretek: 6 kg mustár: 7 kg facélia: 3 kg takarmányborsó: 12 kg Tillage Radish: 3 kg sziki kender: 3 kg Komiray szudáni-cirok hibrid : 3 kg Kb.25-30 kg/ha vetve.
Válasz dr.T #785. hozzászólásárahttp://www.takaronovenyek.hu/termekeink/global-sunn/a másik,Komiray szudáni-cirok hibrid .
Válasz Mf-es? #778. hozzászólásáraEzek milyen keverekek?
Válasz Mf-es? #778. hozzászólásáraHali
Én is most kaptam meg a global sunn-t. Te mivel veted? Milyen talajba?
Jó lenne a segítség. Koszi
Válasz griz #780. hozzászólásáraAzzal van baj ami nemkell ki mert kesobb is kitud kellni mivel olajosmag
Válasz Sz_Pisti #779. hozzászólásáraMeg a kukorica bogár mellé,kell valami afrikai gyom is.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Sz_Pisti #779. hozzászólásáraMinél többfajta kell.
Válasz dr.T #775. hozzászólásáraHa nem hagyom magot hozni akkor is kikel később is,miért?
Válasz Mf-es? #778. hozzászólásáraMiért jobb a külhoni? Óccsóbb?
Válasz Radocz #776. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20160715172630_001.jpg)
Lassan,itt is vetés.
Ha a SAPS zöldítést másodvetéssel teljesítem, akkor van előírt minimum elvetett vetőmag kg/ha?
Válasz Gazda12 #774. hozzászólásárahttp://www.lajtamag.hu/dokumentumok/Zoldtragya_keverekek_2015_Lajtamag_Kft.pdf
http://regagrihun.top-talk.com/t6-minden-ami-takaronoveny
1. TR. . ...... . 6 kg/ha
2. Hajdina 90 kg 34 422 HUF te. ... ... . ?
3. Here valamilyen (bíbor). . ?
4. Facélia 20 kg 38 608 HUF vetőmag. . 25
5. borsó 450 kg 45 000 HUF termelőtől. . 260
6. szója 100 kg 80 000 HUF termelőtől. . 200
7. repce. . 4
8. Olajretek 18 kg 7500 HUF termelőtől. . 9
9. Mustár 15 kg 5500 HUF termelőtől. . 11
10. szudánifű 50 kg 32 000 HUF termelőtől. . 1,4
11. zab 300 kg 15 000 HUF termelőtől. . 100
12. Somkóró 40 kg 34 000 HUF termelőtől. . 20
13. tavaszi bükköny 50 kg 27 305 HUF vetőmag 35
14. silócirok 50 kg 22 400 HUF termelőtől . .28,33 kg/ha
A 14 fajta magból 11 itthon van az autóban és vetésre vár. Valamint az első három még beszerzésre.
A küldött két linken tudsz tájékozódni.
Válasz Gazda12 #774. hozzászólásáraA repcevel az a baj,hogy ha utanna olyan kulturad van amit nemtudsz gyomirtani elojon mindt gyomnoveny es ez elojohet kesobb is,inkabb vegyel mustart.
Tiszteletem! Tanácsra lenne szükségem :)Most,hogy le ment a búza aratás úgy döntöttünk,hogy kipróbáljuk a zöld trágyát! :) Mi repcére gondoltunk (mivel az van kéznél ugye),és arra lennék kiváncsi,hogy mennyit vessünk egy hektárba? Gruber után vetőgép mehet rögtön ugye? :) Meg milyen mélyyen gruberozzunk ? :) előre is köszönöm :)
Válasz lordbgabi #772. hozzászólásáraEnnek, csak földszini bomlásnak van értelme ,igaz kell hozzá megfelelő vetőgép, ami meghatározza a további munka folyamatokat.Csak vélemény.
Válasz lordbgabi #772. hozzászólásáraAz aláforgatásnak semmi szakmai alapja nincs, ezt csak kitalálták odafent az magas minisztériumban, hogy ez így zöldítés.... Ez így annyiban zöldítés hogy létrehoztak egy jogcímet amit lehet rágni, baxogatni a támogatás kifizetésekor. A zöldítés az nem ez![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz Netparaszt #771. hozzászólásárafölszini bomlásnak nemsok értelmét látom...
20-25 cm mélyen van megszántva nem túl mélyen bízom benne h tavaszra lesz látszata...
ön mit gondol a kérdéseiről?
Válasz lordbgabi #770. hozzászólására Gondolkoztál már azon, hogy mi történne, ha ez a remek zöldtömeg a felszínen maradna? Vagy azon, hogy az a rengeteg nitrogén és egyéb tápanyag hova lesz a leszántott növényekből a kukorica fejlődéséig?
Válasz Netparaszt #769. hozzászólásáratavaszárpatarló 10 méterrel arrébb az rögesebb is volt utánna levő eső csak a rögekbe szívódott be magig nem jutott csapadék..jóval később és nehezebben kelt.nincs külömbség a két terület közt.
most le van szántva majd kukorica megy bele áprilisba
Válasz lordbgabi #766. hozzászólására Úgy értettem a kérdést, hogy most mit csináltál vele és miért? Mikor vetsz bele?
Ennek mi volt az előveteménye, hogy az árpatarlón semmilyen lett? Mi a különbség a két terület között?
Válasz dr.T #762. hozzászólására2x megtárcsáztam utánna vetés
(tárcsázás ameddig bevette a tárcsát 15centi átlagba )
Válasz lordbgabi #766. hozzászólásáraezt csak zúzni tudtam mert 140es mustárt nemigen nyom le a tárcsa
Válasz Netparaszt #763. hozzászólásáraaz a helyzet h 10 méterel mellette lévő tavaszi árpa tarlón szinte semmilyen volt ...
én azt látom benne h porhós nedves magágy a fő szempont én dupla gabonasortávval vettem méterenként 30-35 szemmel aratás után két héttel nálunk kb az augusztus első hete.
Válasz emcett #758. hozzászólására Alapvetően nem látok képtelenséget, csak rengeteg kérdésre hosszú volna a rendezett válasz.
Válasz Norbi6330 #761. hozzászólásáraÉvelő virágzó sávba, keverékbe elképzelhető, de hogyan szabadulsz meg tőle?
Válasz lordbgabi #760. hozzászólására Ez gyönyörű, mit csinálsz vele?
Válasz lordbgabi #760. hozzászólásáraSzep,mi volt a technologia aratas utann?
Hali Lehet már kérdezte valaki, de lucernát érdemes zöldtrágyának vetni?