Az angol nyelvű TasteAtlas oldal ételek és éttermek adatbázisa, melyeket a regisztrált tagok pontozhatnak is. A szerkesztőség aztán bizonyos időközönként megjelentet egy-egy tematikus ranglistát – írja a Vince magazin.

2024 elején a levesekre került a sor; a TasteAtlas az olvasók pontszámai alapján rangsorolta a világ 100 legjobb levesét. Az indonéz, hosszan főzött marhahússal készült Rawon lett az abszolút győztes, mely a lehetséges 5 pontból 4,7-et kapott. A legjobb 50 közé két hagyományos magyar levest is beválogattak: az egyik a 4,4 pontos gulyásleves a 31. helyről, a másik a húsleves a 41. helyről. A gulyás egyebek közt a lengyelek nemzeti büszkeségét, a zureket előzte meg, a húsleves pedig az osztrákok sütőtökkrémlevesét és az ukrán borscslevest utasította maga mögé.

gulyás

A jó magyar gulyás a 31. helyre fért be – forrás: Pixabay