A burgonyából előállított ital egy svéd professzor, Eva Tornberg találmánya, aki még 2017-ben kezdett neki a projektnek. Repceolajjal keverte el a krumplit, majd felmelegítette az elegyet, de az eljárás egyes részletei titkosak. A krumpliital azóta megjelent a piacon is, literenként kb. 1000-1600 forintba kerül.
Alacsony a természetes cukor- és telített zsírvsavtartalma, azonban gazdag kalciumban, D-vitaminban, ómega-3 zsírsavakban és folsavban. A burgonya ezenfelül rost-, C-vitamin-, kálium- és magnéziumforrás, de antioxidánsokat és keményítőt is tartalmaz.
Annak, aki az íztől idegenkedik, a gyártó azt ígéri, hogy nem fog krumpliízt érezni. A kávénkat is nyugodtan ízesíthetjük vele, sőt habosítani is lehet.
Forrás: termeszeti.hu
Indexkép: Instagram-bejegyzés