A kiadvány receptjeinek segítségével egyszerűen, azonnal megszerethető fogásokat varázsolhatnak az asztalra az olvasók a kevesek által ismert, ugyanakkor egészséges és fenntartható tartásmódból származó juh- és bárányhúsokból.
Különösen praktikusak a receptek mellett elhelyezett QR-kódok, amelyekre közelítve, az okostelefonnal az elkészítésről ínycsiklandó videókat is meg lehet nézni.
A könyv ingyenesen letölthető pdf formában a www.barihus.hu honlapról.
A kiadványt a Juh Terméktanács rendezvényein, vagy a jövőre soron következő szakmai kiállításokon majd könyv formájában is át lehet lapozni.
A hiánypótló könyvet Mikes Márk gasztroblogger, sommelier írta és a recepteket is ő készítette – fotó: Juh Terméktanács
A receptkönyv elkészítését a 101015679 – INTEROVICJKTTSZSZ azonosítójú, „European Promotional Campaign for lamb and goat meat in Spain and Hungary: a sustainable and natural production (2021-2023) – INTEROVIC-JKTTSZSZ" című pályázat támogatta.
Az Európai Unió tagállamai által létrehozott „Élelmiszeralapú táplálkozási irányelvek Európában" fogyasztási ajánlásokat tartalmaz az egészséges életmód népszerűsítésére. Ezek az ajánlások minden élelmiszercsoporthoz – beleértve a juhhúst is – az alábbi linken megtalálhatók: https://knowledge4policy.ec.europa.eu/health-promotion-knowledge-gateway/topic/ food-based-dietary-guidelines-europe_en