„Az új tárcsák jobban megbirkóznak a nagytömegű szármaradvány jelentette kihívással, jobb az aprítás és a sekély bekeverés minősége, ugyanakkor a következő menetben járatott kultivátorok is hatékonyabb végeredményt adnak. Az új tárcsatípus vágóéle a tárcsalevél kerülete mentén végig állandó, mely a kopástól függetlenül hosszú időn át megtartja eredeti formáját és intenzitását. A TrueCut vágóél agresszívebb és jobb minőségű száraprító munkát tesz lehetővé, ami a szármaradvány gyorsabb feltáródásában realizálódik” magyarázza Magnus Samuelsson a Väderstad kereskedelmi képviselője.

A régi tárcsatartó karokra is felszerelhető
Az új tárcsák a már megszokott kiváló minőségű, V-55 típusú svédacélból készülnek és minden TopDow és Carrier X modellre felszerelhetők, amikor a kopott tárcsákat újakra cseréljük. Az új tárcsatípus opcionális tartozékként, az alkatrész üzletágtól rendelhető meg.

Az új kerékfelfüggesztés növeli a Carrier élettartamát
A Carrier L/XL típusokon alkalmazott új hidraulikus kerékfelfüggesztés 30%-kal csökkenti a vázat ért terheléseket. Mindez lényegesen növeli a munkagép élettartamát, ugyanakkor a közúton való közlekedés is könnyebb és kényelmesebb.

Az új rendszer szállító kerekeinek munkahengere egy hidroakkumulátorhoz kapcsolódik, ami lényegesen rugalmasabb járást kölcsönöz a gépnek a közúton és csökkenti a gépet ért terheléseket rossz minőségű utakon. A hidraulikus kerékfelfüggesztés az alapfelszereltség részét képezi a Carrier L/XL 625, 825 típusokon, míg opcionálisan rendelhető a kisebb modellekhez.