Az ilyen típusú orvosi eszközök használata ugyan nem újkeletű dolog a traumatológiai szakellátásban, a bajai osztály kapacitását azonban nagyban bővíti a beszerzésük. Az osztály hasonló típusú műtéti kellékei közel 30 évesek, segítségükkel a szakorvosok eddig csupán egy végtag egy sérült csontját tudták ellátni biztonságosan. Az új eszközök megvásárlásával a speciális, nyílt végtagtörések esetén alkalmazott műtéti lehetőségek tárháza bővül. Használatukkal a végtagok törött csontjainak külső rögzítésére nyílik lehetőség a sérült részek további roncsolása nélkül. Nincs szükség gipszelésre, és ez a beteg további kezelését, gondozását is nagyban megkönnyíti.

A támogatást 2012. augusztus 24-én Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője adta át a kórház dolgozóinak.

Az elmúlt években az Axiál Kft. nagy hangsúlyt fektetett az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés támogatására. 2008-ban a bajai Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályt, 2009-ben a Csecsemő és Gyermekgyógyászatot támogatták, illetve ugyanebben az évben Hódmezővásárhelyen a Gyermekosztálynak is segítettek. A tavalyi évben pedig a bajai kórház Kardiológiai Szakambulancia osztályának adományozott 1.000.000 forintot a cég 24 órás EKG monitorok vásárlására.