A már hagyományos, III. Veterán Traktor és Jármű Találkozót idén is festői környezetben, a Szabó Családi Gazdaságban tartották meg - közel 500 érdeklődő részvételével.

A rendezvény traktoros felvonulással kezdődött, - több ezer lóerő dübörgött végig a város szőlődombjairól indulva - egészen Balatonlelle központjáig.

A látványos vonulás után az érdeklődők a legmodernebb mezőgazdasági technológiával is megismerkedhettek a Balaton Agrár Zrt. jóvoltából.

A társaság az aratási szezonban nélkülözhető erő- és munkagépekkel vonult fel. A gépeket működés közben is meg lehetett nézni - sőt, akár ki is lehetett próbálni.

A traktoros találkozó legizgalmasabb programjával - a traktorhúzó versennyel indult a délután. Minden vállalkozó szellemű traktoros talált magának ellenfelet, akivel összemérhette a tudását- és persze a lóerőket...

Ügyességi versennyel zárult a nap a Szabó-birtokon, gyors tereprendezés után szlalom pályává alakult a legelő, ahol folytatódott a felesleges energiák levezetése - lefulladásig.


További fotókért KATTINTSON IDE, az Agroinform.hu Facebook fényképalbumunkra!