Magyarországi premierrel lepte meg a gazdákat a Kverneland a Nagy Talajművelő Show-n. Az újonnan bemutatott munkagép a Kverneland Accord U-drill hat méteres vetőgép volt, amelyet rögtön le is teszteltek a nagyközönség előtt.
A gép magtartálya 4350 literes, ami átlagosan 12 hektárra elegendő magmennyiséget biztosít. Az Accord vetőgép feltöltő csigával szerelt, így teleszkópos rakodógép nélkül is könnyen boldogul vele a gazda. Az eszköz munkasebessége 12 és 20 km/h között van, a területteljesítménye napi 40-50 hektár lehet.

A társaság idén szeretett volna valami olyen gépet is bemutatni, amely a korábbi szántóföldi bemutatókon kimaradt a repertoárból - így esett a választás idén az RG 6-os ekére. Az eke variomat rendszerrel szerelt, ami fokozatmentes fogás-szélesség állítást tesz lehetővé. A munkaszélességet 30 és 50 centiméter között lehet változtatni. A gép réselt kormánylemezzel, valamint az új Knock-On véső orral volt ellátva, mely felszerelhető Kverneland kultivátorokra is. Ezzel az univerzális megoldással csökkenthető a gazdaság számára a kopóalkatrészek sokasága.

A Kverneland Tiger magágyelőkészítő gépcsalád is bemutatkozott  a nagyközönség előtt. Az eszköz 5, 6, 7 és 8 méteres kivitelben kapható, valamint alapfelszereltsége a ClodBoard simító. Egyéb opcióként rendelhető a gépre hátsó ClodBoard simító, valamint lehetőség van hátsó henger csatlakoztatására is.

A Kverneland Tiger magágyelőkészítő gépek használata minden gazdának ajánlott, aki 5 és 8 méter között tudja illeszteni a saját technológiájába. A Tiger egy kiválóan bevált tavaszi gép, nagyon jó egyengető hatással, valamint hibátlan magágyelőkészítő hatással rendelkezik.

A bemutató következő gépe egy vontatott rövidtárcsa volt, amely egy nehéz, univerzálisan használható hengerrel volt ellátva.

Végül, de nem utolsó sorban a Kverneland Ikarus S 28-as univerzális permetező dolgozott.
A gép 2800 literes tartállyal és 200 literes szivattyú teljesítménnyel dolgozik. Öt szakaszra szakaszolható szórókerettel felszerelt és sebességarányos kijuttatást valósít meg.

Az időjárás nehézségei ellenére a Kverneland munkatársai elégedettek voltak a Nagy Talajművelő Show eredményével: A szép számban megjelent látogatónak látványos bemutatót sikerült nyújtani - a talajművelés és a szántóföldi növénytermesztés gépesítésének szinte minden szegmenséből.