Hogy válasszunk erőgépet? Miért jó az önjáró? Miért éppen Manitou? Mit tesz a professzionális gazdálkodáshoz a megfelelően kiválasztott Fendt?

Az Axiál által kínált GPS megoldások centiméterre pontosan segítik a tájékozódást és ezáltal a talajmunkákat is. A TOPCON nem csak ideális, de tökéletes munkatársa is lehet a mindennapokban.
A legfrissebb katalógusból megtudható, hogyan is történik a szálastakarmány betakarítás CLAAS-módra, a Gazdatipp rovatban pedig gazdák személyes ajánlásával ismerhetők meg tökéletesnek minősített munkagépek, ezúttal a CLAAS Axion 820 és a Fendt 210 Vario kapcsán.

Túlzás nélkül állítható, hogy a hazai piacra az Axiál vezette be a mezőgazdaságban használatos teleszkópos rakodógépeket. Ezek a hasznos, praktikus kis gépek az elmúlt 15 év során ezen a területen is nélkülözhetetlenné váltak. Ez idő alatt bőven kitapasztalták a megfelelő működtetés minden csínját-bínját, így a maximálás teljesítmény és élettartam kihasználtságának biztosítása érdekében ma már oktatni is tudják a gépkezelőket. Az MLT kifejezetten mezőgazdasági célra készült, de széles típusválasztékukkal bármilyen feladatra tudnak megoldást biztosítani.

Hogy válasszunk gépet?

A megfelelő gép kiválasztása az egyik legnagyobb körültekintést igénylő feladat, hiszen számtalan lényeges tényezőnek kell egyszerre megfelelnie. Fontos pl. a kellő nyomaték leadása, a kevés fogyasztás, mint ahogy az is, hogy az új szerzemény a többi géppel kompatibilis legyen. Lényeges, hogy az alkatrészellátás gyors és zökkenőmentes módon történjen, mindig működjön megbízhatóan a fékrendszer, a kezelőszervek áttekinthetősége és még számos egyéb tényező. Joggal merül fel hát a kérdés: Melyik CLAAS lehet számunkra a legklasszabb?
A lap hasábjain ezúttal a 400, Arion, 500/600, 800 és 900-as típusok ismerhetők meg.
Kicsit tovább lapozva megismerhetjük az új CLAAS Jaguar – a 800-as sorozat megújult külső-belső tulajdonságokkal rendelkező silózóját, ami szintén tökéletes választás lehet!

Ebben a lapszámunkban az RMH Premium, a legújabb önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi mutatkozik be, de ha más lenne érdekesebb, a Landini 7-es szériáját is megismerhetjük.

Arról ma már mindenki tud, hogy a bajai székhelyű cég gépei milyen sűrű díjesőben részesültek az Agromash 2014-es rendezvényén. Most ezeket a gépeket és talajművelő eszközöket is megcsodálhatjuk!
Egy lap különösen izgalmas részét az apróhirdetések képezik, itt a kombájnok, traktorok, munkagépek és építőgépek széles választékában találhatjuk meg a leginkább kedvünkre valót.

Mindez egy helyen, mindössze egyetlen kattintásnyira!

A katalógus a képre kattintva közvetlenül is olvasható: