Gázolaj árak 603 Ft Benzin árak 600 Ft EUR 389.71 Ft USD 359.07 Ft CHF 397.77 Ft GBP 457.25 Ft

Előző

Sajtkultúrák - Krémsajt

1.179 Ft

Település Baranya vármegye, Pécs
Megosztás: messengerfacebookwhatsappviberemail

Következő

Ár 1.179 Ft
Fordítás

Leírás
HOZZÁVALÓK:10 liter friss, nyers tej1 kapszula krémsajt kultúra1 ml természetes tejoltódigitális maghőmérő - vízállóKÉSZÍTÉSE:Készülhet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek keverékéből. Mind nagyon finom lesz!A friss, jó minőségű, tejet beleöntöm egy 10 literes lábasba.Elkezdem melegíteni 23 °C-ig a tejet. Nagyon hamar felmelegszik, érdemes ott állni felette, hogy időbe lezárjuk a tűzhelyet. 1. kultúrázás:Melegítés közben, már elkészítem a feloldott kultúrát.10 liter tejhez 1 kapszula krémsajtkultúrát oldok fel kevés langyos vízben. Ezt az oldatot keverem a 23 °C-os tejbe. Lefedem az edényt, és 5 -10 percig érlelem, pihentetem a tejet.2. tej beoltása:10 perc elteltével, 23 °C-on, 10 liter tejben 0,8-1 ml természetes tejoltót keverek.Meleg helyen hagyom a lábast, végig 22-23 °C-ban. 10-12 óra alvadási idő következik. Ilyenkor már nem szabad kevergetni, melegíteni, mozgatni a tejet.Alacsony hőmérsékleten, kevés oltóval, lassan válik a folyékony tej szilárddá. De alig van tennivaló vele, csak türelmesen várnunk kell!3. alvadék felvágása: 4 x 4 cm-res hasábokra vágom a megalvadt tejet egy hosszúpengéjű késsel, mely teljesen átéri az alvadékot.Először egyik irányba vágom végig 4 cm-ként, majd rá merőlegesen ismét 4 cm-ként.További vágásra nincs szükség. 4. ülepítés: 8-10 óra ülepítés következik.A lábast minden folyamat között lefedve tartom. Az ülepítés alatt a savó kiserken az alvadékból.5. formázás:Finoman, óvatosan kell bánni a lágy alvadékkal, hogy későbbiekben a sajt is lágy, krémes tudjon lenni.Az alvadékot egy nagy szűrő segítségével átszedem, nedves sajtkendővel bélelt tálba úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.Nem szabad rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes a végeredmény.6. csöpögtetés:A sajtkendő négy sarkát összekötöm és egy kampóra felakasztom, hogy a savó kicsuroghasson belőle.6-10 órán keresztül csurgatom, csepegtetem.Majd kibontom a kendőt és óvatosan átgörgetem a sajtot. Ami alul volt az kerül most felülre.Ismét összekötöm a kendő négy sarkát, és újabb 6-10 óra csöpögtetés következik.A krémsajt készítése végig 22-23 °C-on történik.(Melegebb időben rövidebb, akár 2x6 óra csöpögtetés is elég lehet.)7. ízesítés:Kibontom a kendőt és egy nagyobb tálba borítom a sajtmasszát. Sózom, fűszerezem, habosra keverem.Ezt végezhető darálóval, botmixerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.8. tárolás:Tárolása: Hűtőszekrényben 10-14 napot áll el.Eltarthatóságát befolyásolja a sóssága és a fűszerezettsége.A só tartósít, és kihozza az ízeket! Használjuk bátran.

Hirdetés azonosító: 2375573
Frissítve: 2024. május 25. 05:50

Hirdető adatai


 
Név Önitató Kft. Működő cég
Helység Baranya vármegye
7631 Pécs, Reménypuszta
Webcím www... Megjelenít
3 éve hirdető
Powered by Google
5

Kapcsolatfelvétel


Hirdető adatai
Telefon +36724 xxxxxx Megjelenít
E-mail xxx@xxx... Megjelenít
Üzenetet küldök
Üzenet küldéshez, kérjük, jelentkezzen be!
Regisztráció

Ön szerint ez a hirdetés hibásan lett feladva? Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit az alábbi űrlap kitöltésével:

reCAPTCHA Védelem Adatvédelem - Általános Szerződési Feltétek

LS MT3.35-Készletről
LS MT3.35-Készletről

4.500.000 Ft +ÁFA

Extra Akció - Vontatott V Tárcsa TOSCANO GBAV-26 - a készlet erejéig
Extra Akció - Vontatott V Tárcsa TOSCANO...

1.600.000 Ft +ÁFA

Gázolajkút 5000 literes DESO 5000 bomba áron a készlet erejéig
Gázolajkút 5000 literes DESO 5000 bomba...

930.000 Ft +ÁFA

DroneFiller drón permetlé keverő és kiadagoló rendszer
DroneFiller drón permetlé keverő és...

Ár nélkül

Cikkajánló


Újra emelkedhet a kenyér ára
Újra emelkedhet a kenyér ára

A kisebb pékségek csak a minőségi termékeken keresztül maradhatnak versenyképesek.

Hirdetés
Kevesebb munka, több szabadidő? Ezek a gépek segítenek neked! +VIDEÓK
Kevesebb munka, több szabadidő? Ezek a gépek segítenek neked! +VIDEÓK

Több időd lesz arra, hogy valóban ÉLD az életet.

Sokféleképpen elkészíthető, energiaszegény zöldség, amit méltatlanul mellőzünk
Sokféleképpen elkészíthető, energiaszegény zöldség, amit méltatlanul mellőzünk

Minden, amit a karalábéról tudni érdemes.

Elképesztő siker, két magyar a világ legjobb borai között!
Elképesztő siker, két magyar a világ legjobb borai között!

A szakma büszkeségei.

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]