A forgalmazó vállalatok számára kiemelten fontos ez az információ – fotó: Pixabay
Amint John D. MacArthur, a Massachusett-i Műszaki Intézet kémia professzora elmondta, a félvezető hengerekből (nanocsövekből) álló új készülék a gyümölcsök fogyaszthatóságának lejártát az érés folyamán kibocsátott szintelen gáz, az etilén mennyiségének abszolút pontos érzékelése és mérése alapján állapítja meg.
A készülék segítségével jelentős romlási veszteségeket lehet megakadályozni, elősegíteve az élelmiszer-pazarlás visszafogását.
Az etilén mennyiségének pontos mérése alkalmas lehet annak megállapítására is, hogy egy bizonyos tétel utóérése során keletkező gáz elegendő-e egy etiléngyártó üzem beállításához, mivel az etilén egyben a világon legnagyobb mennyiségben előállított szerves vegyülete, amely különböző műanyagok alapanyagául szolgál.