A kreiszeitung.de hírportál legutóbb a német burgonyakultusznak egy érdekes fejleményéről tudósított.
Az Alsó-Szászországban található Lüneburgi dombság évszázadok óta a német burgonyatermesztés központja, amely mintegy 40 százalékkal részesedik a Németország teljes burgonyaterméséből.
A vendégek a burgonyatermékek bőrfertőtlenítő, hidratáló és sejtmegújító hatását is kipróbálhatják – fotó: pixabay.com
Ebben a körzetben, Küsten településen épült fel a világ első burgonya-szállodája, ahol a szobák különböző burgonyafajtákról vannak elnevezve, és minden a krumpli körül forog.
Prospektusok és rövidfilmek mutatják be a burgonya kedvező étrendi és egészségmegőrző hatásait, és az abból (sütve, főzve, pürézve) készíthető különböző fogásokat, amelyeket a szálloda éttermében meg is lehet rendelni.
A szálloda wellness-részlegében a vendégek a burgonyatermékek bőrfertőtlenítő, hidratáló és sejtmegújító hatását is kipróbálhatják, sőt burgonyafürdőt és burgonyamasszázst is igénybe vehetnek.
A burgonyaszálloda ötlete meglepőnek és szokatlannak tűnhet, de tulajdonképpen a termék mindennapi fogyasztói közül csak kevesen tudják (sőt lehet, hogy sokan nem is képzelik), hogy az milyen más célokra használható. A szálloda köré rövid idő alatt jelentős bel- és külföldi turistaforgalom is kialakult.