Időpont: 2024. november 13-14.

Helyszín: Termal Vesta Hotel, Tápiószecső, Gyógyfürdő út 1/A., 2251

A konferenciára mindenkit szeretettel várnak – fotó: pixabay.com

Program

Első nap

Ipari gyümölcstermesztés és lehetőségei a jövőt illetően avagy piaci fejlemények, és ami mögötte van bodza, alma, meggy, szilva.

Második nap (november 14.)

  • 08:00 - 9:00  – Regisztráció, kiállítók megtekintése, köszöntő
  • 09:00 - 10:00 – Éghajlatváltozás – Mi lesz veled időjárás a Kárpát medencében? – Németh Lajos, meteorológus
  • 10:20 - 11:20 – Kerekasztal: Hogyan tovább magyar kertészet a következő 25 évben? (Szentpéteri Tamás, Kelemen Péter, Németh Lajos, Csizmadia György)
  • 11:20 - 11:45 – Kávészünet, kiállítók megtekintése
  • 11:45 - 12:15 – A megfelelő cseresznye-, meggy-, szilvafajták választása a jelen és jövőbeli időjáráshoz alkalmazkodva – Kelemen Péter, ügyvezető, Fruitveb
  • 12:15 - 12:45 – A nyári hőség napok hatása az alma és körte termesztésünkre – Szentpéteri Tamás, Fruttamas Kft.
  • 12:45 - 13:15 – Mit termesszünk a következő évtizedekben? Az újonnan  termesztésbe vont támogatható, új gyümölcs fajtákban rejlő lehetőségek – Kaponyás Ilona, szaktanácsadó
  • 13:20 - 14:20 – Ebéd
  • 14:20 - 14:50 –  Új növények szántóföldi körülmények közé – dr. Baktay Borbála, főigazgató, Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ
  • 14:50 - 15:05 – Biológiai növényvédelem egyszerű anyagokkal – Kéki László, Kertcenter Kft.
  • 15:10 - 15:30 – Hasznos talajmikróbák alkalmazása – Tóth Panka, szaktanácsadó
  • 16:30 – Meglátások, beszélgetés, wellness
  • 19:00 – Gálavacsora, pálinkaverseny díjkiosztó, zenés mulatság DJ-vel

A programmal kapcsolatban további részleteket olvashatsz erre a LINKRE kattintva.