Időpont: 2025. január 14.
Helyszín: 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar 1. emeleti díszterem (belépés az Ifjúság utca felőli boltíves fakapun keresztül)
Program
- 07:45–08:25 – A vendégek érkezése, regisztráció, reggeli
- 08:30 – Köszöntő – Pécsi Tudományegyetem vezetése/Természettudományi Kar vezetése
- 08:35 – Megnyitó – Dr. Szemethy László egyetemi tanár, tanszékvezető PTE TTK Biológiai Intézet Agrobiológiai Tanszék (levezető elnök)
SZAKMAI ELŐADÁSOK
- 08.40 – Kötéltánc – lehet hiteles az agrármédia a reklámzajban és a mesterséges intelligencia árnyékában? – Gribek Dániel agrárújságíró, HEKTÁR Agrármédia Kft.
- 09:20 – A növények ionfelvétele lombon keresztül – Dr. Parádi István egyetemi adjunktus, ELTE TTK Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszék (ExperiPlant Kft.)
- 10:00 – Az aflatoxin problémakör kórtani és rovartani háttere – Dr. Varga Zsolt c. egyetemi docens, MATE Kaposvári Campus
- 10:40 – KÁVÉSZÜNET
- 11:00 – A forgatás nélküli talajművelésről pro- és kontra. Hogyan működik a gyakorlatban? – Berend Ferenc, Talajmegújító Gazdák Egyesülete
- 11:40 – Tartsuk helyben a vizet, a talajok vízháztartásának javítása – Félegyházi Fruzsina Talajtérkép Kft., Magyar Talajtani Társaság
- 12.20 – EBÉD
- 13.20 – Stresszben élve: a növényeket érő stresszhatások, és azok elkerülését vagy kivédését biztosító stresszválaszok – Dr. Jakab Gábor egyetemi tanár, PTE TTK Biológiai Intézet Növénybiológiai Tanszék
- 14.00 – Korszakváltás küszöbén – Fórián Zoltán vezető agrárszakértő, ERSTE Agrár Központ
- 14.40 – ZÁRSZÓ – Baranyi Attila ügyvezető igazgató, Pap és Papp Kft.
RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK
A rendezvényre jelentkezni az alábbi linken keresztüli regisztrációval, és 10.000 Ft/fő részvételi díj befizetésével lehet. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében és az előadóterem befogadó képességének függvényében tudjuk fogadni.
|
A részvételi díj befizetéséhez szükséges információkat a regisztrációnál megadott adatok alapján fogjuk megküldeni. Minden érdeklődőt szeretettel és egy jó adag gyakorlati tudással várnak a szervezők: