Időpont: 2019. április 25.-26.
Helyszín: Hunor Hotel, 4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 25.

A hazai dió-termőterület dinamikus bővülést mutat, az elmúlt két évtizedben több, mint kétszeresére növekedett a dióültetvények felülete. A minőségi dió keresett exporttermék, korszerű intenzív technológia mellett termesztése jól jövedelmezhet. Intenzív művelésű ültetvényből még viszonylag kevés van az országban, kevés az ezzel kapcsolatos tapasztalat is.

A szakmai nap keretében meghívott külföldi szakértő segítségével bemutatják az intenzív diótermesztés technológiáját a telepítéstől a betakarításig. Az előadók körbejárják a piaci igényeket, lehetőségeket és az ezek kielégítéséhez szükséges megoldásokat. E mellett bemutatják a kultúra növényvédelmével kapcsolatos legújabb ismereteket.

dió

A szakmai napon megismerhetik az intenzív diótermelés technológiáját – fotó: Pixabay

Április 25. (csütörtök)

8:30 – 9:00 Regisztráció

9:00 – 12:00 Előadások hazai előadóktól az alábbi témákban:
Dr. Vétek Gábor (Szent István Egyetem): Hazai megfigyelések a Rhagoletis completa terjedéséről, károsításáról
Kelemen Péter: A csalétkes permetezési technika bemutatása – Lehetőségek a PFA (Pistillate Flower Abscission/Abortion) jelenség kezelésére
Dr. Takács Ferenc (NAIK) – dr. Karaffa Erzsébet (Debreceni Egyetem) – Zabiák Andrea (Debreceni Egyetem): A dió termését károsító gombafajok elleni védekezési stratégiák

12:00 – 13:00 Ebéd

13:00 – 17:00 Dr. Alberto Valier előadása
– dió világpiaci helyzetének áttekintése
– az intenzív termesztés feltételeinek és a piaci igényeknek egyaránt megfelelő perspektivikus diófajták
– intenzív dióültetvény telepítése (talajelőkészítés; tápanyagfeltöltés; stb.)
– intenzív dióültetvény fenntartása (talaj és tápanyagmenedzsment; öntözés; metszés; IPM; stb.)
– betakarítás és feldolgozás

Április 26. (péntek)

8:30 – 12:00 Ültetvénylátogatás, metszési bemutató, helyszíni konzultáció dr. Alberto Valierrel

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. április 19.

Jelentkezni ide kattintva, az elektronikus regisztrációs felületen lehet!

RÉSZVÉTELI DÍJ:
Szakmai program + 25-én napközbeni ellátás (bekészítések, ebéd. vacsora): 27 600 Ft + ÁFA
Szakmai program + 25-én napközbeni ellátás + szállás 1 éjszakára: 35 500 Ft + ÁFA
Rendezett FruitVeB tagsági jogviszonnyal rendelkező egyéni termelőknek a nettó összegből 5 000 Ft kedvezményt adnak!

TÁJÉKOZTATÁS: Hunyadi István +36 70 363 3775 | e-mail: istvan.hunyadi@fruitveb.hu