Ezek a főbb kérdések, melyekre a következő években választ kell találnia az agrárium szereplőinek.
A kávépiacon egy évtizeddel korábban találkoztak ezekkel a kihívásokkal a termelők, mint a szántóföldi növénytermesztők. A kávé tradicionális niche piaci termék volt, évszázados hagyományokkal a termelés, a feldolgozás és a fogyasztás terén. A speciality kávé berobbanásával az elmúlt években jelentősen átalakultak a korábbi szokások és egy új, intenzív időszak kezdődött a kávézás világában, amely választ ad a fent említett kihívásokra is.
Az adás vendége Tóth Sándor (Bányai Kávé), aki együtt fejlődött az elmúlt években a kávé világával.
Tóth Sándor saját kávétermésből főzi a frissítő nedűt vendégeinek – forrás: Agroinform
A saját costa ricai farmjáról származó kávébabból főzött feketét szolgálja fel szekszárdi kávézójában. A folyamatos változással kikövezett úton mindig az innováció vitte előre a vállalkozását.
Izgalmas és tanulságos Tóth Sándor története a kávé világából. Az adásban szó esik termékfejlesztésről, vállalatvezetésről, generációváltásról, fenntarthatóságról, növénytermesztési újításokról, alkalmazkodásról, azaz mindenről, amivel egy magyar termelő találkozik a következő években.
A műsor témái:
- Főbb kihívások a kávé világában
- Speciliaty kávézás
- Kávétermesztés és az innováció
- Átláthatóság a feldolgozás során
- Ne legyél a „Gringo" a farmon
- Menedzsment, termékfejlesztés, generációváltás
Hallgasd meg a teljes beszélgetést itt:
Az Agroinform podcastjeit megtalálod az Agroinform.hu/podcast oldalon, a Spotify-on és a YouTube-on is. Kövesd az adásokat, sok más izgalmas témával készülünk még.