A hűséges Poirot-nézők emlékezhetnek a sorozat egy-két olyan részére, amikor a belga detektív átszellemülten osztja meg nézeteit a kulináris élvezetekről. Nem is véletlenül, hiszen a vallon konyha kifinomultságáról híres, talán még a franciánál is inkább. Ezért sokkoló a Reuters híre, ami szerint egy brüsszeli startup vállalkozás, a Little Food abban reménykedik, hogy gasztronómiai forradalmat robbant ki azzal, hogy ropogós tücsköket kínál proteinforrásként a hús alternatívájaként – írja a Syngenta blog.
Vagyis a tücsökfarm sokkal környezetbarátabb, mint a szarvasmarha-tenyésztés.
Sajnálatos, hogy szegény marháknak ilyen hatalmas a környezeti lábnyoma, azonban ne mondja senki, hogy a gulyásleves tücsökkel olyan ínycsiklandó, hogy lemondunk a marhalábszár és -comb kombójáról.
A rovarok fogyasztása számos országban általános gyakorlat – fotó: Shutterstock
A Little Food egyelőre nem nyitott éttermet, viszont különféle ízesítésű – fokhagymás, paradicsomos – szárított tücsköket csomagol, illetve szintén ízesített tücsöklisztet is tart a kínálatában.
Miközben a rovarok fogyasztása számos országban – mint például Kínában, Ghánában, Mexikóban és Thaiföldön – általános gyakorlat, úgy tűnik, a brüsszeli lakosok még nem szánták rá magukat, hogy ízeltlábúakat is felvegyenek az étlapra. A Reuters kérdésére a belvárosban sétálgatók azt mondták: „Nem eszünk ilyesmit. Ez borzasztóan néz ki…Nem, nem, nem!”