Urbányi Béla az M1 aktuális csatornán pénteken azt mondta, hogy az európai közösség inkább a tengeri halakat fogyasztó nemzetekből áll, ezért azokra a fajokra már megállapították az egészségügyi határértéket. A tengerekből csak meghatározott mennyiségű halat lehet lehalászni, és ezt a kvótát már elérték. A haligény viszont folyamatosan emelkedik, már csak az édesvízi kultúrában nevelt halakkal lehet ezt az igényt fedezni, ezért az édesvízi halak népszerűsége egyre növekszik – tette hozzá.
Meg kell határozni az édesvízi halakban lévő vegyszerek egészségügyi határértékét
2018. november 18., vasárnap 10:00:00 / MTI
A Szent István Egyetem Halgazdálkodási Tanszékének vezetője szerint fontos lenne, hogy az Európai Unió meghatározza az édesvízi halak húsában előforduló vegyszerek egészségügyi határértékét.