A brit Co-op kiskereskedelmi lánc megkérte a mesterséges intelligenciát, állítson össze egy példát a jövő ételeire. Az egyik ilyen futurisztikus "finomságot" ábrázoló fotón tücskök láthatók valamilyen saláta tetején.
Állítólag ez a jövő, aki nem akar megbarátkozni a rovar alapú étkezéssel, az jobb, ha még 2054 előtt áttér a veganizmusra. A szakértők szerint harminc év múlva annyira megváltozik az élelmiszer-kínálat és fogyasztási kultúránk, hogy azt ma el sem tudjuk képzelni. Egy tanulmány szerint egy hagyományos vasárnapi sülthús vagy hal és sült krumpli helyét tücsöksaláta vagy egy ínyenc módra elkészített moszatburger veheti át a brit családok asztalán. Vagy ott van még alternatívának a laborhús...
Egy igazán finom falat a jövőből – forrás: Pixabay
Az a baj, hogy ez egyáltalán nem a földtől elrugaszkodott lázálom, amit Bob Doherty, a FixOurFood igazgatója, tudományos kutató szerint az is igazol, hogy az elmúlt 30 év is olyan fejlődést hozott az élelmiszer-kutatásban, melynek eredményei elképzelhetetlenek voltak 1994-ben. Szerinte a tücsökliszt gyorsabban elterjedhet jövőben, mint ahogy a teljes kiőrlésű gabona teret nyert.
A kutatók várakozásai szerint az emberek még tudatosabban választják ki táplálékaikat, növelik hazai zöldség-gyümölcs termelésüket és visszafogják az importot. A britek jobban sütnek-főznek majd, több időt szánnak erre, köszönhetően annak, hogy 2054-ben már csak 4 napos lesz a munkahét.
Végre egy jó hír...
Forrás: mfor.hu