A hírhedt balatoni orvhorgászt, Cs. G.-t júniusi elkövetése után augusztusi cselekedete miatt is kétmillió forintos halvédelmi bírsággal sújtották, így az utóbbi időben összegyűlt fizetnivalója már majdnem eléri a 10 millió forintot.

Júniusban Cs. G. balatonlellei lakost 5.488.789 forintos halvédelmi bírsággal és 180 hónap, azaz 15 évnyi horgászattól való eltiltással büntette meg a Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság. Ezek a tételek hatszori elkövetésből jöttek össze, és mindegyik 2023-ban történt.

Cs. G.-nek tavaly áprilisban vonták be az állami jegyét, amiért a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába. Ezt követően augusztus 27. és október 28. között ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig halmozódott, ennek lett a végeredménye 5,5 millió forint. Azonban ez sem tartotta vissza Cs. G.-t, és 2024. június 7-én visszatért a Balaton partjára. A halőrök Badacsony térségében érték tetten az engedély nélküli, többszörös eltiltás hatálya alatt horgászó férfit.

A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság határozatában ekkor a maximálisan kiszabható bírsággal, 2 millió forinttal sújtotta Cs. G.-t, valamint újabb 24 hónapra eltiltotta a horgászattól.

Ezután kb. két hónap múlva újra rajtakapták az orvhorgászt augusztus 5-én Balatonszemes térségében. A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság ismét 2 millió forint halvédelmi bírsággal és 24 hónapos horgászattól való eltiltással sújtotta a férfit.

Összeadva az utóbbi időben szerzett büntetéseit 9,5 millió forint halvédelmi bírság és 228 hónapnyi, azaz 19 évnyi eltiltás jön ki.

Cs. G. a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozva gondolja úgy, hogy a horgászatért nem kell fizetni.

A Balaton másik hírhedt orvhorgásza, F. Gy. sem sokkal marad le Cs. G.-től, ő 5,6 milliós bírságot és 190 hónapos eltiltást szedett össze.

Forrás: pecaverzum.hu