A Közös Agrárpolitika Irányító Hatósága megkezdte az "Állatjóléti támogatás a tejtermelő szarvasmarha ágazatban" című (KAP-RD30-1-24 kódszámú) pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetését.

A tervezet szerint a támogatás igénybe vehető a tejtermelő szarvasmarha állományok tartási, takarmányozási és higiéniai körülményeinek javítását célzó intézkedések teljesítésére, amelyek a következők:

Kötelező előírások:

  • Állatsűrűségre vonatkozó kötelezettség.
  • Gondozói felügyeletre vonatkozó kötelezettség.
  • Preventív beavatkozásokra és fejési technológiára vonatkozó kötelezettség.
  • Takarmányozásra vonatkozó kötelezettség.

Választható előírások:

  • Természetes körülmények biztosítására vonatkozó kötelezettség

A tervezet szerint a kedvezményezett a felhívás keretében egy támogatási kérelem alapján részesíthető támogatásban, amely több kötelezettség vállalására is vonatkozhat. A támogatási kérelemben a kötelező vállalások mellett, azokkal együtt a választható előírás is vállalható.

A támogatás egységköltség alapú átalány formájában nyújtott vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

A támogatási kérelem benyújtására 2025. január 13. napjától 2025. február 13. napjáig lesz lehetőség a tervezet szerint.

Támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően elérhető elektronikus felületen (www.mvh.allamkincstar.gov.hu) keresztül lehet majd benyújtani.

További részletek és információk itt olvashatók.

Hirdetés –

A mezőgazdasági pályázatokkal és támogatásokkal kapcsolatban érdemes naprakész tudásra szert tenni, segítünk! Legyen szó pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről, közvetlen támogatásokról vagy beruházási pályázatokról, kifizetődik a tájékozottság, csekkoljon be hozzánk, és ne maradjon le semmiről!

Indexkép: Shutterstock