1. Mindig használj tányért!

Soha ne nassolj zacskóból vagy dobozból közvetlenül. A dietetikusok szerint így hajlamosak vagyunk sokkal többet enni, mint gondolnánk. Tegyél ki egy kisebb adagot egy tányérra vagy tálba – így kontrollálhatod a bevitt mennyiséget, és elkerülheted a túlevést – tanácsolja a magyarmezogazdasag.hu.

2. Vigyél be rostot is!

A rostok elősegítik a jóllakottságérzetet, így kevésbé leszel éhes a következő étkezésig.
Egészítsd ki a nassolást zöldségekkel vagy gyümölcsökkel: chips mellé répaszeletek, csoki mellé bogyós gyümölcsök tökéletesek. A pattogatott kukorica mellé keverj egy kis mandulát – egyszerre ropogós és laktató!

3. Válassz egészséges zsírsavakat!

A bolti nassolnivalók tele lehetnek egészségkárosító transzzsírokkal, amelyek növelik a szívbetegségek kockázatát. Helyettesítsd ezeket telítetlen zsírsavakban gazdag ételekkel: avokádó, olívabogyó, diófélék, lazac. Keverj például mandulát pár kocka étcsokoládéhoz, vagy ropogtasd a földimogyorót egy kisebb adag keksszel.


4. Válassz tudatosan!

Kerüld az üres kalóriákat, válassz inkább tápanyagdús, természetes alapanyagú snackeket. Például: zöldségek hummusszal, gyümölcs görög joghurttal és mézzel, rizsszelet túrókrémmel vagy mogyoróvajjal. Egy kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé is belefér – a lényeg a mértékletesség.

Nem a nassolás a bűnös, hanem a mértéktelenség.

Indexkép: Pixabay