Több, a közösségi médiában elterjedt videofelvétel alapján több ló szökött fel az M5-ös autópályára a péntek kora délutáni órákban. Az egyik ilyen felvétel tanúsága szerint, amelyet a Bevezetem.eu Facebook-oldalán tettek közzé, gyakorlatilag a járművezetők lélekjelenlétén múlt, hogy nem torkollott tragédiába a szokatlan jelenet – írja a vezess.hu.

Az autós szakportál az esettel kapcsolatban megkereste a BRFK-t, ahol közölték, hogy (péntek) 13 óra 50 perc körül az M5-ös Szeged felé vezető oldalán, a Nagybani Piac magasságában vágtázott a forgalommal szemben öt ló.

A BRFK helyszínre érkező rendőri egységei az egyik lehajtónál összehangolt intézkedéssel terelték le az állatokat.

Mint írják, a lovakat ezt követően átadták a helyszínre érkező lovásznak, aki visszaterelte őket a villanypásztorral körbezárt legelőjükre, majd zárt karámba helyezte őket.

A rendőrség tájékoztatása szerint a megszökött lovak sértetlenül megúszták a kalandot, amivel személyi sérülés és anyagi kár sem hozható összefüggésbe.

Az nem derült ki, hogyan oldottak kereket a lovak, viszont a Metropol megtudta, hogy Ócsáról szabadulhattak el, mielőtt nagy riadalmat keltve megjelentek a sztrádán.

Indexképek: a videóból lettek kivágva