Egy rendkívül sokoldalú növény, amely termesztése még a kezdő kertészeknek sem okoz problémát.
Ezt, a keresztesvirágúak rendjébe tartozó növényt Japánban a 18. század óta folyamatosan termesztik. Emberi fogyasztásra a 25-30 cm-re megnövő növény szárát és (zöld vagy vörös színű), a káposztához hasonló ízű, zsenge leveleit használják, amelyek sok kalciumot és a spenótnál is több vasat tartalmaznak. A fiatal leveleket salátákhoz, a növény szárát levesekhez használják vagy gombákkal kiegészítve, marinírozva tálalják.
A komacuna viszonylag igénytelen növény, ezért termesztése egyszerű, a szárazságot és a lehűlést (akár mínusz 12 fokig) is jól bírja, egyedül a nitrogén-hiányra érzékeny. A tavaszi fagyok felengedése után közvetlenül vethető, és nyár elejére már szedésérett, sőt a levelei, a növény helyben hagyása mellett, már korábban is szedhetők, de nyári növénynek másodvetésként is termeszthető.