Az utóbbi években Európa-szerte egyre gyorsabban növekszik a Japánból származó, zöld színű Bimi-brokkoli népszerűsége, amely a hagyományos brokkoli egyik változata, és attól elsősorban csak a hosszabb szára és lazán szerteágazó virágrózsái alapján lehet megkülönböztetni – olvashatjuk a freshplaza.de hírportálon.

Nő a Bimi-brokkoli népszerűsége, amely a hagyományos brokkoli egyik változata – fotó: pixabay.com

A kereslet a legutóbbi egy évben 99 százalékkal növekedett, amelynek alapját a Bimi különlegesen finom, dióra emlékeztető íze, magas tápértéke és egyszerű termeszthetősége, illetve feldolgozhatósága képezi.

További előnye a könnyű kezelhetősége és változatos ételekhez való alkalmassága.

Emellett a növény frissessége – finom levélrózsáinak köszönhetően – hosszabb ideig fenntartható. Ez év első félévében a Bimi európai forgalma megfelelt az egy évvel korábbinak, földrészünk meglehetősen szeszélyes időjárása azonban kedvezőtlenül befolyásolta a termését.

Az új növény termesztésére Európában elsőként Franciaország csapott le, ahol azt a szupermarketek mellett az éttermek is egyre nagyobb mennyiségben kínálják. A növekvő kereslet alapján, a termelő vállalat fokozatosan növelni kívánja a Bimi vetésterületét és forgalmát.