A Yoom C-vitamin-tartalma ugyancsak magas, és nagy mennyiségű ásványi anyagot (többek között káliumot és szelént) is tartalmaz. Az új fajta emellett különleges, tökéletesen kiegyensúlyozott édes-keserű ízével, valamint erős (az áfonyát megközelítő) antioxidáns hatásával, magas létartalmával és hosszú eltarthatóságával tűnik ki.
A fajtát először Észak-Amerikában és Ausztráliában próbálták ki, de mára már nagy figyelmet keltett az európai piacokon is. A vegyes, úgynevezett ötödik ízt, amely különösen kedvelt a friss fogyasztók körében, világszerte az „umami” japán szóval jelölik. A Yoom fajta lila színe – amely magas antocianintartalmától származik – az érés előrehaladtával mélyebb lesz, miközben a textúrája erősebbé (keményebbé) válik.A Syngenta vállalat a közelmúltban Yoom néven egy új paradicsomfajtát dobott piacra – fotó: vegetablegrowersnews.com
Szakértők szerint a madridi Fruit Attraction Kiállításon, valamint a Fruit Logisticán bemutatott új fajta iránt – különösen a házikerti termesztők és az új ízeket kereső fogyasztók körében – várhatóan rövid időn belül magas kereslet fog mutatkozni.