A freshplaza.de hírportál érdekes ismertetést közöl egy whiskey gyártási eljárásról. A Bearface kanadai vállalat ugyanis a közelmúltban egy szokatlan és meglepő, egyben teljesen egyedi ízesítésű whiskeyt dobott a piacra, amely a Matsutake gomba aromájával van átitatva.
A kanadai ital hozzáadott karamellszínezéket és ízesítőket is tartalmazhat – fotó: pixabay.com
A vállalat ezzel az alkoholos italokban is egyre erősödő „umami" (finomíz) trendnek kíván megfelelni. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a fogyasztók hogyan fogadják ezt a különleges ízesítést.
Amint Andrés Faustinelli, főzőmester elmondta, ez a termék az úgynevezett wilderness (vadon) széria első darabja lesz.
Erre is érvényes azonban az a kanadai rendelkezés, amely szerint – az Egyesült Királysággal ellentétben – Kanada egyedi szabályozása előírja, hogy a „Canadian Whisky", „Canadian Rye Whiskey" vagy csak „Rye Whiskey" felirattal ellátott termékeket csak a törvényben meghatározott módon lehet érlelni.
Eszerint, a nemes folyadékot „kis tölgyfa hordókban" kell tárolni és érlelni legalább három évig. A kanadai ital azonban hozzáadott karamellszínezéket és ízesítőket is tartalmazhat – ellentétben a brit protokollokkal.
Az érdekeltek az új italt a vállalat webáruházában már most megvásárolhatják, üvegenként 44,99 kanadai dolláros áron.