Ezért a PÖTTINGER-nél az elmúlt években az egész betakarítási láncot átdolgozták az alpesi területek számára. A NOVACAT F ALPIN kasza, a MERGENTO F ALPIN szalagos rendképző és a BOSS ALPIN szállítókocsi mellett most a HIT V ALPIN rendterítő is bekerült a kínálatba, hogy a szénabetakarítás hatékonyabbá és kíméletesebbé váljon az alpesi körülmények között.

A 4 rotoros HIT V 4240 ALPIN és a 6 rotoros HIT V 6260 ALPIN rendterítők egyenletes és kíméletes szárítást biztosítanak a betakarított növények számára. Ez különösen fontos a kiváló minőségű takarmány és a tápanyagok megőrzése érdekében.

Pöttinger rendterítő

A PÖTTINGER-nél az elmúlt években az egész betakarítási láncot átdolgozták a lejtős területeken gazdálkodók számára – forrás: Pöttinger

A HIT V ALPIN rendterítők középpontjában a súlycsökkentett DYNATECH rotor található. A hajlított fogak húzva haladnak át a takarmányon, így minimalizálva a törési veszteségeket és biztosítva a kíméletes takarmányfelvételt és garantálva a tiszta rendfelszedést. A mindössze 1,38 m-es rotorátmérő tökéletesen alkalmazkodik a talajfelszínhez, és homogén szórásképet hagy maga után.

Az opcionális MULTITAST talajkövető kerék a rotor előtt haladva érzékeli a talaj egyenetlenségeit, és segít megtartani az optimális távolságot a fogak és a talaj között. Ez megőrzi a takarmány tisztaságát és védi a gyepet.

Akár munkapozícióban, akár forduláskor, a HIT V 4240 ALPIN és HIT V 6260 ALPIN modellek kompakt felfüggesztési kialakítása gondoskodik arról, hogy a rendterítő súlypontja mindig közel legyen a traktorhoz, ami ideális a meredek terepeken való munkavégzéshez. Két hidraulikus henger biztosítja a gép sima futását még lejtőn lefelé is. A HIT V 6260 ALPIN HYDROLIFT funkciója nagy hasmagasságot biztosít a forduláskor, mivel a külső rotorokat a vezérlő gyors rövid megnyomásával felemeli. A HIT V 4240 L ALPIN fix felfüggesztése további stabilitást nyújt az extrém meredek lejtőkön.

A HIT V ALPIN rendterítők meghajtása tartósan zsírozott kettős csuklókkal van felszerelve, amelyek biztosítják a gördülékeny, zajmentes és játékmentes működést.


A kompakt szállítási helyzet és a hidraulikus rotoremelő mechanizmus növeli a kényelmet, így a traktor üléséből is könnyen kezelhető a gép. A felemelt rotorok a traktorhoz közel dőlnek, ami optimális súlyelosztást biztosít szállítás közben.

Forrás: Pöttinger