Hirdetés
Pálinka 0 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A pálinka hazánk nemzeti itala, igazi hungarikum. A pálinka egy gyümölcspárlat, amelynek készítése hagyományosan lepárlással, azaz desztillálással történik. A pálinkafőzés során a kiforrott gyümölcscefréből egy alkoholtartalmú folyadékot állítanak elő, majd ezt a folyadékot további lepárlással koncentrálják és tisztítják, hogy a pálinka kívánt alkoholfokot érje el.
A pálinka különböző gyümölcsökből készíthető, így megemlíthetjük a barack pálinkát, a szilva pálinkát, a körte pálinkát, a meggy pálinkát, a cseresznye pálinkát, az alma pálinkát, a szőlő pálinkát, a birs pálinkát, ahogyan sok más gyümölcsből is készülhet kiváló pálinka.
A pálinka egy erőteljes ízű és illatú, magas alkoholtartalmú rövidital (általában 40-50 fok körül). A tradicionális pálinka igen tiszta, azaz nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot vagy hozzáadott aromát, ízét kizárólag az alapanyagul használt gyümölcs határozza meg.
A pálinka különböző gyümölcsökből készíthető, így megemlíthetjük a barack pálinkát, a szilva pálinkát, a körte pálinkát, a meggy pálinkát, a cseresznye pálinkát, az alma pálinkát, a szőlő pálinkát, a birs pálinkát, ahogyan sok más gyümölcsből is készülhet kiváló pálinka.
A pálinka egy erőteljes ízű és illatú, magas alkoholtartalmú rövidital (általában 40-50 fok körül). A tradicionális pálinka igen tiszta, azaz nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot vagy hozzáadott aromát, ízét kizárólag az alapanyagul használt gyümölcs határozza meg.
Olvasson tovább
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Támogatott tartalom