Hirdetés
Paprika 4 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A paprika a magyar konyhában régóta fontos szerepet tölt be, akár azt is túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar gasztronómia világszerte ismert egyik fő jellegének meghatározója. Ennek fényében nem meglepő, hogy hazánkban a paprikát egyaránt fogyasztják frissen, nyers formájában, illetve különböző módokon feldolgozva, tartósítva, emellett az ételek ízesítésében, fűszerként is fontos szerepe van.
A termesztett paprikafajok egy félcserje jellegű évelő, kifejezetten melegkedvelő zöldségfajként ismertek. A paprika biológiailag a Capsicum nemzetségbe tartozik, a paradicsomhoz hasonlóan a burgonyafélék családjába sorolódik. A ma termesztett paprikafajták sok esetben már messze vannak az eredeti vadpaprikától, de jellegükben mégis hasonlítanak arra.
A paprika eredetileg Közép-, illetve Dél-Amerikából származik, de napjainkra világszerte, szinte a teljes mérsékelt és a trópusi égövben termesztik különböző változatait. Így nem véletlen, hogy a paprika Piactér kategóriában is számos különféle fajtájú paprikát megtalálhatunk, legyen az csípős pfefferóni, valamely méregerős csilipaprika faj képviselője (jalapeno, habanero, scorpio, Carolina reaper) vagy édes kápia paprika, almapaprika, illetve bármelyik fűszerpaprika fajta.
Egyaránt kínálnak eladásra nyers és szárított fűszerpaprikát is, ahogyan néha még az őrölt fűszerpaprika is megtalálható a rovatban, pedig ez a kategória alapvetően a nyers, feldolgozatlan paprikák otthona. A fűszerpaprikák mellett a másik fő felhasználási módot a savanyításra alkalmas paprikák jelentik (például almapaprika, jalapeno, pfefferóni), így természetesen ezek a fajták is megjelennek a paprikák apróhirdetései között.
A termesztett paprikafajok egy félcserje jellegű évelő, kifejezetten melegkedvelő zöldségfajként ismertek. A paprika biológiailag a Capsicum nemzetségbe tartozik, a paradicsomhoz hasonlóan a burgonyafélék családjába sorolódik. A ma termesztett paprikafajták sok esetben már messze vannak az eredeti vadpaprikától, de jellegükben mégis hasonlítanak arra.
A paprika eredetileg Közép-, illetve Dél-Amerikából származik, de napjainkra világszerte, szinte a teljes mérsékelt és a trópusi égövben termesztik különböző változatait. Így nem véletlen, hogy a paprika Piactér kategóriában is számos különféle fajtájú paprikát megtalálhatunk, legyen az csípős pfefferóni, valamely méregerős csilipaprika faj képviselője (jalapeno, habanero, scorpio, Carolina reaper) vagy édes kápia paprika, almapaprika, illetve bármelyik fűszerpaprika fajta.
Egyaránt kínálnak eladásra nyers és szárított fűszerpaprikát is, ahogyan néha még az őrölt fűszerpaprika is megtalálható a rovatban, pedig ez a kategória alapvetően a nyers, feldolgozatlan paprikák otthona. A fűszerpaprikák mellett a másik fő felhasználási módot a savanyításra alkalmas paprikák jelentik (például almapaprika, jalapeno, pfefferóni), így természetesen ezek a fajták is megjelennek a paprikák apróhirdetései között.
Olvasson tovább
Javasolt kategóriák:
Chili paprika
Fűszerpaprika
400 Ft
9 éve hirdető
2024. szeptember 1. 13:01 Egyéb paprika Szabolcs-Szatmár-Bereg, Újfehértó
Kézzel szedett nyers, csöves mihálytelki fűszerpaprika eladó nagyobb tételben is.
500 Ft
5 éve hirdető
2024. szeptember 24. 11:58 Pepperoni paprika Bács-Kiskun, Lajosmizse
Termelőtől eladó pepperoni paprika. Infó telefonon.
2 éve hirdető
2024. október 6. 16:07 Kápia paprika Bács-Kiskun, Szalkszentmárton
Zöld kápia paprika eladó, nagyobb tételben, savanyítóba, étkezésre egyaránt. Kevés piros is elérhető, készlet erejéig. Ár megegyezés...
1 éve hirdető
2024. szeptember 5. 05:12 Pritamin paprika Hajdú-Bihar, Létavértes (Nagyléta)
Pritamin paprika eladó Létavértesen, kis és nagy tételben egyaránt. Ár megegyezés szerint.
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
- Termény
- Zöldség
- Paprika (4)
- Egyéb paprika (1)
- Kápia paprika (1)
- Pepperoni paprika (1)
- Pritamin paprika (1)
Hirdetés
Trendforduló Magyarországon. Válts szójára!
Ahol a kukorica rosszul termelhető, ott érdemes megfontolni a minőségi cserét.
Sajtóközlemény