Hirdetés
Padlizsán 0 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A padlizsán egy igen sokoldalú módon felhasználható zöldség, amely jellegzetes lila színével sokak kedvence. A padlizsán a burgonyafélék családjába tartozik, angol neve alapján elvétve tojásgyümölcs néven is szokták emlegetni.
A padlizsán alakja és mérete fajtától függően széles skálán mozog, lehet hosszúkás, rövidebb kerek formájú vagy akár egészen ovális alakú. Héja az esetek nagyrészében jellegzetesen sötét lila, de emellett léteznek fehér, zöld vagy lila-fehér csíkozott változatok is. Nyers formában íze enyhén keserű, de megfelelő elkészítéssel és ízesítéssel könnyedén ízletes és ínycsiklandó fogássá alakítható.
A padlizsánt igen sokféleképpen elkészíthetjük: sütve, párolva, grillezve, főzve is fogyasztható. Az elkészítés során fontos lehet a sózás és lecsepegtetés, mivel ez segíthet a keserű íz eltávolításában és a felesleges nedvesség csökkentésében. A sokak által kedvelt padlizsánkrém névadó összetevője.
A padlizsán alakja és mérete fajtától függően széles skálán mozog, lehet hosszúkás, rövidebb kerek formájú vagy akár egészen ovális alakú. Héja az esetek nagyrészében jellegzetesen sötét lila, de emellett léteznek fehér, zöld vagy lila-fehér csíkozott változatok is. Nyers formában íze enyhén keserű, de megfelelő elkészítéssel és ízesítéssel könnyedén ízletes és ínycsiklandó fogássá alakítható.
A padlizsánt igen sokféleképpen elkészíthetjük: sütve, párolva, grillezve, főzve is fogyasztható. Az elkészítés során fontos lehet a sózás és lecsepegtetés, mivel ez segíthet a keserű íz eltávolításában és a felesleges nedvesség csökkentésében. A sokak által kedvelt padlizsánkrém névadó összetevője.
Olvasson tovább
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz