Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Vigasztaljon benneteket,én e hét hétfőjén vittem egy lassu járművet(traktort)műszaki vizsgára és megcsinálták azon is az eredetvizsgát.Nem lehetett megkerülni,mert adatfelvételezésnél nem engedte tovább a rendszer az adatbevitelt.Lehényképezték az alváz és motorszámot,traktort három oldalról,feltüntetve hova van beütve.Tévedésből-e,öszkerekes lévén 17000ftot fizettem összesen,viszont ott voltam 4 órát!
tehát nem tudja újfent, hogy mit csinál a jobb és a bal kéz
Simán beperelni a hatóságot, illetve aki kitalta a törvényt.
Egy elmebeteg kormánynak minden tagja csakis elmebeteg lehet...
De azt nem értem, hogy miért nincsennek a megfelelő helyre elzárva..
nem kötekedésböl írom de aki versenyezni akar az vegyen verseny autot aztán rugassa azt aki minden napi igáslovat akar az vegyen Nivat, ha elakad akkor meg ésszel kell cibálni aztán kijön az
én 2 hete akadtam el a mezön 2105el traktorral huztam olyan lánzom volt csak h nem volt kampo egyik végén se hanem csak nagy karika,át vetettem az elsö lökkösön csatrakötöttem aztán uccu hát lendöletböl kellett nekem is rángatni a traktorral de nem szakadt az enyémen semmmi se
A gumi témához:
aki szokott sárban is menni meg aszfalton is használja az autót és nem akkar 110 felett autózni, annak az M/T-s mintát tudom ajánlani. ez 20%aszfalt 80% terep. 90-ig nem nagyon van hangja, afelett már érződik. Ide tartozik a kobra minta is az olasz újraépített gumiknál. Havon jegen nagyon kicsi fogásuk van a nagy felületű bütykök miatt.
Aki inkább homokos területen autózik annak jó az A/T minta is (50-50% terep-aszfalt), sárban már nem igazán fognak, illetve nagyon kell őket forgatni, hogy meglegyen az öntisztulása.
A fentiekből mindkettőből a BF-goodrich-ot tudom ajánlani, nem alegolcsóbb, de odaver tartósságban, kopásállóságban minden többi márkának, erősített oldalfaluak és perembeszúrás ellen védett az MT-s.
A kaiman meg 100% terep. Nagyon jó öntisztulása van. Azfalton 50 felett erős a zaja és nem igazán van kanyarstabilitása (hamar elcsúszik).
Ezeket az olasz újraépített gumikat elég sokan használják és még eddig nem igazán panaszkodtak, hogy levált a futófelületük. Az újraépítés hasonló folyamat, mint a futózás, csak komolyabban kezelik a gumikat, és több a felvitt rétegük is.
A NIVA meg egy jó kis autó, mindaddig amíg nem szeretnéd komoly igénybevételnek kitenni (versenyszerűen használni). A hajtáslánca gyenge! Féltengelyeket töri, kerékcsapágyakat is. A kormányt nem lehet tekergetni ha megsülyed. A motorba nincs nyomaték, üveghangon kell vele járni. Régebben rátették az I-es GTI golf K-jetronikját, akkor már volt nyomaték, csak nembírtad úgy rugatni, hogy valami ne engedjen. Az első futóművet meg ne is nagyon feszegessük. Nincs alváza!! Tekeredik, rohad, ha ki akarod cibálni a sárból és a hátsó vonószemeket szeretnéd használni, leszekad a koplett hátulja (ezt már több esetben láttam)
Szerintem.
én használtam 205/80R16 os futózott KOBRA gumikat... új korában a kb 2 cm minta miatt terepen nagyon jó, de "műúton" életveszéles volt már 80-nál is.
nagyon gyorsan kopik a mintája, 1 év után elkezdett szétmenni a gumi szerkezete, kapott belsőt, így bírta még egy évig. kb. 25 e km-t használtam, ekkor az egyik teljesen megadta magát, minta még 6-7 mm volt rajta.
ebben a méretben lehet kapni 25-ért pl hankook rt01-es terepmintás gumit. az legalább nem futózott.
a NIVÁról mégegyszer ::Kiss Béla lászló, 2009, április 13 - 21:33
A munkámhoz tartozik, hogy utánfutóalvázakat, és/vagy tengelyeket tesztelek a győri agglomerációhoz tartotó Écs község mellett található Rábaring-tesztpályán, szabványos körülmények között. Az egyik vontatóautó, a "kicsi" egy 1984-es 1600-as Niva. Egy teszt-széria során 100000(százezer) km igénybevételt kell modellezni különféle jellegű igénybevételekkel (húzás-nyírás-csavarás, többedrendű nyomatékok hatásai, stb) Egy széria egy munkanap alatt tehető meg. Nos elmondhatom, hogy a Niva lefelezve úgy rántja fel álló helyből a 2,5t-s futót a 15%-os kaptatón, mint a szél(természetesen egy tengelyt hajtva csak), széria motorral. Nagyon sok tesztet megcsináltam, többek között a Nivával, egyetlen egyszer sem akart a futómű-hajtómű-motor széthullani, pedig az igéynbevételek ugyanúgy a gépes járművet is terhelik. A '90-es Mitsu Pajor két nap után difihullásban elkullogott, aztán a '99-es Nissan Pickup gátlói keztdek el egyetlen nap után pisilni....pedig ezek valódi, jó terepjárók. A Niva nyekkenés nélkül veszi az akadályokat, szinte elképesztő, amit kibír.
ť
ahogy a 16"-os gumit nem tudod felteni a 15"-ös átmérőjü felnire , ugyanúgy egy 205-öst se tudsz feltenni egy olyan felnire amit 265-ös szélességnek gyártottak
Persze, de ezek átmérős mahinációk.
Szóval ebben az esetben az a 5 centi nem vészes...
Igazis az télleg nem sok.
Elvileg akkor 265 275 nél ugrik 1et a felni......
5003 hozzászólás
Válasz #753. hozzászólásra
traco
Válasz #751. hozzászólásra
hun?
Köszönöm ZT Tomi.:)
Válasz #749. hozzászólásra
2,5-ért jd kulti ???????
Válasz #748. hozzászólásra
Nemigazán.Ha a gépeden van:tallózás,rákatt,feltölt,beilleszt,mehet,és már itt is van.
Válasz #748. hozzászólásra
Tallózás-Feltölt-beilleszt
Ilyen bonyolult ide egy képet feltenni ?:))
Niva Remélem ez sikerül.:))
Egy jó terepjáró képességgel megáldott Niva.:))
Egy jó terepjáró képességgel megáldott Niva.:))
Vigasztaljon benneteket,én e hét hétfőjén vittem egy lassu járművet(traktort)műszaki vizsgára és megcsinálták azon is az eredetvizsgát.Nem lehetett megkerülni,mert adatfelvételezésnél nem engedte tovább a rendszer az adatbevitelt.Lehényképezték az alváz és motorszámot,traktort három oldalról,feltüntetve hova van beütve.Tévedésből-e,öszkerekes lévén 17000ftot fizettem összesen,viszont ott voltam 4 órát!
Válasz #743. hozzászólásra
Szép történet...
tehát nem tudja újfent, hogy mit csinál a jobb és a bal kéz
Simán beperelni a hatóságot, illetve aki kitalta a törvényt.
Egy elmebeteg kormánynak minden tagja csakis elmebeteg lehet...
De azt nem értem, hogy miért nincsennek a megfelelő helyre elzárva..
Ez már tényleg baxarás !!!!!
Válasz #738. hozzászólásra
Ma nekem ez volt a szerencsém mármint az hogy alvázas a verda.. sajnos ma krasoltam..
Ha terepjáró, akkor ezt Nektek!
Szerintem szabi bridgstonja vagy michelin.
Válasz #737. hozzászólásra
alvázas pl. Pajero, L.cruiser stb.stb......
Válasz #733. hozzászólásra
1-2 igen a platosokon kivül de több nem
Válasz #732. hozzászólásra
Kösz,itt tényleg van minden méretben,elfogadható áron.
Válasz #731. hozzászólásra
tessék:
http://www.autogumibolt.hu/ebolt/gumi/talalat/index.html
Válasz #731. hozzászólásra
de milyet akarsz venni???
téli
nyári
téli-nyári
terep
Válasz #729. hozzászólásra
akad azért 1-2
Az autóguminet.hu ird be és kiad egy csomót. Én is keresgéltem szerintem ők a legolcsóbbak.
Válasz #726. hozzászólásra
Ezek jók:
235/70R16
245/70R16
205/80R16
255/65R16
225/75R16
215/80R16
Válasz #729. hozzászólásra
az összes pick-up!parasztnak az való,nem utcai terepjátékszerek!
Válasz #724. hozzászólásra
jah meg mutass nekem olyan mai utcai "terepjárot" ami alvázas!!!
nem kötekedésböl írom de aki versenyezni akar az vegyen verseny autot aztán rugassa azt aki minden napi igáslovat akar az vegyen Nivat, ha elakad akkor meg ésszel kell cibálni aztán kijön az
én 2 hete akadtam el a mezön 2105el traktorral huztam olyan lánzom volt csak h nem volt kampo egyik végén se hanem csak nagy karika,át vetettem az elsö lökkösön csatrakötöttem aztán uccu hát lendöletböl kellett nekem is rángatni a traktorral de nem szakadt az enyémen semmmi se
Autóguminet.hu Én most vettem tőlük 265/70r16 os dunlop-ot
Válasz #725. hozzászólásra
mi a méret?
Konkrét linket kérnék azokra a méretekre amik nekem megfelelnek.Én nem találok sehol.
Sziasztok!
A gumi témához:
aki szokott sárban is menni meg aszfalton is használja az autót és nem akkar 110 felett autózni, annak az M/T-s mintát tudom ajánlani. ez 20%aszfalt 80% terep. 90-ig nem nagyon van hangja, afelett már érződik. Ide tartozik a kobra minta is az olasz újraépített gumiknál. Havon jegen nagyon kicsi fogásuk van a nagy felületű bütykök miatt.
Aki inkább homokos területen autózik annak jó az A/T minta is (50-50% terep-aszfalt), sárban már nem igazán fognak, illetve nagyon kell őket forgatni, hogy meglegyen az öntisztulása.
A fentiekből mindkettőből a BF-goodrich-ot tudom ajánlani, nem alegolcsóbb, de odaver tartósságban, kopásállóságban minden többi márkának, erősített oldalfaluak és perembeszúrás ellen védett az MT-s.
A kaiman meg 100% terep. Nagyon jó öntisztulása van. Azfalton 50 felett erős a zaja és nem igazán van kanyarstabilitása (hamar elcsúszik).
Ezeket az olasz újraépített gumikat elég sokan használják és még eddig nem igazán panaszkodtak, hogy levált a futófelületük. Az újraépítés hasonló folyamat, mint a futózás, csak komolyabban kezelik a gumikat, és több a felvitt rétegük is.
A NIVA meg egy jó kis autó, mindaddig amíg nem szeretnéd komoly igénybevételnek kitenni (versenyszerűen használni). A hajtáslánca gyenge! Féltengelyeket töri, kerékcsapágyakat is. A kormányt nem lehet tekergetni ha megsülyed. A motorba nincs nyomaték, üveghangon kell vele járni. Régebben rátették az I-es GTI golf K-jetronikját, akkor már volt nyomaték, csak nembírtad úgy rugatni, hogy valami ne engedjen. Az első futóművet meg ne is nagyon feszegessük. Nincs alváza!! Tekeredik, rohad, ha ki akarod cibálni a sárból és a hátsó vonószemeket szeretnéd használni, leszekad a koplett hátulja (ezt már több esetben láttam)
Szerintem.
Üdv
Kisspé
én használtam 205/80R16 os futózott KOBRA gumikat... új korában a kb 2 cm minta miatt terepen nagyon jó, de "műúton" életveszéles volt már 80-nál is.
nagyon gyorsan kopik a mintája, 1 év után elkezdett szétmenni a gumi szerkezete, kapott belsőt, így bírta még egy évig. kb. 25 e km-t használtam, ekkor az egyik teljesen megadta magát, minta még 6-7 mm volt rajta.
ebben a méretben lehet kapni 25-ért pl hankook rt01-es terepmintás gumit. az legalább nem futózott.
a NIVÁról mégegyszer ::Kiss Béla lászló, 2009, április 13 - 21:33
A munkámhoz tartozik, hogy utánfutóalvázakat, és/vagy tengelyeket tesztelek a győri agglomerációhoz tartotó Écs község mellett található Rábaring-tesztpályán, szabványos körülmények között. Az egyik vontatóautó, a "kicsi" egy 1984-es 1600-as Niva. Egy teszt-széria során 100000(százezer) km igénybevételt kell modellezni különféle jellegű igénybevételekkel (húzás-nyírás-csavarás, többedrendű nyomatékok hatásai, stb) Egy széria egy munkanap alatt tehető meg. Nos elmondhatom, hogy a Niva lefelezve úgy rántja fel álló helyből a 2,5t-s futót a 15%-os kaptatón, mint a szél(természetesen egy tengelyt hajtva csak), széria motorral. Nagyon sok tesztet megcsináltam, többek között a Nivával, egyetlen egyszer sem akart a futómű-hajtómű-motor széthullani, pedig az igéynbevételek ugyanúgy a gépes járművet is terhelik. A '90-es Mitsu Pajor két nap után difihullásban elkullogott, aztán a '99-es Nissan Pickup gátlói keztdek el egyetlen nap után pisilni....pedig ezek valódi, jó terepjárók. A Niva nyekkenés nélkül veszi az akadályokat, szinte elképesztő, amit kibír.
ť
Válasz #718. hozzászólásra
Innét már rengeteget rendeltem családnak, havernak, szomszédnak srb....:
http://www.startgumi.hu/
Válasz #719. hozzászólásra
Szabi és a kedvencemröl a 4/4 es plusz 50% vizsga dijrol még nem is beszéltél ami tényleg röhely!!!
Gondolom jó néhányunknál áll 1 kocsi az udvarban vagy akár több is. Akkor itt van egy újdonság :
LÓERŐADÓ 2010-TŐL
Ez egy jó váltóméret számoló,kiírja a km külömbséget is.http://www.autogumibolt.hu/ebolt/szolgaltatas/valtomeret/index.html
Válasz #715. hozzászólásra
Nincs is a listán 265-ös.
Szoktam rakatni a 165 175.... helyett 195 205öseket...
Legalább jobban bírja a strapát...heheehe
Válasz #713. hozzászólásra
ahogy a 16"-os gumit nem tudod felteni a 15"-ös átmérőjü felnire , ugyanúgy egy 205-öst se tudsz feltenni egy olyan felnire amit 265-ös szélességnek gyártottak
Válasz #713. hozzászólásra
Persze, de ezek átmérős mahinációk.
Szóval ebben az esetben az a 5 centi nem vészes...
Igazis az télleg nem sok.
Elvileg akkor 265 275 nél ugrik 1et a felni......
Válasz #711. hozzászólásra
De igen!http://ficsorgumi.hu/content/ficsor/3711/terepvaltomeret.pdf
Most 225/75R16 van rajta.
Válasz #707. hozzászólásra
azt nem mondtam,hogy meg is veszem
Válasz #710. hozzászólásra
Hátazé a 205 meg a 255 nemigen 1 felnire való...
Vagynem?????
Sok áruházban nincsilyen méret.Nekem ezek a jók:235/70R16
245/70R16
205/80R16
255/65R16
225/75R16
215/80R16
Válasz #703. hozzászólásra
ilyet vettem (télre)
Válasz #706. hozzászólásra
Akkor veszünk mind a 3at.
Csakhogy végre fogyjon az a sok euró.
Végre vlm. 5let mire lehetne költeni...
Válasz #706. hozzászólásra
Sok mindent vallhat az ember, meg is kell venni
Válasz #700. hozzászólásra
téleg
igen láttam, én azt vallom, hogy terepre terep gumi, nyáron nyári , télen meg téli (de lehet rosszul gondolom)
Válasz #704. hozzászólásra
Akkor miért nyári?