Gázolaj árak 630 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 413.39 Ft USD 392.46 Ft CHF 444.25 Ft GBP 497.02 Ft

Fórum

A mezőgazdaság jövője

Létrehozta: , 2010-01-31 11:18:50

Kedvencekhez Segítség

1809 hozzászólás
Nincs profilkép
#1409 .Richard.
2017-08-25 13:19:00

Válasz csoppika #1407. hozzászólásáraAkkor jó az àr,meg veszik tudatmòdositònak?smile lol

#1408 csoppika
2017-08-25 13:15:45

Válasz *** HM *** #1400. hozzászólásáraÚgy látom, már itt is "öreg" vagyoksmile biggrin

#1407 csoppika
2017-08-25 13:15:07

Válasz .Richard. #1406. hozzászólásáraHa a mákot nem aratod, hanem megvágod???smile whistling

Nincs profilkép
#1406 .Richard.
2017-08-25 13:05:18

Válasz ..MZ/X.. #1402. hozzászólásáraRokonom, 89ben az 50es mellé vett új 82est,nagykabinost. Öröm volt vele hasitani 40.kmel. Silozni szuper volt,sàrban is elment. 94ben új 80ast vett. Egy misiért. KB,2000volt egy màzsa bùza. KB,16hektàr fedezte vadkàrral,szar kelèssel,vetèssel az új gèp àràt. Ma,ezt hol lehet megcsinàlni? Ennyiből? KB. Ennyit a motiváciòrol.

#1405 Koszi.
2017-08-25 13:01:22

Válasz *** HM *** #1400. hozzászólására 93 as évjárat vagyok, nyomjuk csak kicsiben, fater nagycégnél, régen nem mert belevágni, most már mindegy, de egy pár tíz hektár föld lenne még nem is lenne ok panaszra. Volt oszt társaim is , kb fele saját gazdaságban, másik fele alkalmazottként de a mezgazban dolgozik.

#1404 horesz01
2017-08-25 11:24:02

Válasz *** HM *** #1400. hozzászólásáraEbben nőttünk fel, csináljuk, de itt a faluban az egy kezemen meg tudnám számolni a fiatalokat. Tőlünk nagyobb gazdaságokban se látni a fiatalokat traktorozni. Pedig nyugati gépek vannak a legtöbb helyen nem mtz.

#1403 Gepi
2017-08-25 07:51:08

Válasz *** HM *** #1400. hozzászólásáraÉn '90-es évjáratú vagyok, van terület meg gépek. Munka mellet ideális és imádom. Csinálnám én csak a szülőknek nem tetszik, de engem meg nem érdekel a véleményük.

#1402 ..MZ/X..
2017-08-25 07:06:18

Válasz *** HM *** #1400. hozzászólásárasmile nononosmile nonono
Már mi '80-ok is néha gondolkozunk rajta, hogy kell-e ez nekünk, pedig ebbe nőttünk bele.smile crying

#1401 szanberg
2017-08-24 23:08:34

Válasz Radocz #1396. hozzászólásáraTe fejezd már be ezeket az agymenéseidet és az ide-oda másolgatom a hozzászólásokból kiemelt bekezdéseket. Persze, hogy nem kérsz belőle egyébként mert potyaleső vagy, a támogatásokból várod a pénzedet nem a saját munkád eredményéből. ja mert az nincs is...

Ha nem így lenne nem vennétek 100-150 kilométerekre a kis parcellákat táblarészeket "ökológiai gazdálkodóként" közben meg nem is gazdálkodtok se nem vagytok ökológiai termelők, mások kényszerhelyzetét használjátok ki, úgysem hagyja ki a tábla szélén azt a részt amit megvettél -gondolván beműveli neked meg jön a pénz munka nélkül smile hammersmile hammersmile hammer

Azért a tulajdonos társak által el nem fogadott használati megosztások trükkel történő bejegyeztetése bűncselekmény, csak szólok...smile cursingsmile hammersmile hammersmile hammersmile hammersmile hammer

#1400 *** HM ***
2017-08-24 22:12:52

90es évek gyerekei kacsintgatnak az agrárbiznisz felé hm?

#1399 modern_gazda
2017-08-15 14:04:06

Válasz Mihály-963 #1173. hozzászólásáraSajnos elfeledkeztem a válaszadásról. De mivel sokan szóltak hozzá, egyessével nem tudok reagálni. Inkább folytattam a cikket, ha érdekel itt megtalálod:

https://moderngazda.hu/egyeb/magyar-mezogazdasag-egy-tudos-szemevel-ii-resz/

#1398 Sanyee
2017-08-14 15:36:30

Válasz Radocz #1396. hozzászólásáraOff:

Kilépésnél a kifele történő árukra marad a szabályrendszer. Mert ha az eu-s parasztnak is kell vizsgázott permetezővel menni akkor azt tőlünk is megkívánják.
A kap meg más kérdés. Ha nem fizetne az ország tagdíjat amit később visszakap más formában úgy egyből mehetne a gazdáknak a pénz. Nem kell a migránsok miatt várakoztatni a pénzt.

Nincs profilkép
#1397 balázsi
2017-08-14 08:23:07

Válasz Claastra. #1387. hozzászólásáraA sok barom dolgozik hogy a szervező vezetőik jól éljenek az uniós pénzekből azért lapítanak mint szar a fűben a sok birka paraszt a hatalom megszerzésére kellett .Eltelt húszon pár év és még mindig nem látja a sok buta ember a kapitalista politika ,hatalom lényegét .

#1396 Radocz
2017-08-14 05:11:15

Válasz Radocz #1380. hozzászólásáraA szója termesztése topikban olvatam.

" Remélem kilépünk egyszer az unióból, lehetőleg mi hamarabb és békénhagynak a sok értelmetlen baxakodásokkal ellenőrzésekkel mindennel ami most megkeseríti az ember életét, illetve elveszi azt...smile hammer"

Mivel indítanak egy repülőt, hogy maradjon továbbra is a KAP.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is az EU mondja meg mit és hogyan termeljünk.

Ha kilépünk az EU-ból asz viszont annyit jelent, hogy a bentmaradók mezőgazdasága továbbra is kapja a támogatást. mi akik kiléptünk nekünk nem marad csak a szabályrendszer pénz nélkül.

ha lehet választani, akkor ebből nem kérek.

Ezt akarja Szanberg hozzászólása a szójás topikban?

Vagy akkor most ír csak nem tudom milyen céllal.

Akkor mutasd már meg mit nyilatkoztam a helyedben?

smile cowboy

#1395 Radocz
2017-08-14 04:57:42

Válasz szanberg #1392. hozzászólásáraHol és mit nyilatkoztam más nevében?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1394 nagypistivagyok2
2017-08-12 21:35:43

Ne vitatkozzatok egymással,és főleg ne veszekedjetek ,ami múlt az múlt amikor élesedik a FŐNIX madár projekt ott nincsenek pártok és testszínek.Addig is AZ ÚR LEGYEN VELETEK!

#1393 Mf-es?
2017-08-12 18:08:58

Válasz Radocz #1380. hozzászólására"Ki tart Szanberggel hogy segítsen a gép visszatartásában, vagy legalábbis abban, hogy a fiúk maximum törött lábbal tudjanak rajta helyet foglalni?"
Hány hektár,20 éves,1 forint bérleti díjú állami föld jár érte?smile lol

#1392 szanberg
2017-08-12 17:46:51

Válasz Radocz #1380. hozzászólásáraMondjuk te az én nevemben ne nyilatkozzál semmit, maradjunk ennyibensmile hammersmile hammersmile hammersmile cursing

#1391 endypapa
2017-08-12 16:47:33

Válasz Claastra. #1387. hozzászólásáraMeg van most is az a tömeg, csak nincs aki mozgassa. Legalább is nincs olyan, ki felvállalná, és olyan sincs akinek érdekében állna, mint anno. Lásd pl. Jakab.

#1390 Vinkó75
2017-08-12 16:29:02

Komoly gondok vannak a fejekben körülöttem is. Reggel már undorral iszom a kávét a koccintóba. Viktor imádás-migráns-kerítés-foci-(valami pörkölt legyen) és kész. Ennyi !!! Mikor oda szólok mi lenne ha kimozdulnánk a "hanyatló nyugat életszínvonala felé". Megkapom hogy Jobbikos. Tönkre tenném az országot a magasabb bérekkel. Ezt pont olyan mondja, ki zsíros fazékként éli meg a jelenlegi helyzetet.A másik nem titkoltan pártkönyves volt. Szépen össze bútoroztak.

Nincs profilkép
#1389 borda77 (Joe)
2017-08-12 15:17:05

Válasz Claastra. #1387. hozzászólásáraEnnél jobban senki nem fogalmazhatta volna meg... és nem csak a mezőgazdaságban van ez így hanem a gazdaság számos pontján!!!

smile aikidosmile thumbup

Nincs profilkép
#1387 Claastra.
2017-08-12 09:15:36

hol az a sok barom aki 2-3 hetes támogatáskésés miatt elfoglalta a hősök terét,lapít mint szar a gazban(meg talán kapott valamit az állami földekből )én csak röhögök rajtuk(igazábol szánalmasan megvetem őket)ezerszer nagyobb bajvan és szépen kussolnak ,lapítanak igazábol őket ba...ták át ,mi tudtuk mi fog történni,a narancsrezsim már lemondott a 3-400e paraszt szavazókrol,de ahogy itt olvasgatom vannak többen akik még mindíg erre a tolvaj bandára teszik a voksukat,4-5 éven belül itt nem lesznek még 4-500 hekis gazdk 3-4 gigacég kezében lesz az összes föld,ébredjetek már emberek(ja az ávosok megint mehetnek feljelenteni mint 2éve)

Nincs profilkép
#1386 Tomszi
2017-08-12 09:05:03

Válasz Tomszi #1385. hozzászólásáraAz utolsó előtti bekezdésemben "rekordhozamok helyett"-et akartam írni, bocs, most olvastam át.

Nincs profilkép
#1385 Tomszi
2017-08-12 09:03:17

Válasz Valodi #1379. hozzászólásáraAz idézett paraszt megfogalmazás szép, meg igaz, de ma már nincs ez a réteg, és kész! 1-2 kivétel persze van, de nagyon minimális.

Nem minden gondolkodó jóslata jött ám be! Valamikori nagy és elismert filozófusok szerint a munkásság létszáma fog nőni a társadalmon belül, és majd átveszi a hatalmat. Mostanra kiderült hogy a fejlett nyugati társadalmakban a klasszikus munkásság aránya inkább csökkent. (és ne gyere azzal hogy nem nyugat-euróba meg az USA a fejlett világ, hanem Kuba meg hasonlók!)

Jól megfogalmazta pár hete Feco fórumtárs, téged a politikai gondolatok motiválnak és egy utópisztikus vonal mentén gondolkodsz.
Én még azt is hozzáteszem hogy nálad ez hit kérdés, hittel meg nem vitázom.

Lehet magyarázni az ángyáni gondolatokat, meg az élelmiszer önellátást, stb, vagy amit lejjebb írtál, hogy a Világ fejlett része átállt a biotermékekre a rekordhozamok miatt, ahha, biztosan, mert mit termelnek az USA-ban tömegesen? (szántóföldi növénytermesztésről beszélek) búza, kukorica, szója és hasonlók. Kanada, Ausztrália detto.

Ez az integrátorság tényleg baromság (bár nemtudom mi lesz a valós formája), de maga az hogy az integrátor cég kössön stratégiai megállapodást a kormánnyal. A kormány nem örök, mégcsak nemis egy cég, 4 évente változik.

#1384 oprita
2017-08-12 07:23:04

Válasz Valodi #1377. hozzászólásáraEgyik tüntetésen sem voltam,se tehénfejesen,se ganajborítóson,se búzaégetősön,pedig a gazdakört is én szerveztem 92-ben.Meg rosszul mutatott volna a retro MTZ-m a JD-k között.Útálom a forradalmi hangulatot.

#1383 Radocz
2017-08-12 06:30:17

Ha ez igaz, akkor van baj máshol is.

https://www.vg.hu/kozelet/dagad-monstanto-gyomirtobotranya-572739/?

https://www.vg.hu/kozelet/dagad-monstanto-gyomirtobotranya-572739/?

smile cowboy

#1382 Vinkó75
2017-08-12 05:44:12

Válasz Radocz #1380. hozzászólásáraNem kell Brüsszelig menni. Ki tisztán lát az tudja, kormány sok esetben Brüsszellel takarózik a saját érdekében. Tünteti itthon kellene, itt nyúlták és központosítanák a pénzeket. Brüsszel szépen jót röhögne egy ilyen megmozduláson...és elénk vágná mennyi pénzt tolt ide, és abból mennyi és hol csapódhatott le. Főleg Vitya és haveri körében jelenleg. Ez már a kinti médiában is kezd téma lenni.

#1381 Radocz
2017-08-12 04:58:41

Válasz Valodi #1379. hozzászólására
"Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc agrárbirodalma mellett alig néhányan tudnak majd labdába rúgni, és nekik is jóban kell lenniük a kormánnyal."

Kormányok jönnek, kormányok mennek.

Vagyunk egy páran, akik maradunk.

Nagyok is vannak egy páran, akik ettől a változástól jobban tartanak, mint mi kicsik.

Ha bután fogalmazzák meg a kiírást, akkor alakul két-három egyesülés. Lehet hogy ettől nekünk nem lesz jobb, de az egyesülteknek jó lesz a sorsuk.

Jattolnak majd állambácsi zsebébe, mi meg két ököllel törölgetjük a könnyes szemünket.

smile cowboy

#1380 Radocz
2017-08-12 04:51:56

Papp Gergely a NAK egyik vezetője, tegnap Hajdúböszörményben feltette a kérdést.

2020 tól megszűnik a KAP. (Közös Agrár Politika).
Ki száll fel a repülőre és utazik tüntetni?

Az első hozzászóló diplomatikus volt. Mivel rajata kívűl nem lesz senki, így Ő sem megy.

Akkor ezt én úgy értettem ahogy én akartam, nem ahogy mondta. A második harmadik hozzászóló egyértelmű nemmel válaszolt. Majd hosszú, hosszú szöveges értékelések mellett kiderült, hogy egy kis repülő el tud indulni, mert annyi fő össze jön.

Mint tudjuk, egy fő is ki tud fizetni egy ilyen közeli repülő utat Brüsszelig. Már csak azt kell eldünteni, hogy mi parasztok és ti gazdálkodók, mit szeretnétek.

Szanberg mester hozzászólásából arra gondolok, hogy Ő jön nekünk segíteni, megakadályozni, hogy ne tudjon felszállni a kisrepülőgép.

Ki tart Szanberggel hogy segítsen a gép visszatartásában, vagy legalábbis abban, hogy a fiúk maximum törött lábbal tudjanak rajta helyet foglalni?

smile cowboy

Nincs profilkép
#1379 Valodi
2017-08-11 22:31:10

Válasz Tomi81 #1378. hozzászólására
"...a parasztnak, h ezt tudja lesz több pénz a zsebében? Nem... Akkor?"
Azért ennél nagyobb léptékben gondolkodj - így olyan izé...olyan kártékony, bankáros!

Oswald Spengler - A Nyugat alkonya:
"A Paraszt történetietlen. A paraszt az örök ember, a közös alap, függetlenül mindenféle kultúrától, ami a városokban honos. Megelőzi és túl is éli azokat, érzéketlenül, nemzedékről nemzedékre tenyészve, földhöz kötődő foglalkozásokra és képességekre korlátozódva, misztikus lélek, nyers, a gyakorlathoz tapadó értelem; alapja és soha ki nem apadó forrása a vérnek, amely a városokban a világtörténelmet csinálja... A paraszt ősök unokájaként, jövőbeni unokák ősapjaként ereszt gyökeret a földbe. Az ő háza az ő tulajdona; nem a testnek és a javaknak néhány évre szóló illékony együttléte ez, hanem az örök föld és örök vér, tartós és bensőséges egymáshoz kötöttsége..."

Orbán Viktor - Alapszabály:
P)cikk9(2) : "... az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre ... vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg."

Újsághír:
" ...csak olyan agrárcég lehet országos integrátor, amely stratégiai megállapodást köt a kormánnyal, és kötelezettséget vállal legalább évi tízmilliárd forint értékű mezőgazdasági termény, vagy évi átlagban legalább ötvenezer számosállat tartására, felvásárlására, feldolgozására, feldolgozás céljára történő továbbadására.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc agrárbirodalma mellett alig néhányan tudnak majd labdába rúgni, és nekik is jóban kell lenniük a kormánnyal."

Akkor most hogyan is? Ők lesznek az ősapák? Ki is lesz a jövő spermája?

#1378 Tomi81
2017-08-11 17:50:04

Válasz Valodi #1377. hozzászólásáraOké, meg van igazság abban amit irogatsz. De a lényeg, a parasztnak, h ezt tudja lesz több pénz a zsebében? Nem... Akkor?
Minden úgysem értjük egymást

Nincs profilkép
#1377 Valodi
2017-08-11 15:13:50

Válasz oprita #1376. hozzászólásáraTe nemigen voltál ott a 2005-ös gazdatüntetésen... de azért gondolkodjál csak el ezen:

"...A világ fejlett, nem éhező része kigyógyult a rekordtermés lázából. A kieső terméket, a felmerülő pluszmunkát viszont az ár emelésével pótolják, amit speciális fogyasztói kör igazol vissza. Így a biotermékek ára akarva-akaratlanul magasabb lesz. Ugyanannak a korábbi minőségnek az előállításához valóban extra erőfeszítésre van szükség. Az ökológiai termesztés a talajaival átállási időszakon megy keresztül ahhoz, hogy megtisztuljon. Az E-szám-mentes termék szavatossági ideje rövidebb. Többe kerülhet ma az, ami korábbi minőséget restaurál."
https://darvasbela.atlatszo.hu/2017/08/09/fizess-ha-ugyanazt-akarod-kapni-mibe-kerul-a-valtozatlansag/

#1376 oprita
2017-08-11 11:34:39

Válasz Valodi #1373. hozzászólásáraFelejtsétek már el Ángyánt.Ha ma nyerne a Jobbik,holnap már nem idézgetné senki,mert ott se lenne helye.Nagy egójú szakember,soha nem kellett volna politizálnia.

Nincs profilkép
#1375 Valodi
2017-08-11 09:36:22

Válasz *** HM *** #1374. hozzászólására"Komolyan befut ez hogy nem megy kamion a teszkoba oszt nem lesz zabálni mit hirtelen jó 9 milliónak ?"
Alaposan benne van a pixisben - jön a Mészáros kenyér MIZO tejjel jegyre, kádárkolbász biztosítással... hogy is mondta Orban Cipolla Viktor lovag anno?

"...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságok ban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….”
(Erős Magyarország - a Fidesz programja, 2007)

Tudta ő a tutit már akkor is, hogy ez ellen kell harcolnia! Merthogy önfenntartó társadalom fölött nehéz ám uralkodni....

#1374 *** HM ***
2017-08-10 23:25:06

Válasz Valodi #1373. hozzászólásáraAztán parasztember legyen de markos aki megvédi a kajáját a többi éhező elől majd a faluban.smile scared
Komolyan befut ez hogy nem megy kamion a teszkoba oszt nem lesz zabálni mit hirtelen jó 9 milliónak ?smile confused

Nincs profilkép
#1373 Valodi
2017-08-10 22:56:02

Válasz Mihály-963 #1370. hozzászólásáraDr. Ángyán József MAGOSZ országgyűlési képviselő 2013-ból:
"...az Alaptörvény harmadik módosítását változatlan formában elfogadhatatlannak tartom. Az a nagytőke által uralt dél-amerikanizálódó vidékhez és agráriumhoz vezet, ahol néhány nagytőkés érdekcsoport maga alá gyűri, 'integrálja' az adott régió egész mezőgazdaságát, így annak teljes haszna az integrátorokhoz, és nem a gazdálkodó családokhoz kerül..."

A Fidesz Alaptörvény 2013-ból:
P)cikk (2): "... az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre és a családi gazdaságokra ... vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg."

Ács Sándorné, Kishantosi Vidékfejlesztési Központ , 2014:
"Ha a világban valóban fellép az az élelmiszerhiány, amit egy sor kutatás évek óta előre jelez, akkor csak az lesz biztonságban, aki az élelmiszerét a lehető legközelebbről, a falu körüli földekről saját magának biztosítani tudja. Ezért azoknak, akik Kishantos ellen dolgoznak, akik Ángyán intézetét megszüntetik, akik a zöld civileket üldözik, azoknak más céljaik vannak az országgal, valójában nem a 10 millió magyarnak szánják ennek az országnak az erőforrásait. Ez áll a háttérben."

Csányi Sándor: http://magyarmezogazdasag.hu/2014/12/05/mezogazdasag-megbecsulese-videkfejlesztes-fellendules-egyik-forrasa
"- A magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar nem lehet sikeres integrációk nélkül, mivel a jelen és a közeljövő világpiaci versenye egyben az integrációk versenye, ahol a földminőség, az éghajlat, a korszerű technikai ismeretek, az emberi szaktudás és szorgalom, valamint ezek egymásra találásával lehetünk csak sikeresek. Természetesen egy ilyen együttműködésnek csak akkor van értelme, ha az összes résztvevő számára nagyobb stabilitást és kölcsönös gazdasági előnyöket ad."

Találós kérdés: melyikük hazudik?

Nincs profilkép
#1372 nagypistivagyok2
2017-08-10 21:06:58

Válasz Mihály-963 #1370. hozzászólásáraAz a bajuk MIHÁLY URAM,hogy a magunkfajta ténylegesen profitot termelő gazdák(mindegy mennyit) nem állnak szóba velük.Én voltam bent a ráfázós banknál és kértem a fűszoknyás lányokat,hogy had beszéljek a fiók vezetőjével azt mondták nem lehet.Erről ennyit.Üdv!

Nincs profilkép
#1371 Mihály-963
2017-08-10 16:01:36

Válasz Mihály-963 #1370. hozzászólására Egyébként lehet az a 0,8% jobb mint a Román 4% de mindegy nem egy szintről indultunksmile pimp

Nincs profilkép
#1370 Mihály-963
2017-08-10 15:58:17

Ajaj nagy a baj a bankok ráébredtek hogy lemaradtunk a többi tagországoktól de kérdem én miért??? Vagy kérdem én miért nem a saját háza táján néznek szét a tisztelt bankár urak mert ugye az állam nem finanszíroz s támogatja a bankokat hogy pénzt tegyenek a gazdaságba akkor miért nem olyan hiteleket hirdettek meg amely fejlődést hozott volna az országnak Lemaradás-ok

Az összefogás, az intelligens szövetkezés hiánya mellett a talajok leromlása, a mezőgazdaságban dolgozók képzettségi szintjének alacsony volta, a korszerű és versenyképes technológiák lassú elterjedése, a gazdaságok méretének optimális kialakítása – néhány fő problémakör abból a gyászos csokorból, amely a hazai mezőgazdaság egyre súlyosabb lemaradását okozza. Ez adott témát a K&H Bank minapi Agrár Klub rendezvényének is.

Kiábrándító

A honi agrárium teljesítményét is nagymértékben a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználása határozza meg. Ennek feltétele a képzett humánerőforrás, a méretgazdaságosság optimalizálása, a technológiai fejlődés és a hatékonyság növelése. Az elmúlt 10 évben azonban Magyarország jelentősen lemaradt ezen a téren az Európai Uniós átlaghoz képest – állapították meg az Agrár Klub szakértői. Mint elhangzott, az EU agrárszektorában az utóbbi 10-12 évben átlagosan 0,8 százalékkal nőtt évente az úgynevezett teljes faktorproduktivitás (vagyis az említett tényezők együttes hatását jelző érték). Magyarország csak ennek a felét éri el, ami különösen annak fényében kiábrándító, hogy a balti államok és Románia mezőgazdasága is 2-4 százalékos éves növekedést produkál.smile pimpsmile pimp

Nincs profilkép
#1369 Tomszi
2017-08-02 16:24:07

Válasz Mihály-963 #1368. hozzászólásáraBírják azok a tehenek a meleget, technológiailag megoldják Izraelben is, meg Szaúd-Arábiában is, ugyanezzel a fríz fajtával. Ha kell még klimatizálják is az istállót, pénz nem számít nekik, de szerintem azt nem kell, elég a jól kialakított istálló (nyitott, ventilátorok dögivel, párásító). A fő takarmány tejelő tehenészetben a
silókukorica. Szerintem takarmányt is importálnak hozzájuk, és/vagy megtermelik egy részét a sivatagban, sótalanított tengervízzel és körforgó lineárokkal.
Na az a fenntarthatatlan mezőgazdaság, illetve addig fenntartható míg van olajuk, és jó áron tudják eladni.

Egyébként ezeket szerintem te is tudod, és a hozzászólásodnak sem a tehenek volt a fő témája smile cowboy

Nincs profilkép
#1368 Mihály-963
2017-08-02 15:33:08

Válasz Valodi #1367. hozzászólására ezért kellet a Kishantosi föld mert ezek a szerencsétlen marhák öko állatkáknak kellet hogy legyenek mert a sivatagi legelőn így jobban mutatnak s hamarabb átállnak a jó lucernáról a tengeri algára vagy és a szúrós sivatagi fűre smile pimp

Nincs profilkép
#1367 Valodi
2017-08-01 09:59:48

Hát nem a NER agrárprogramjának valóságos csodája, hogy mi, magyarok exportálhatunk Katarba blokádbontó teheneket?
Kapunk majd érte végre-valahára igazi terroristákat...

(Újsághír: https://mno.hu/kulfold/blokad-..)"A repülővel behozott tehenek Katar büszkeségei lettek – akkora az érdeklődés a helyiek körében a farm iránt, hogy látogatóközpontot építenek, melynek része lesz egy látványkarám is, benne a magyar tehenekkel."

Igaz ugyan, hogy az exportáló "magyar farm" tulajdonosai hollandok, de a földjük az magyar! volt, köztük a Kishantosi Ökogazdaság 52,4 hektáros része...
http://kielegyenafold.hu/angya..

Nincs profilkép
#1366 Mihály-963
2017-07-27 06:28:02

Válasz Valodi #1365. hozzászólására :Ez is nagyon igaz de nem csak pl. Az első szakasz tapasztalatai azt mutatják, hogy bár nagy számban próbáltak meg forráshoz jutni a vállalkozások, a jó pályázatok száma kevés.
– Bár a visszajelzések is azt mutatják, hogy szigorú szabályokat alkottunk, az Európai Bizottság jogi álláspontja miatt nem tudtunk enyhíteni a feltételeken. Sokan nem érték el az ötvenpontos minimumot, vagy el sem jutottak az értékelésig, mivel nem feleltek meg a jogosultsági feltételeknek. Ugyanakkor aki megugrotta ezt az akadályt, szinte biztos lehet benne, hogy nyert – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A legtöbb kérelmet az energiahatékonysági kritériumok nem teljesítése miatt utasította el a hatóság.
– A célunk az volt, hogy olyan beruházásokat támogassunk, amelyek az energia-korszerűsítés mentén a megújuló energiák használatával is hozzájárulnak a vállalkozások versenyképességéhez. Sajnos sokan elnagyolták ezt a kérdést, emiatt gyakran előfordult, hogy még egy jó üzleti terv ellenére sem tudott elég pontot szerezni az adott pályázat – emelte ki Kis Miklós Zsolt. Miről beszélnek ezek a vezetők verseny képesség ugyan már kivel versenyeznek ezek hiszen Csány is mondta 100% kellene növelni az élelmiszer feldolgozást mert a béka segge alatt van a rendszer váltás óta s energia hatékonyság meg versenyképesség címszó alatt a barátom barátja vissza osztás stb.az hogy nincs hová termelni meg kit érdekel mert hamarosan szója meg búza kukorica napraforgó repce ötöst fogunk látni az út mentén mert nincs hova termelni meg tejfeldolgozó mikor még a kvótát sem tudjuk teljesíteni(nem hogy felesleget) de majd hoznak a Hollandok az ilyen vezetőket inkább okj közmunkásnak kellene lenniük smile pimpsmile pimpsmile pimp

Nincs profilkép
#1365 Valodi
2017-07-26 10:09:46

Válasz rongyos #1355. hozzászólásáraNagyon illik ide dr. Nagy Bálint néhány gondolata:
"... Történelmi visszapillantás - Csak birkanyájat láttam, olyan láb elé meredő tekintettel és tanácstalan kollektív belenyugvással a vágó folyosóra besorjázni, ahogy ezt fél millió családi törpebirtok, és ezernél több kistelepülés közössége teszi. 'Nem kell ahhoz semmi, csak egy jól betanított vezérürü!'- válaszolta ámuló kérdésemre lakonikusan a vágómester. A nemzetet pótolhatatlan emberi közösségnek tekintő ember számára ez igen ijesztő analógia. El is hessegetném magamtól, ha a rendszerváltó paktumok kezdetétől nem ismerném, azokat az - akár makrogazdasági irányból, (adósság csapdában kívülről diktált), akár a múlt iszonyatos bűneitől, a gazdasági csődtől, és elszámoltatástól beijedt agrártechnokrácia önvédelméből eredő - alattomos szándékokat, amelyek egy termőfölddel kapcsolatos Alkotmánybírósági Határozatban öltöttek végleges formát. Amelyben e magát rendszerváltónak tartó legfelsőbb taláros testület a haza földjét, a virtuális érték alapú befektetői tőke kívánságára, a szabadon áramló tőke szintjére süllyesztette és reprivatizációját megtagadta.
Örökös értéket toalettpapírért, tipikusan magyar kereskedelmi hagyomány szerint.
Ettől - vagyis a feldolgozó ipari és forgalmazási vertikum 'komprádor' privatizálásával azonos időben elrendelt - termőföldre vonatkozó kárpótlási licit pillanatától kezdve, a vidék minden ellenérdekeltségű csoportosulás szabad prédájává változott. Lakóinak 90%-a a társadalom örökletes páriájává nyomorodott. A magát szerencsésen átmentő, volt nomenklatúra elitünk, 'tőke szabad áramlásának' istenivé magasztosított parancsa oltárán bemutatott, engesztelő áldozataként. A kártalanítás összes terhét a vidék nyakába akasztották. A szó szoros értelmében minden termelői vagyonából kifosztott parasztságot, sokszor kilométerekre eső parcellákból álló, átlag 3,5 hektáros törpebirtokával, meztelenül az utcára dobták. Az oszthatatlan közös vagyonát (állattenyésztő telepek, gépjavítók, szolgáltató és feldolgozó egységek stb.) el'privatizálták', aztán magára hagyták.
Sőt, a várható dotációk csatornájának kisajátítása érdekében, már 'másnap' meghirdették, az amerikanizált, eszközintenzív 'versenyképes üzemnagyság' agrárpolitikáját .... Az agrárterületek holtmunka által egyre agresszívebben elszívott vére nyomán fellépő, a falu és vele a 'vidéki életforma' pusztulása, a nemzet- vagy társadalom-gazdaság döntéshozói előtt növekvő felelősséggel és fenyegetéssel veti fel a kérdést: dél-amerikai modell szerint, vérszívóktól megkergülve támolyognak tovább, vagy a fejlesztési lehetőséget a vidéki nép, a közjó érdekében, az osztrák modell adaptálására fordítják. A visszavonhatatlan végzet előtt, egyetlen lépéssel... "

A Fidesz ezt a választ az Ángyán-féle szemlélet ígéretével, majd megtagadásával megadta - pusztulásra van ítélve az a falu, amely földjeinek tulajdonjoga és jövedelme nem marad a helyi családokra "szétterítve"!

Nincs profilkép
#1364 Ares 826
2017-07-26 10:04:54

Válasz vén cigány #1348. hozzászólásáraNálunk csak 10% fizettek az üzletrészért nem többet először, majd kinek maradt kicsi része azt meg nagy nehezen Torgyán papa rendeletére 100% vagy felette kicsivel, de volt akinek nem adtak pénzt hanem vihette érte a telepről a trágyát névértéken a kertészetébe. De igazából a magánforgalomba is mozgott a nevesített tulajdoni hányad de csak 10% anno nem többért!smile blinksmile blink

Nincs profilkép
#1362 D-032-a
2017-07-26 09:06:24

Válasz Tomszi #1361. hozzászólására"Aki nem tanul a múlt hibáiból, a történelem bűneiből, arra kárhoztatik, hogy maga is megismerje és elszenvedje azokat."

A mai nap dolgai tegnap (a múltban) kezdődtek.
Ugyanúgy, a mai nap történései kihatnak holnapra (a jövőre.)
A mezőgazdaság jövője is események folyamatának szerves része, nem pedig egymástól független epizódok pillanatképe.

Nincs profilkép
#1361 Tomszi
2017-07-25 22:04:40

Válasz vén cigány #1357. hozzászólásáraA kárpótláskor-t úgy értettem hogy a magángazdaságok indulásakor, bocs.

Nyilván földre licitálni magánszemélyek licitáltak. Nemtudom máshol hogy volt, de a mi falunkban a kárpótlási földárveréseken az összes terület 500FT/Ak áron kelt el, de tényleg (ameddig le lehetett menni, de asszem 500-at emlegetnek, én akkor még gyerek voltam), ugye voltak előtte hivatalosan az egyeztető tárgyalások. Persze volt aki észnél volt, és vásárolt össze kárpótlási jegyeket.

Ugyan nem vagyok moderátor, csak szólok mindenkinek hogy a topik címe" A mezőgazdaság jövője" és nem a múltjasmile cowboy

Nincs profilkép
#1360 Mihály-963
2017-07-25 22:04:10

Nos úgy látom fel férne egy teljes átvilágítás erre az ágazatra is nem csak az iparra v.kereskedelemre tehát tegyük fel a kérdést miből volt az első milliója szerintem senki nem, merné bevallani hogy kit hogyan vágott át vagy kit fizetett meg hogy hozzá jusson de ezt tisztázni kellene mert felnőtt egy másik generáció akiknek a szemében ezek az emberek egy nagy nullák s ez minél később derül ki annál nagyobbat üt főleg ha közeli ismerős esetleg hozzá tartozó de a mivel a múltra lehet alapozni a jövőt erre mindenképpen szükség lenne mert bizony azok az emberek akik csak a saját családjuk földjét kapták vissza ezeknek a milliárdoknak még a töredékéhez sem jutottak hozzá s ha ezek a cégek társaságok annyit kaptak volna több föld jutott volna azoknak akiknek a vérükben volt csak nem voltak pát katonák s itt mindegy hogy Mszp,Kisgazda,Szdsz v.Fidesz katonákat nézzük mert mind lehúzta a maga zsírját smile pimpsmile pimpsmile pimp

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Támogatott tartalom
Figyelem! Így alakul 2024-ben a mezőgazdasági biztosítások támogatása
Figyelem! Így alakul 2024-ben a mezőgazdasági biztosítások támogatása
Típustól függően 40-70 százalékos támogatásra lehet számítani.
Így lesz vizes élőhely a félsivatagból a hódoknak köszönhetően +VIDEÓ
Így lesz vizes élőhely a félsivatagból a hódoknak köszönhetően +VIDEÓ
Megfelelő állomány-szabályozás esetén nagyon hasznos lehet a tevékenységük.
Vemhes anyabirkák
Vemhes anyabirkák

70.000 Ft

Szárzúzó,  mulcsozó hidraulikus oldalkitolással 240 cm / Alpha XL 2400 Super Plus
Szárzúzó, mulcsozó hidraulikus...

2.069.550 Ft

Vetés utáni granulátum szóró (110L) / Zagroda 3702AB
Vetés utáni granulátum szóró (110L) /...

486.000 Ft

Szárzúzó,  mulcsozó 155 cm (függőleges tengely,  hidrohajtás) / Zeta M Hydro 1550
Szárzúzó, mulcsozó 155 cm (függőleges...

1.289.925 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]