Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Tárcsák új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Rövidtárcsák új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Napraforgó ára új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Erdőtelepítési támogatás új
Cikkajánló
![Jobban védik a termelőket 2025-től – Ezek az új előírások! Jobban védik a termelőket 2025-től – Ezek az új előírások!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9396/cikk_79396/trak_ind_fill_540x300_0.jpg)
Jobban védik a termelőket 2025-től – Ezek az új előírások!
Az új szabályok betartását a Nébih ellenőrzi.![A francia agrártermelők 20 százaléka az ágazat elhagyását fontolgatja A francia agrártermelők 20 százaléka az ágazat elhagyását fontolgatja](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/8658/cikk_78658/francia_ind_fill_540x300_0.jpg)
1579 hozzászólás
Sziasztok! Hallott vagy látott már valaki olyant, hogy colombussal kukoricát lehet szedni?valami kukorica tálcákat akarnak hozzá adni??? köszi!
Válasz Fe ró #729. hozzászólásáraCosmoson:
18 fog= 1480
20 fog= 1330 (ezt használom gabonához)
23 fog= 1150
28 fog= 950
41 fog= 650
Válasz jozef19 #728. hozzászólására Szeva! Nekem csak a foszam kellene,ki milyent hasznal.
Válasz Fe ró #727. hozzászólásáraAz nekem sincs,de gondolom 450-es dob van benne az olyan 1200-1250-nél már jó...
Válasz jozef19 #726. hozzászólásáraSzeva! Buza fogaskerekszam erdekelne. Nincs konyvem.
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Fe ró #725. hozzászólásáraHa nincs rajta variátor, akkor kerékcserével lehet változtatni a fordulatszámot,gépkönyv szerint...
Szépnapot! Azt kérdezném tőletek,hogy a Claas kiskombájnotokon hányfogas lánckerék van a dobtengelyen?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz bakter979 #721. hozzászólásáraAmi jó állapotú annak megkérik az árát, teljesítmény függvényében is.
mf-hez költségesebb az alkatrész beszerzés.
nekem egy mf 520as van közel 6000 üzemórával vannak azért nyűgjei az elhanyagolt üzemeltetés által most van nálam 4.éve viszonylag gondmentesen ment idén már.
napi 7-8 hektárt lehet vágni 10-14 literes fogyasztás mellett gabonában (1óra/ha kb a teljesítménye)
Válasz bakter979 #721. hozzászólásáraÜdv. bakter nekem kettő parcella kombájnom volt méghozzá Class Protektor és egy Class Europa szerintem mindegyik jó gép tudomásom szerint az Europa elado még pedig K.halason van a Cser Palinál alkatrész beszerezhető hozzá és szépen tisztán dolgozik,és kisfogyasztása van Perkins motoros ha kérdésed van vele kapcsolatban elérsz 30/5662865
Válasz bakter979 #721. hozzászólásáraSzia!
Nekem claas van,és szerintem ebből és a massey-ből van legtöbb a neten.Így szerintem ehez kapsz jobban alkatrész (akár bontottat is).
Sziasztok kollégák!Szeretnék parcella kombájnt vásárolni.Milyen tipust érdemes?John deer,massey,clash?Ami megbízható,javítható,van hozzá alkatrész.Találtam Volvót az milyen lehet?Köszönettel Nagy Sándor kertész
Válasz Fergis #719. hozzászólásáraA pacik megvannak csak a főtengely van köszörülés alatt, kapni fog egy garnitúra nyugvó és hajtókar csapágysort.
Nem emiatt vált eladóvá az illetőnek, hanem mert felszámolja a gazdaságát.
Ha minden jól megy holnapra kész a köszörülés.
Válasz Kismumus74 #718. hozzászólásáraSzép, de hova tűnt a ménes???![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Üdvözlet a fórumozóknak. Egy ismerősömnek eladóvá vált a John Deere 430 parcella kombájnja és megkért, hogy tegyem fel hirdetésbe. Gondoltam előbb ide teszem fel ha valakit érdekel. Az illető neve Csuha András, a telefon száma: +36-30/420-8997, nála érdeklődjön akit esetleg érdekel.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150818210053_20150818_174016.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150818210148_20150818_174032.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150818210222_20150818_174056.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150818210252_20150818_174115.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20150818210327_20150818_174142.jpg)
Válasz Czanik Sanyi #698. hozzászólásáraJártam hasonlóképpen és is, nekem a fölső variátor tárcsa nem volt rendesen a helyére rakva, így nem futottak egy síkban. A zsír új Optibelt szíj kb. egy órát ment, aztán az ős öreg Claas szíj két napot. Az egyik fele megnyúlt, kifordult és csúszott... Nálam a szíj cseréhez ki kell venni egy váztartó elemet a motor alól, az került rossz oldalra az összerakásnál. Azóta egy noname szíjjal hibátlanul működik!
Válasz gogo16 #702. hozzászólásáraKöszi!
Majd lehet, hogy kérdezek...
Kidobálja az egyest és már hármasban is van hangja rendesen. Idén vettem a gépet, eddig is sokat szívtam vele, de amit eddig megcsináltunk, az jó! Neki akarok állni a váltót is fölújítani,nehogy jövő szezonban érjen meglepetés.
Válasz gogo16 #708. hozzászólásáraÜdv!
Nekem is Cosmosom van, ha érdekel a katalógusa, írj mailt (hhwigor kukac gmail.com)
Az első tengely 773240.1, a hátsó 773245.2
Tudtommal Magyarországon nem lehet kapni, de Ukrajnában és Lengyelországban van olyan olnine bolt, ahonnan rendelhető (pl:agrodoctor.com.ua)
Cikkszám alapján megegyezik az Europa tengelyével, azt bontottan lehet találni itthon is.
Válasz gogo16 #712. hozzászólásáraolyan 60.80 van kőrul rendely akarész katalogust és kőnyeb rendelni és szerelni is mert látod katalogusbo
Válasz 44claasgarantos #711. hozzászólásáraNagyon köszönöm az értékest.A kom-belt kft én is fogom ajánlani másoknak
Válasz 44claasgarantos #711. hozzászólásáraköszi
menyi volt a tengely
Válasz gogo16 #708. hozzászólásárabocsánat de agaranté négy ládás probáld me a Kom-Belt KFT bét ők hamarab segitenek én is őtőlukvetem a tengely iletve arostákat
Kom-Belt KFT
Válasz medikus #705. hozzászólásárahuuu ez a garantos buli nagyon biztató
Válasz gogo16 #704. hozzászólásáraaz axiál nem mond meg neked semmilyen számot egy 69es cosmoshoz ennél már nagyobb urak és ha bemész hozzájuk bután néznek és csak ezt hajtogatják cikkszám cikkszám cikkszám
de azért köszi
Válasz medikus #705. hozzászólásáraköszönöm válaszod a hajtott törött el.a garantot annyira nem ismerem de a cosmos 3ládás de a számot lenyomozom köszi
Válasz csizizoli #703. hozzászólásáraEz csak a fele,a másik felét még valamikor elküldöm,de elöbb be kell még másolnom
Válasz gogo16 #704. hozzászólásáramelyik az also vagy afelsző a claas garanté 779403-1 a halytott 779404-2 06208081524
Válasz gogo16 #704. hozzászólásáraAxial biztos mond neked egyet!!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
egyébként még mindig el van törve a szalmarázó tengelyem ha valaki tudna mondani egy cikk számot vagy bontottat
class cosmos
Válasz tomsics #700. hozzászólására Szia köszi szépen megkaptam öket van egy kis eltérés mivel a tied ujabb de 99%-ban ugyanaz.
Válasz hhwigor #682. hozzászólásáraén már javítottam váltót tudok segíteni nem nagy szám ha sokat akarsz szerelni leveszed ha bírod a szűk helyen való szopást akkor helyén javítod sokat segítesz magadon ha a gumibakról leveszed a rázóasztalt és hátratolod meg veszel egy kis tükröt.Mi vele a problémád különben?
Válasz Czanik Sanyi #698. hozzászólásáraSzia! Nekem az elozo tulaj, nekem azt monta.Ne kiserletezzek class szij a legjobb. A tieden milyeneket haszmnalsz?
Válasz csizizoli #699. hozzászólásáraZoli megkaptad az emailem?
En is aratok marha nagy domb oldalt,de sose szakadt el a szij.Szerintem ott mas gond lesz
Válasz Czanik Sanyi #698. hozzászólására Szia érdeklödnék hogy megfeszited jol a szijjat?Mert jártunk mi is igy hogy eltépte nekünk mf van laza volt a szijj nálunk az volt a baj.
Claas colombus kombájn problémák
Létrehozta: palalbert, 2015-08-04 09:58:08
Új hozzászólás Frissítés
Válasz »
#1 palalbert | 2015-08-04 09:58:08
#928068. hozzászólás
[ Törlés ] [ Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra ]
Tisztelt fórumozók!
Van egy Claas colombus parcella kombájnom, aminek folyton elszakad a variátorszíjja. Van-e valakinek erről valamilyen tapasztalata, hogy milyen okból szakadhat el.
Volt olyan is hogy ledobta a variátorszíjjat és azért ment tönkre a szíj. Lehet , hogy a partmenetet nem bírja, mert a föld egy része dombos környéken van?
Ha van valakinek erről valamilyen tapasztalata, szívesen venném!
Üdv: Albert
üdv mindenkinek sajna a class cosmoson eltörött a szalmarázó tengely
ha valaki kitudna segíteni egy cikk számmal nagyon megköszönném. Arról nem is álmodom hogy esetleg tud valaki egy használtat
Válasz tomsics #692. hozzászólására Szia csizizoli@freemail.hu az imél cimem.
Válasz Balu2 #683. hozzászólására7.500 /óra és igy nem is vagy drága
Válasz Balu2 #693. hozzászólásáraAkkor az 900-Öl?
Válasz tomsics #692. hozzászólásáraNem,mert ugye az csak 9e ft volt.
Lassan kellett meni mert nagyon meredek volt.
Válasz Balu2 #691. hozzászólásáraElég lassan haladtál vele nem?Gondolom jó sűrű volt.30-ra nem húzták a fogukat?
Válasz Fe ró #690. hozzászólásáraEz kb 0,3ha volt és 1 óra.
1. sebességbe lassan.
Válasz Balu2 #689. hozzászólásáraMennyi idobe kerult 1ha?
Hàt én 30/ha ér vàgtam.
Válasz medikus #684. hozzászólásáraMég búzát.
Válasz Balu2 #683. hozzászólására100olenkent,1000 ft
Válasz Balu2 #683. hozzászólására100olenkent,1000 ft
Válasz Balu2 #683. hozzászólásáraÉn somogyban 18-ért szedem hektárját.Nálunk én vagyok a legolcsóbb.Tsz 21,maszek 25,de ők elég trehányhul,sietve szedik.
CSIZIZOLI adjál egy email címet nekem
Válasz Balu2 #683. hozzászólásáraMit vágsz? Kölest?
Sziasztok!
Ki menyiért szokott aratni?
Holnap megyek én is csak még nem tudom mit lehet elkérni.
Üdv!
Kis Claas kombájn váltót javított már valaki? Cosmos-t kellene, de ahogy elnéztem, az Europának ugyanaz a váltója. Merről lehet hozzáférni, mennyire nehéz szétszedni? A szerelőm egy hónapig nem ér rá, úgyhogy idehaza kellene megoldani, csak kicsit barna hozzá a nadrágom... Ha valakinek van vele tapasztalata, nagyon szívesen venném.