Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
128 hozzászólás
Válasz Koszi. #27. hozzászólásáraÍgy fejből, a ventilátornak legalább 4000 kell forognia. A talajkerék 2m egy fordulat. Vetőgép szélesség?
Sziasztok! Vettünk egy accord vetőgép tartályt, adagolóval együtt, akinek ilyen gépe van tudna segíteni hogy 540-es fordulató kardánhajtás esetén mekkorák a ventillátort hajtó szíjtárcsák méretei? Mikrobordás? Illetve mekkora a talajkereke és a lánckerekek milyen fogszámúak? ILYEN magadagoló van a gépen.
Válasz #25. hozzászólásra
+ súly az elejére, vagy a kritikus helyeken nem kell annyira telerakni.
Válasz #24. hozzászólásra
Igazából az mtz-vel vetünk ( 82.1 szöghajtásos) , de akkor még talán az is elvinne egy ilyet. Hát igen domboldal az van itt is bőven és rossz tud lenni mikor a hagyományos gépen elrázódik egy oldalra a mag és a gép egyik fele nem vet... A gép önsúlya 3-400 kg között saccolom,+ 700kg vetőmag azt még megemelné az mtz is.
Válasz #23. hozzászólásra
Így szemre nehéz meghatározni milyen nagy a tartálya, kb. olyan mint az enyémen, abba 7-7,5 q búzavetőmag fér bele fajsúlytól függően. Én a 4,5 m 110 lovas traktorral húzom, mert nincsen kissebb. De az ismerősöm 57 lovas traktorral húzza a 4 m partokon is. A 9540-es Zetorod elviszi a 6 m-es kivitelt is. A tsz-ben ilyen gépkapcsolással használják nálunk.
Egy ilyen vetőgépnek mennyi lehet kb a tartály térfogata? Illetve mekkora gép kellene elé? Ez
Válasz #21. hozzászólásra
Szerintem majd eldönti a tulaj.Nekem csak előnyöm származik ha nem kell vetni.
Válasz #20. hozzászólásra
Elkeveredik, betonkeverőben. Jól el lehet vetni keverve is. Ami kipróbált anyag, az a pannon starter. Nagyon egyezik a frakciója a mákkal.
Válasz #19. hozzászólásra
Nem tudom, jó lehet az is. Az a kérdés, hogy mennyire sikerül egyenletesen összekeverni. Nehogy aztán felemás legyen a tábla.
Válasz #18. hozzászólásra
Vagy sima étkezési mákot,sütőbe csírátlanítani.
Válasz #17. hozzászólásra
Vagy esetleg betenni még valami kis betétet a magadagolóba. De lehet akkor már nem lesz egyenletes a tőszám.
Lehet hogy hülyeséget mondok, de valami olyasmi rémlik, hogy mákot vagy drazsírozni szokták, vagy sugárkezelt maggal keverik ami kelés után elhal és úgy lesz jó a tőszám.
Válasz #16. hozzászólásra
Majd szerintem leforgatjuk azt ha nem megy akkor hagyom,amúgy is csak nyűgnek van ez a 1 ha vetés!
Válasz #15. hozzászólásra
Szia!
Nem tudom, sose vetettem mákot. Repcénél 2,7kg-ra beállítva pontosan annyit vetett az tuti. De ha jól rémlik a könyvébe az áll hogy 2től 400kilóig vagy valami ilyesmi. Nem lehetne valami balanszot keverni hozzá?
Jamo lenne egy kérdésem az egyik ismerősömnek kéne vetni mákot 1kg/ha-al a dl vetőgéppel eltudom vetni szerinted?
Válasz #13. hozzászólásra
Pl én! Mi a kérdés?
Érdeklődi szeretnék ki tudna nekem segiteni Accord msc vetőgéppel kapcsolatban mik a gyengéi stb.stb.
Válasz #11. hozzászólásra
Akkor maradok a kisebbnél. Amúgy az az eladó tárcsás vagy csúszó csoroszlyás, milyen állapotú és mennyi az ára? Csak a viszonyítás miatt kérdem.
Válasz #10. hozzászólásra
Nem húzni nehéz,hanem megemelni.
Hathengeres hosszú traktor kell hozzá legalább.
Már száz lóerős géppel vidáman húztuk,de fel volt töltve a mellső kerék vízzel,és még így is rá kellett segíteni félfékkel ha fordult.
Szállítása hosszirányban,beépített futóművel.A kerekeket kell áthelyezni.
Válasz #5. hozzászólásra
A 6 méteresnek mekkora a teljesítményigénye? Az összecsukva, vagy elfordítva szállítókocsin szállítható?
Válasz #8. hozzászólásra
Mi ma is nyomtuk.
Válasz #7. hozzászólásra
ma reggel is esett, délutánra meg az emberem elérhetetlen lett
Válasz #6. hozzászólásra
megy az aratás?
Válasz #3. hozzászólásra
nézd meg a Vogeleket is
hasonló kialakítású
én néztem újba mikor voltam valahol gépbemutatón, az duplatárcsás volt és mögötte tömörítőkerék
nekem a duplatárcsás vetőgépek jobban bejönnek
A 4,5 ös kihajtható vázrésze ugyanaz mint a központi,és összeszorítod csavarral.
Mivel a CX csoroszlya csak féltárcsa,ezért fele terhelő erő is biztosan nyomja a talajba.A flex tárcsa sárban is nagyon jól tisztít,és nem fog megállni!
A központi magadagoló nagyon pontos,és a nagy cellaméret miatt kiveti a tizes csavart,egeret,zsákmadzagot is!
Én nagyon sokat beüzemeltem,csak javallani tudom.
Egy hat méterest tudok én is!
Válasz #3. hozzászólásra
hátránya kardán
elönye központosított magtartály, könnyebb géppel pakolni
Válasz #2. hozzászólásra
Én is csak tárcsásat. Van is egy eladó a környéken, bár nem olcsón, de hamarosan meg is nézzük.
Képek alapján a váz kihajtható részét kicsit gyengéllem.
Mik a hátrányai vagy előnyei a pneumatikusnak a mechanikushoz képest?
Válasz #1. hozzászólásra
nagyon jó gépek
van egy ismerősnek egy öreg szerkezet és bennehagyta a zab magot a patkányok meg felrágták magukat a magadagolón
németből kapott hozzá alkatrészt
én tárcsásat vennék belöle
Tudtok erről valamit mondani? 4, 4.5 méterest akarok venni használtan.