Hirdetés
Fórum
- MTZ 1221 traktor új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Fokhagyma termesztés új
- Traktorvásárlás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Műtrágya árak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Ne maradjon le, hamarosan lezárul a Kisüzem pályázat!
Akár 10 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető.
Hirdetés

2360 hozzászólás
Válasz #1209. hozzászólásra
Az 1201-be írta?
Mondgyuk azt nem mondta, hogy mi a 175, fejkör lábkör stb hehe.
Válasz #1208. hozzászólásra
Hehe, ki tudta korábban a fogaskerek méreteket ? Hehe !
Válasz #1206. hozzászólásra
A 175 millis fogaskerekekhez hehe.
Válasz #1206. hozzászólásra

Bocsi nem szándékos volt estére küldöm a pontos adatokat.
Válasz #1205. hozzászólásra
A késnek van hosszúsága - szélessége - vastagsága.
Majd kivert a víz - meg az irigység -, hogy neked 19 cm széles késeid vannak.
Válasz #1204. hozzászólásra
A késeket ha szemből nézzük akkor van széllessége magassága és vastagsága, a szélessége 19 cm, a magasságát és a vastagságát otthon megmérem estére.
Válasz #1203. hozzászólásra
Te jóságos atya !
Közzétetted itt valahol ? Ha igen, írd már meg a számát légyszives. Ha nem, küldd meg nekem a képeit. ( nem láttam még ilyen széles késeket )
Ezek szerint a kések szélességével nem lehet baj, máshol kell a megcsúszás okát keresni.
Válasz #1202. hozzászólásra
19 cm
Válasz #1201. hozzászólásra
A lendkerék az jó, milyen szélesek a kések ?
Válasz #1198. hozzászólásra
Szia !
A tengelyek 50-esek a fogas kerék 175 mm a kések szárzúzó késekből lettek csinálva.Ja a traki 20 lovas, lendítő kerék 370mm átmérő és 30mm vastag kb 25 kg.
Válasz #1194. hozzászólásra
http://webshop.keletagro.hu/69_rk-fukasza-alkatreszek/tlt-szabadonfuto-kuplunggal_id2121
Én egy ilyent akarok venni a gépre a permetező, szárzúzó és a talajmaró miatt, később gallyaprító-hoz is jó lesz, ha egyszer tudok egyet szerezni.
Válasz #1193. hozzászólásra
Észrevettem kb az után miután kiírtam a kérdést csak kár h nem lehet törölni hozzászólást.
Válasz #1188. hozzászólásraFogadatlan prókátorként én is beszállok a véleményemmel. Olvasgatom az ékszíjvastagság körül kialakult polemiákat. Milyen erős az a traktor, amit " meg kell védeni ? " Milyen hosszan nyúlnak ki a kések a tengelyből ? Miért gondolod, hogy ha vastagabb ékszíjakat teszel fel, akkor vastagabb ágakat fogsz tudni vágni a géppel ?
Akkor nem kell a traktort védeni ?
Ha a gép jól meg van építve, akkor a vágandó ágak vastagságát az határozza meg, hogy a vágótengelyből mennyire állnak ki a kések. Általában 50-es tengelyt használunk - már aki négyzetes tengellyel szerel -, ha 100 mm széles ( 10 mm. vastag ) késekkel szerelsz, akkor általában egy tengelyből 40 mm áll ki, ami azt jelenti, hogy kb. 8 centis ágat tudsz vele vágni ( anékül, hogy " megcsúszna " az ékszíj. Eddig biztosan nem tudja bántani a trakort. Ezt a vastagságot egy jó gép bármilyen traktorénál kisebb erővel is elvágja.
Ha szélesebbek a kések, akkor vastagabbat is, de ennek általában nincs értelme, azt a vastagság-tartományt már nem darabológéppel vágjuk.
Szerintem nálad a kések által meghatározott méret miatt fogja meg a gépet, ezáltal megcsúszik az ékszíj, ami ebben az esetben jó. A traktort biztosan nem teszi tönkre. ( esetleg a kések egymáshoz viszonyított szöge lehet még gond )
Nem okoskodni, hanem segíteni szeretnék.
Válasz #1187. hozzászólásra
Tegyél fel egy lendkereket, minél nagyobbat, nekünk egy kamion féktárcsa van fent lendkeréknek, nagyon sokat számít.
Válasz #1195. hozzászólásra Ezzel is kezdhetted volna!!!
TEHÁT AKKOR JÓ?Mondjuk két 22-es ékszíjjal?
Válasz #1194. hozzászólásra

Nekem az ékszíj jó bevált.
Válasz #1191. hozzászólásra Nem tudom de valamit ki kell találni nem szeretném tönkre tenni!!!!
Válasz #1192. hozzászólásra Hali! Bocs a beleszólásért, de lentebb azt írta, hogy "80", és "Ha valakit komolyan érdekel, egy kicsit alkuképes"
Válasz #1174. hozzászólásra
mennyibe adod?
Kuplungos gardán, vagy nyírócsapágyas gardán nem védené meg a TLT-t?
Válasz #1184. hozzászólásra
Szia!Szép munkát végez!
Amugy a 3 vagy 4 késes aprító a jobb, vagy mi a külömbség közte, és a kések szinte teljessen összeérnek?

Nem azt mondtam. hogy nem bírja, hanem azt hogy pont jó ahogy van . Ha túl vastag fát rakok be akkor meg csúszik az ékszíj és meg védi a trakit. 17-es ékszíjra van ki esztergálva a tárcsa és 13-as ékszíj van most fent , ha kicserélném 17-esre akkor elméletileg vastagabbat is elbírna darabolni de nem akarom annyira terhelni a trakit.
Válasz #1186. hozzászólásra Én egy tengelyenként 4késesre gondolok fogas kerekek meg vannak a csapágyak is és a tengelynek való.Csak még az áttételen van gond.Arra gondoltam,hogy észíj de aszt mondod nem bírja!Pedig valamit ki kell találni,hogy ne üssön vissza a kardán ki hajtásra.Na majd lesz valami már egy éve készülök a csinálásra.
Válasz #1185. hozzászólásra
Nem az ékszíj méretétől függ hanem a fa vastagságától és a kések darab számától a 2x3 késes még nagyobbat csinál.
Válasz #1184. hozzászólásra Jó lett!!Ha nem dobsz oda egy gyufát akkor elég csalós lett volna.Így jó,tetszik!!!!Csak én úgy szeretném max 5cm-est is el vigye.Ha nagyobb ékszíjjal lenne elvinné?
Válasz #1181. hozzászólásra

Itt a kép egy gyufás dobozt dobtam rá viszonyításképp.
Vastagabb ágnál hálisten megcsúszik au ékszíj de így is lett tervezve nehogy gondja legyen a gépnek.
Válasz #1182. hozzászólásra
Ha valakit komolyan érdekel egy kicsit alkuképes
Válasz #1180. hozzászólásra
80
Válasz #1177. hozzászólásra A képeket várom szerintem JÓ lett!!

Arra lennék kíváncsi nem-e csúszik meg a szíj a vastagabb fánál mert így maradnék én is ennél a fordulat gyorsítási verziónál.Mert így legalább van biztonsági rész is.

Válasz #1179. hozzászólásra
Üdv:Menyit kérsz a motorért.
Válasz #1175. hozzászólásra
Üdv:elküldtem mielőbbi választ várok
Kész a gép, most már a kidobónyílás is rajta van.
http://www.youtube.com/watch?v=gbcO2xtYffI
Válasz #1172. hozzászólásra
Holnap csinálok képet de kb 6-8 cm-re vágja össze.
Válasz #1175. hozzászólásra
Rajta van a hómarón holnap
Válasz #1174. hozzászólásra Tudsz képet és árat küldeni ? gyermekfabutor@gmail.com
Ha valakit esetleg érdekel van egy 11 lovas briggs vízszintes tengelyű motorom eladó
Válasz #1169. hozzászólásra
OK.Csak nem láttuk hogy mi került a zsákba!
Válasz #1169. hozzászólásra
Szépen egyenletesen megy. Jó lenne látni az aprítékot, legalább egy fényképen.
Válasz #1166. hozzászólásra
És a tiéd?
220 anyaggal.
Meg volt a próbaüzem várom a véleményeket.
Válasz #1167. hozzászólásraEz egy üzemi ( erdészeti fafeldolgozó, ládagyár, raklapüzem ) darálógép vágóegysége, ill. annak a reprikája. Hiányoznak a szemben forgó behúzóhengerek, amelyek legalább olyan fontos részegységek, mint a darálóegység. ( azért gondolom, hogy utángyártott, mert a gyári gépek csapágyazása többszörösen erősebb. A tengely súlya kb. 150 kg. )A ledarált aprítékot túldalon száll. szalag továbbitja.
Ezt nem értem,hogy működhet

http://szerszampiac.hu/ipari_gep/faipari-gepek/gallyaprito_felig_kesz_allapotban_elado
Válasz #1165. hozzászólásra
Ugyan, űtessé'má seggre, hadd élvezkedjek, hogy nem csak az én gépem önköltságe olyan magas !
Válasz #1164. hozzászólásra
Segre ülnél,ha megmondanám, de megérte mert minőségi anyagból minőségi munka.
Válasz #1163. hozzászólásra
A késtengelyek megmunkálása nagyon szuper,mennyibe kerül?
Hát lassan formát ölt a gépem. Még néhány simítás és vasárnap kész lesz az esztergályos munka. Azért van már néhány fotóm amit közzé tehetek róla. Sajnos csak jövő hétvégén tudom összerakni,pedig már alig várom.

Válasz #1161. hozzászólásra

De szerintem bárhol kapsz ahol mezőgazdasági gépekhez árulnak alkatrészeket.Amikor vettem akkor két fajta tengely volt egy hosszabb az 7800ft volt a rövidebb 3800ft . A rövidebbet vettem az esztergályosnak volt vele egy kis munkája a még meg toldotta.
Válasz #1160. hozzászólásra KÖSZÖNÖM !!!