Hirdetés
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Körbálázót, de milyet? új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Massey Ferguson traktorok új
- Kukorica vetőmagok új
- Solis traktorok új
1399 hozzászólás
Válasz #396. hozzászólásra
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy a levél szövegezése egyes szám első személyben íródott (tehát konkrétan valaki hív meg), de aláírás nincs az alján.
Válasz #397. hozzászólásra
Inkább a kérdésre válaszolj, most az egyszer (ha lehetne) őszintén.
Vajon jogszerű/erkölcsös ez az eljárás?
Válasz #396. hozzászólásra
Esik az eső, rá érsz van időd, menjél szavazni!!!! Csak ne idegeskedj mert a végén nem kerülsz be a választottak közé!!!
Ez azért már milyen dolog?! Nyugodt ember vagyok, de ettől felment bennem a pumpa:
Email tárgy: Meghívó a földtörvénnyel kapcsolatos NAK Agrárfórumra
Dátum: 2013. október 15. 22:30:04 CEST
A levél lényegi része:
"... tisztelettel meghívom a hajdúszoboszlói települési agrárgazdasági bizottság alakuló ülésére.
Az alakuló ülés időpontja:
2013. október 16. (szerda) 17 óra
Napirendi pontok:
1. Döntés a hajdúszoboszlói települési agrárgazdasági bizottság megalakulásáról
2. Döntés a települési agrárgazdasági bizottság elnökének megválasztásáról
3. Döntés a települési agrárgazdasági bizottság vezetőségének megválasztásáról
4. Egyebek
Az alakuló ülés – határozatképtelenség esetén – azonos napirendi pontokkal, az eredetileg kitűzött időpontot követő negyed óra múlva (17:15 órakor) megtartásra kerül. A megismételt ülés a jelenlévő tagok számára tekintet nélkül határozatképes."
Hát ez azért nem semmi! Képesek lökni egy villanylevelet a KÖZGYŰLÉSről (mert jogilag ez szerintem az), az előző éjszaka?! Ráadásul ugyanazzal a tárggyal, mint a NAK Agrárfórumos meghívóé volt, (ami itt ráadásul félrevezető is).
Az, hogy ez erkölcsileg nem áll meg az biztos, de jogilag megáll vajon?
"a Kamara egy alulról
szerveződött köztestület, amelynek több százezer
tagja van."
Tehát megmaradt köztestületnek, vagy érdekképviseletté változott?
Mert a falugazdász hatóság volt. Jó lenne már tisztán látni a jövőt?
Ez egyre bonyolultabb számomra.
Válasz #393. hozzászólásra: rosszul gondolom? Pl.: műtrágyát termelők, gazdaságok vesznek a kereskedőtől, akik mindannyian kamarai tagok. Tehát mindnek van kártyája, így kedvezménye. Így az "eredeti" árat ki fizeti? Ha jól gondolom, a listaár lesz a "kártyás" ár?!
Ha rosszul gondolom is, ez az 5-10 % az, amit minimum lealkudok bármely kereskedőnél...de inkább többet.
Egyéb újdonság? Új szolgáltatás? Bennfentesek...?
Válasz #388. hozzászólásra
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/agrarkamarai_kartyaval_juthatnak_kedvezmenyes_szolgaltatashoz_a_gazdak.556814.html
Ebbe a cikkbe írnak egy két dolgot, de ezzel csak maguknak tesznek jót, mindenki nyitott könyv lesz elütök, mit hol vásárolt és menyit, aztán ebből tudni fogják kb mennyit kell leadózni.
Friss cikk az agrarszektor.hu-ról.
Mi is lesz ez az új bizottság?
És mit jelent, hogy "Emellett el kell látniuk azokat a feladatokat is, amelyeket jogszabályok vagy kamarai megállapodások írnak elő a NAK számára." ?
A cikk:
Újabb választások! 10 ezer gazdát mozgósítanak
Kérdésem lenne: azt mondták, hogy a kamara az OMÉK-on jelenti be nagy, új szolgáltatáscsomagját. Tud erről valaki valamit? Mivel csak a kamarai kártyáról volt szó, amit a régi kamara is akart már vagy 5-6 éve, de a legyártatásra nem volt fedezet. Ezen kívül valami érdemleges? Miért jó nekem, hogy bekényszerítettek és fizettetnek? Esetleg bennfentesek részéről...? Valamit jó lenne virítani, mert már egy éve a MAGOSZ vezeti a kamarát, de semmit nem tudnak felmutatni
Válasz #389. hozzászólásra
http://www.bing.com/search?q=%20meg%C3%A1llapod%C3%A1st%20%C3%ADrta%20al%C3%A1%20Hajd%C3%BA-Bihar%20megy%C3%A9ben%20a%20Nemzeti%20Agr%C3%A1rkamara%20%C3%A9s%20a%20Kereskedelmi%20%C3%A9s%20Iparkamara.&form=UP21DF&pc=UP21&dt=040913
A Neten még nincs találat, de attól még lehetséges.
Íme
Együttműködési megállapodást írta alá Hajdú-Bihar megyében a Nemzeti Agrárkamara és a Kereskedelmi és Iparkamara.
A köztestület rámutat: a tagsági kártya nyújtotta szolgáltatások anyagi előnyeit is csak a tagdíjat bevallók és befizetők vehetik igénybe. Így akik néhány ezer forint tagdíjat nem fizetnek be, ennek a többszörösét veszíthetik el kedvezményben.
Illusztráció: Kajati József
Vajon mikor rukkolnak elő az előnyökkel??mire várnak ,??már 3milliárd van a kasszában.
Válasz #386. hozzászólásra
Milyen tagsági kártya, és milyen anyagi előnyök?
Csak példának: tagja vagyok a SAAB 900 KLUB MAGYARORSZAG Egyesületnek (5000 Ft/év), onnan év elején megjön a bankkártya méretű tagsági amivel a Bárdinál 40%-ot kapok bármire (hogy csak a legnagyobbat említsem). Ez valami. Pedig csak 5-6-an csináljuk az érdemi részt. Az agrárkamara eddig nulla.
Az OMÉK-on közölték velem, hogy adatot kell szolgáltatnom és fizetni.
Az alábbi linken is .....
http://www.agroinform.com/aktualis/Meg-tart-a-tagdijbefizetes-az-agrarkamaranal/20130923-22635/
Íme
Melyik jogszabályban, hol is van ez pontosan leírva?
Úgy néz ki változott valami a tavaszi rendelet értelmezésem óta.
Válasz #384. hozzászólásra
Falugazdász22 onnankezdve,hogy agrárkamarának nem mnb számlaszámavan nemsokmindenrőlvitázhatunk! Amugyis behalt itt a téma! Kamarai tagságot megkaptuk ,mint szamár a fülét! Kamarai tagság előnye emailben küldiértesitést hogy....! Ám Magyarország területén nagyonsok település nemérhetőel internetileg mondjuk adsl telefonvonalon vagy mobi beltéri lefedettség, az nulla! Akkor vitázhatunk a szolgáltatásról ami hasonlit a kéényseprőszolgáltatáshoz! Jöttünk dijatbeszedni de nemseprünk! Mondhatni fiktivszámlázás??? Támogatást ha csinálod "aki nemhivatkozikrád,hogy falugazdászommondta cimszóval" ! Van ez a lehetőség! Csatlakozhatunk fizetős flottához! Mivel beszélhetünk sokmindenről! Ismételtenközlöm nemvagyok ügynök! Fejpénzt nemkapok!
Sajnos megint beugrottamebbe a vitába , de itt nem arról van szó , hogy nics igazad a mobilozás nagyon drága és ezen a téren mindenben teljesen megértelek!! De itt az Agrárkammarákról és annak feladatairól szoktunk értekezni és sokakat nem érdekel a Mobil tenderekről nyított viták kérlek erről más topikban kellene okosabbnál okosabb értekezéseket lefolytatni !
Válasz #371. hozzászólásra
Ám falugazsdas22 manéztem villanyszámlát! elosztói veszteségdij kb 1000Ft vel kevesebb mint amit alhasználtam áramot! Mi is nekik a veszteség?
Ugy a hozzászólásodra mostgőzölökbe!! Tisztelt mobilszolgáltatők ha város hivatalának 4.5 meg fáért adnak flottát! Akkor kb percdij nekik 2 Ft bevan! Csóró kis mezei hőstermelő a 7300 at fizetek előfizetéssel utána jön a számla 213 percért 9300 ról! na ez a lenyulás!!
De falugaszdász 22 köszönöm épitőjellegü kritikádat! Akkor elmagyaráznádnekem mi az amiért pénzfizetésnélkül mint őstermelő nemcsatlakozhatok mobilflottához? Ugymint agrárkamarás vagy mint nektek amivan? Mondjuk NEBIH -eshez? Mert van! Esetleg cáfolod?
Válasz #379. hozzászólásra
Félni nem félek, de ha lehet, inkább kihagyom!
Válasz #378. hozzászólásra
Félsz mégegy anyóstól? Tehát ez a flotta válalkozói meg hőstermelői! Ha olvastátok 8-10 kártya egycégnek!vagy több!
Válasz #377. hozzászólásra
Nnnna, ezért nem akarom, hogy nevedre vegyél.
Válasz #376. hozzászólásra
Bocs de tudod bigámia büntetése a több anyós!
Válasz #375. hozzászólásra
Egyszer már férjhez mentem... Most hogy jól tettem-e vagy sem, inkább nem firtatom.
Válasz #370. hozzászólásra
rilex vegyelek nevemre? Ám felvilágositlak! kicsi iskola flottájában 400 anvannak!szinte egész település!
Vagy 30 hsz szól a telefonos témáról. Nem társaságok hirdetései, csak egyszerűen ez is érdekli az idejárókat, hisz a telefon is már munkaeszköz, s nem mindegy, mennyibe kóstál egy-egy havi telószámla. Szerintem.
Falugaszdász22 nemtelefonoscégvagyok!!! Viszont miért nelehetne nekünkis flotta?
Akit érdekel a mobilflotta! 15.-e után csoportosanalkudok flottakezelővel a belépésin! Addig létszámkellene! Ha mezőgazdasági nagyágyu integrátorok esetleg TÉSZEK ezt nemadják mint a szakszervezetek, Mirőlbeszélünk?!! Ha visszaolvastok akkor itt 15.-ét irtam agrárkamarásflottára! Ami van mondjuk elhiresült birósági végrehajtóknak! ficko43@gmail.com ide irhattok!
Nagyon szomorú amiket itt ezen a fórumon olvasok azt feltételezem ,hogy egy telefonos cég hírdetéseit olvasom ez méltatlan ez elmult hetek vitáihoz ha itt ilyen telefonos üzleti csalógatásokat lehet csak olvasni akkor vége ennek a fórumnak is vagy nyissatok telefonos topikot!!!!!!!!!!!!!!!!{
Válasz #369. hozzászólásra
Még őstermelő sem vagyok....
Válasz #368. hozzászólásra
Rilex beléphetsz! Számhordozás megoldható! de kaptam megint ajánlatot!
Válasz #367. hozzászólásra
Sajnos én erről semmi közelebbit nem tudok. Csak technikai asszisztensként volt szerepem a képbeillesztésben.
Nagyon szeretnék én is belépni, ha lehet, így igen tetszetős az ajánlat.
Válasz #366. hozzászólásra
erre én is beneveznék két (vagy négy) számmal.
Számhordozás megoldható?
Válasz #365. hozzászólásra
Igazán nincs mit!
Tetszetős ajánlat, úgy gondolom, érdemes belépni minél több embernek.
Jó éjt!
Válasz #363. hozzászólásra
Köszönöm! Ez az amibe mint hósterelók betudunklépni! viszont flottakezelőnél kell minél nagyobb létszám a kisseb belépésnél ami egyszerdij!
Válasz #357. hozzászólásra
Oké Zoli!
Válasz #360. hozzászólásra
Válasz #360. hozzászólásra
Oké, nézem.
Válasz #359. hozzászólásra
Jpg formátumút lehet ide.
De ha átküldöd esetleg mélben nekem, megpróbálom beilleszteni.
Válasz #358. hozzászólásra
átment emailedre amit felkeltőlteni!
Válasz #358. hozzászólásra
ok megköszönném!i az a formátu amit ide feltudoktölteni?
Válasz #356. hozzászólásra
Nem tudom, miért nem boldogulsz, de ha gondolod, szivesen segítek.
Válasz #356. hozzászólásra
Átküldöm neki ezt az újabb verziót is, ezt már ő is megtudja nyitni .
Válasz #354. hozzászólásra
akkor Sanyikolléga ha feltudja ide tölteni megköszönnémneki! mondjuk ez a nagy közös hősterelői flottánk!
nemsikerült feltölteni!
Válasz #352. hozzászólásra
Köszi, ezt simán nyitotta !
jpeg meg ide!
Válasz #351. hozzászólásra
pdf mostment!
Válasz #350. hozzászólásra
Adobe Reader-em van fent.
Válasz #345. hozzászólásra
Bocs pnm aformátum linuxozok! Kis idő és átrakom vinesre!