Gázolaj árak 637 Ft Benzin árak 617 Ft EUR 413.56 Ft USD 400.96 Ft CHF 441.31 Ft GBP 497.51 Ft

Fórum

Agrárkamarai választás 2013

Létrehozta: Gribek Dani , 2013-01-25 12:46:36

Kedvencekhez Segítség

604 hozzászólás
Nincs profilkép
#153 JD 4630
2013-02-09 06:44:03

Válasz #147. hozzászólásra

Azt, h ők 60an szavazzák meg a helyi elnököt és a többi helyi küldöttet, akik a megyét képviselik az országos választmányban.

Nincs profilkép
#152 gyöngyösi csaba
2013-02-08 21:17:51

Válasz #146. hozzászólásra

Figyel voltunk cirka 270000 négyzetkilóméter, most vagyunk 93000! ebből támogathatott mittudomémmennyi mert változó! ha nemlátsz valamit vesztel,ha látod ország tuloldalán igényelhetsz!

Nincs profilkép
#151 gyöngyösi csaba
2013-02-08 21:12:01

Válasz #149. hozzászólásra

Ares nemválaszoltál régebbi kérdésemre!!!! Hogyisvan hogy nov 30 a regdij! De jelöltet visszáb 6 azaz hathónapos reggel álithatok!! ????smile bansmile bansmile bansmile bansmile bansmile bansmile bansmile bansmile ban

Nincs profilkép
#150 gyöngyösi csaba
2013-02-08 21:09:17

Válasz #140. hozzászólásra
Falugazdász22 ez baromság amit redszergazdamond! Ugymint a nyilatkozatmiattis! Miértisnemkell tudnom ha nyilatkozom az egybemüveltterületnél,hogy szomszéd mitrajzolt,meg mitirt! Én nyilatkozom egybemüveltterületről! szomszéd nyilatkozott! akkor miértnemláthatom? Visszaélésre azadhat okot amiről nemtudhatok!!

#149 ARES-826
2013-02-08 20:51:08

Válasz #148. hozzászólásra

Nem tudtak listát állítani, ennyire egyszerű!!!! De a pofájuk az tud járni, de csak az más semmi!!!smile aikidosmile aikidosmile aikidosmile aikidosmile aikidosmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile karatekasmile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdownsmile thumbdown Ez az övék nem neked mutatom!smile smile

#148 kulakman
2013-02-08 20:47:44

Válasz #145. hozzászólásra

Miért, mert te a magoszon kívül,(amihez csatlakozott8-10más szervezet de a Nagy Tamás vagy MOSZ nem akart ,nem tudott, listát állítani)szívesen láttál volna mást is???????????

Nincs profilkép
#147 Ádám05
2013-02-08 01:20:59

mit jelent ez a küldött lista?
60 nevet látok pl egy megyében, meg pótküldöttet.

Nincs profilkép
#146 Pilátus
2013-02-07 23:47:11

És akkor mi van, ha valaki látná a be nem rajzolt terüleket? Vagy van földhasználata vagy nincs,ha meg nincs akkor mi értelme lenne neki berajzolni amikor ugysem kapna rá ámogatást...De talán nem az lenne a cél hogy az egész ország teljes támogatható területére leigényeljék az összes támogatást és igenis ne maradjanak szürke foltok?

Nincs profilkép
#145 "G."
2013-02-07 21:58:24

Épp most olvasom, hogy a miniszter nyilatkozta, már most többen voltak szavazni, mint a régi agrárkamara tagsága-ami kb. 11. 000 volt! Miért ahhoz viszonyítja?! Miért nem a több mint 200. 000 beregisztrálthoz?!
----------
Az új kamarának nem csak jobbnak kell lennie!! A régi megyei agrárkamarák országosan kb. 200 millió Ft tagdíjat szedtek be egy évben. Most csak a regisztráció során 1 mrd Ft folyt be. És mennyi lesz a tagdíj??!! Évente pár milliárdból összehasonlíthatatlanul jobbnak kell lennie!!
----------
Egyébként érdekes, hogy miért
-kellett a MAGOSZ-os agrárkamarai vezetésnek ilyen választási szabályzatot alkotnia, ilyen szűk határidőt szabnia? Aminek csak a MAGOSZ tud megfelelni, mivel minden információ náluk van! Hogy másnak ne legyen esélye indulni...?
-miért kellett úgy leadni a jelöltlistákat, hogy a rajta szereplők egy része nem is tudott arról, hogy rákerültek a listára?! Illetve ez hogy is lehet, ha le kellett adni az aláírt elfogadó nyilatkozatokat is?

Ha ekkora politikai támogatása van a MAGOSZ-nak (van), ha valóban akkora érdekképviselet, olyan tagsági támogatással, mint mondják.......miért kell így győzniük, miért nem mernek tisztességesen megmérettetni......??!!! Csak nem félnek....??!!!

#144 ARES-826
2013-02-07 08:37:21

Válasz #142. hozzászólásra

Hát valamit rosszul értelmezel, mert a parlamenti választásokkor is szoktak magukra szavazni a lista jelöltjei!!! de nem az én 1 X-emen fog múlni a dolog!!smile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

#143 Pintér Zoltán
2013-02-07 08:34:37

Kaptam szép levelet tőlük hogy nem vagyok jogosult...
de a pénzem az bezzeg kellett nekik.

Ezek se érnek egy kalappal se.smile hammer

#142 Czanik Sanyi
2013-02-07 03:41:41

Válasz #141. hozzászólásra

Drusza Te hová tetted az X-t, smile confusedmert aki érintett az tartózkodni szokott,smile confused a nyugati felfogás szerint!!!smile rolleyes

#141 ARES-826
2013-02-06 22:25:02

Igazad van símán adhat, ezért kell minden szigorúan kezelni!!!smile blinksmile blink

Nincs profilkép
#140 falugazdász22
2013-02-06 22:20:21

2004 Óta kb 2600-2800 kérelmet adtam be . De amióta elektronikusan segítem az ügyfeleket én is feltettem ezt a kérdést miért nem látom ki hova rajzolt ? A számitógépes rendszergazda szerint ezt ápr.1- máj15 között lehetettlen.Sőt egyesek szerint spekulációra is alkalmas lehetne. Mert aki egy kicsit rafinált az látná hova nem rajzolt senki és oda ő pluszban rajzolna!!!!!!!!!!!

Nincs profilkép
#139 gyöngyösi csaba
2013-02-06 20:25:22

Válasz #128. hozzászólásra

Figyelj ez a kirajzoltrám iszonyuérdekeskérdés! Ugymint területalapunál amig nemlátom egyeztetésnél kivelkell egyeztetnem és mitrajzolt! Addig aztmondom kb 20- adrangu informatikus felügyeli a rendszert!Mi az amiért nemláthatom a blokkban ki hovarajzolt? Sért valami jogot? nyilatkoznomkell egybemüvelt területről de nemlátom szomszédom rámrajzote! akkor mirőlnyilatkozom? Amugy nagyonjókérdés a nemtámogathatóterület! Két blokk között ut ami fizikailag mérőszalaggal,majd optikai hipernmodercuccal,később földhivatali gps-szelmérve 14 méter! na ám ebből hogyisvan távérzékeléssel 45 méter?

Nincs profilkép
#138 gabesz cica
2013-02-06 15:03:50

1990-ig a Hazafiasnépfront jelöltjéra , most a MAGOSZ
jelöltjére kell szavazni!!!
Ezt hozta a rendszer váltás !!!!

#137 otis
2013-02-06 13:53:28

Kubában zajlik most hasonló "szavazás" smile lolsmile lolsmile lolsmile hammersmile hammersmile hammer

#136 Czanik Sanyi
2013-02-06 13:31:18

Válasz #133. hozzászólásra

Szavazásról jut eszembe, szavazáskor csak egyre tudok szavazni .."a lehető legkisebb rosszat választani".., s most is azért mentem el mert regisztráltam,smile thumbupcool tehát a kötelezettségeimet teljesítettem,smile thumbupcool ,s meg próbálom majd később ha kell a jogaimat is.smile rolleyes

#135 Czanik Sanyi
2013-02-06 13:19:07

Válasz #126. hozzászólásra

....és ahhoz elég az egy X? Tudod mikor volt amikor egy x-t tehettél? smile confused

#134 vénkabi
2013-02-06 11:09:38

Válasz #124. hozzászólásra
És akkor hogy érzed magad, ha a pest megyei lista közepe táján lévő embernek mondják, hogy ettől a konctól "szinpatikuuuuuuuusssssss"

#133 korzo
2013-02-06 09:03:45

Mondj egyetlen értelmes okot arra, hogy az egyszeri ember elmenjen szavazni!
Én csak egy okot tudnék erre mondani (Kubatov), de abban csak reménykedhetek, hogy nem emiatt van az egész.*

Részemről befejeztem. (csak hogy legyen valami jó is számodra, )

mottó: attól, hogy tudom, hogy üldözési mániám van, még egyáltalán nem biztos, hogy nem üldöznek.
*: a félreértések elkerülése végett megjegyezném, hogy jelen pillanatban egyik oldalra sem szavaznék a választásokon (ami nektek csak jó). Az egyetlen ember aki kiérdemelte a szavazatomat - mit ad Isten, pont - FIDESZ-es. Még. Lehet találgatni. És nem azért, mert mindenben egyetértek vele, hanem mert ő az egyetlen, aki azt teszi amit mond, azt mondja amit gondol, és ahhoz következetesen, éveken keresztül ragaszkodik.
Amúgy meg királyság vagy Zeitgeist párti lennék, mert ami a kettő között van, az mind xar.

#132 csoppika
2013-02-06 08:47:08

Válasz #118. hozzászólásra
Ez olyan szagú, mint annakidején a kommunista választás. 1 jelölt....izgulhatsz, valyon ki nyer???
smile w00t

Nincs profilkép
#131 Pilátus
2013-02-06 08:45:37

Válasz #130. hozzászólásra

Akkor az csak Palkovics úr szégyene ha Sapsi nélkül semit nem tudnak rendesen csinálni...

#130 ARES-826
2013-02-06 08:43:08

Válasz #129. hozzászólásra

De ő nincs. Ezt a dolgot csak hivatalosan és az adatkezeléz betertásával lehet csak megoldani.smile blinksmile blink

Nincs profilkép
#129 Pilátus
2013-02-06 08:40:25

Válasz #128. hozzászólásra

Ehhez nem kell kamara,ehez elég lenne Sapsit és a hasonló gondolkodásuakat az MVH központban dolgozni hagyni,pillanatok megoldanák ezt...

#128 ARES-826
2013-02-06 08:22:40

Válasz #127. hozzászólásra

A pestmegyei megbízott elnőknek kész van az elképzelése, hogy hogyan lehet kiküszöbölni már a földalapú támogatás beadáskor a túligénylést, hogy ne legyen a gazdáknak egész évben gyomoridege, hogy na megint kirajzolt rám vagy épp igényelt többet, és nem kapja meg a pénzét időben csak majd valamikor tavasszal!! smile biggrinsmile biggrinsmile biggrin

#127 Anicska
2013-02-06 08:16:01

Válasz #126. hozzászólásra

Igazad van . A legtöbb fórumot tájékoztatót az agrárkamarák szervezik .Ha eddig lelkesek voltak ,miért változna ez meg ,de növeli az önbizalmukat ha érzik a támogatásunkat.Soha nem nézték ki a tag és ki nem.A szét tagolt érdekképviseletek nem tudnak egységesen képviselni .

#126 ARES-826
2013-02-06 07:43:12

Válasz #125. hozzászólásra

Annak aki csak a száját jártattja és semmit sem tesz a saját és gazdatársai érdekében!!!

Nincs profilkép
#125 Kisslaci
2013-02-06 07:22:21

Remélem ez a hozzászólás a közeli hozzátartozóidnak szól és nem az itt normális hangnemben fórumozó gazdatársaknak!

#124 ARES-826
2013-02-06 07:09:54

Válasz #117. hozzászólásra

Jól beszélsz.smile biggrinsmile biggrin El kell menni és szavazni, dumálni meg majd akkor lehet ha nem fog jól működni a kamara. Addig meg mint a szakrajz tanárunk mondta "szinpatikuuuuuuuusssssss" !!!!smile blinksmile blink

#123 Mézga
2013-02-05 21:43:33

Válasz #121. hozzászólásra

én ezt a kötelezőséget nagyon nem szeretem smile karateka
most akkor bent vagyok a nagy közösben smile scared
nagyon nem jó ez így smile nonono

Nincs profilkép
#122 falugazdász22
2013-02-05 21:03:13

Reméljük az job lesz mint ami volt!!!!

Nincs profilkép
#121 Baranya Aranya
2013-02-05 21:02:52

Éppen ezért nem kellene ennyire zavaros dolgokat "alkotni"...Tiszta egyenes dolgokra és beszédre vágyik mindenki...csak ahhoz "minket" is meg kellene kérdezni,persze ahhoz meg szóba kellene állni velünk is...miért kell nekünk másodrangúaknak lenni csak azért mert nem vagyunk Magosz vagy Fidesz tagok,pedig ott voltunk a tüntetés élmezőnyében...Faxa úgy létrehozni egy kamarát hogy már az elején megkérdőjelezhető a tisztségviselők "választása"...

Nincs profilkép
#120 "G."
2013-02-05 21:00:54

Válasz #117. hozzászólásra: igazad van, a régi agrárkamarában is voltak anomáliák, mint ahogy mindenütt...de amióta a VM, illetve a MAGOSZ irányítjasmile whistling...tudnék mesélni...pénzügyek, módszerek, stb.!
Egyébként, ha csak egyféle étel van az asztalon, akkor is választhatsz: megeszed, vagy nem eszed meg. De ennél a választásnál, ha odaülsz az asztalhoz (elmész a választásra), meg kell enned azt az egy fogást...

Nincs profilkép
#119 Rebel
2013-02-05 20:53:36

Tud valaki az osztrák kamara működéséről valami elérhető korrekt anyagot?

#118 ..MZ/X..
2013-02-05 20:40:41

Persze, nincs is ezzel gond.
A különbség annyi volt, hogy a régi kamarához nem volt semmi közöm. Ide meg beprotezsáltak.
Arról volt szó, hogy mindenki választó és mindenki választható. Ehhez képest hol tartunk most?
Sajnos azokból a listákból korrekt érdekképviselet nem lesz amiket láttam. Arról nem is beszélve, hogy NINCS választási lehetőség. Az ország túlnyomó többségében egy azaz egy lista van ahová javarészt a magosz=fidesz jóbarátok kerültek. Milyen érdekképviselet az ilyen?smile karateka

Nincs profilkép
#117 falugazdász22
2013-02-05 20:34:19

Kedves és tisztelt " korzo" szerinted a régi kamara oké volt? Mert nekem azért voltak vele kapcsolatban kifogásaim.mindenki emlékszik az ott tapasztalt anomáliákról.De most ne a rosszat hansúlyozzuk hanem ami előre víszi a dolgokat !Normálisan kell el kell menni szavazni és úgy kell gondolkodni , hogy a híbákat kíjavitani. Ehhez kívánok minden kedves kollégának szép estét és egy kis megértést. Mert amig mi dühöngünk az Osztrák kamara ennek örül és tudnak agazdáik a zavarosban halászni !!!!!!!!!

#116 korzo
2013-02-05 20:00:46

Válasz #114. hozzászólásra

Azzal legfeljebb csak a saját lelkiismereted nyugtatnád meg. Ők meg simán kidobják (hisz' érvénytelen), részvételi statisztikát meg úgyse fogsz látni. Majd közlik, hogy a szavazás érvényes volt, oszt' kész.

Nincs profilkép
#115 "G."
2013-02-05 19:58:53

Így jön létre a következő 2/3...vagy 3/4...vagy 4/5 ??!! Kíváncsi leszek, hogy a 190.000 szavazásra jogosult hány százaléka vesz részt a "választáson"?! Nagy tömeg volt az urnáknál?

#114 ..MZ/X..
2013-02-05 19:21:39

Válasz #111. hozzászólásra

A keresztben áthúzott szavazólap, érvénytelen szavazat, is szavazás. Ebben az esetben a nemtetszés kinyilvánítása.smile whistling

#112 Czanik Sanyi
2013-02-05 19:18:38

Válasz #109. hozzászólásra

Ha nem X-eled akkor nem támogatod..smile rolleyesde X-t a legkönnyebb írni,smile biggrin szerintem fel sem fogták mekkora baki....smile rolleyes Ilyen dolog ami részre hajlásra add okot elég problémás, csodálom hogy a jogászok megengedték.smile rolleyes

#111 korzo
2013-02-05 19:17:17

Válasz #109. hozzászólásra

Ja.
És én még azt hittem hogy majd személyre lehet szavazni...
Egy frászt. (mivel mást nem tehetsz ha elmész "szavazni") Elfogadod a listát, majd arról egy korábban (tőlünk függetlenül kijelölt) választási bizottság kiválasztja a tutit. A "szavazás" már akkor is érvényes lesz, ha megyénként csak egy ember elfogadja! Hisz' ez nem is szavazás, hanem olyan közgyűlés, amin nincs (nem is lehet) ellenszavazat.
Színház az egész világ.
De legalább ne lenne ilyen pofátlan.

megj.: aki nem fizette be az 5000 Forintos beugrót, attól adó módjára behajtják, és ennek megfelelően "priusza" is lesz.
És azt majd még csak ezután találják ki, hogy a bevételed (nem a nyereséged!) hány százaléka legyen tagdíj, mert az 5000 csak egy egyszeri beugró volt...

Irni kell a navnak a számla miat

Nincs profilkép
#109 "G."
2013-02-05 18:31:12

Válasz #107. hozzászólásra: Üdv! A szavazólapon tényleg nincs olyan rubrika, hogy "Nem támogatom, csak az, hogy "Támogatom"???!!! Ezt nem gondoltam volna, mivel a választási szabályzatból úgy tűnt nekem, hogy legalább ennyi választás van...hogy ha esetleg nemmel akar szavazni, megteheti! Megáll az eszem!smile angry

#108 Czanik Sanyi
2013-02-05 14:22:30

Válasz #107. hozzászólásra

Azért kezdtem úgy hogy... Érdekes az biztos, azt mondják alulról építkezik én alulról vagyok,smile lol de csak a szavazatunk kell mint mindig, vagy majd változni fog?smile nonono smile confusedMajd ARES megmondja a tutit...smile biggrin
Különben a helyszínen voltam továbbképzésen, úgyis ott kellett lennem.smile biggrin

#107 korzo
2013-02-05 13:38:39

Válasz #106. hozzászólásra

Szavaztál? És hogy?
Mert amit én láttam kiírást, az alapján csupán elfogadni tudod a listát, amit eléd tesznek. Még "nem fogadom el" opció sincsen, pedig olyan opciónak lenni kellene minden közgyűlésen, mert ez jogilag nem is szavazás, hanem közgyűlés. Szóval azt, hogy megválogat(hat)juk, hogy ki képviseljen minket, azt felejtsük el.
És Aresnek sem volt igaza, mert nálunk több olyan is van a listán, aki NEM KÉRTE hogy felkerüljön rá. Na ezt így hogy?

Elég kemény alkotmányossági kérdéseket vet fel ez az egész cirkusz.

Arról nem is beszélve, hogy hol van az az 5000 forintjával befizetett több mint egymilliárd, mert számlát/nyugtát nem kaptunk, anélkül meg hogy lehet elszámolni a céges bankszámláról elutalt pénzt? Mert akárhogy is nézem ez nem állami hivatal, hanem "csak" egy egyesület.

#106 Czanik Sanyi
2013-02-05 13:06:45

...na leszavaztam kíváncsi leszek majd akikre szavaztam azok majd kiket szavaznak meg, meg legfőként arra minket kicsiknek is képviselik majd az érdekeiket, vagy csak fizetem a tagdíjat, meg kapom az üdvözlőlapot, meg az emailt... Nem húztam le senkit pedig egy két ember megérdemelte volna.

Nincs profilkép
#105 Valodi
2013-02-03 10:57:00

forrás: http://www.greenfo.hu/hirek/2013/02/03/angyanyt-megerositi-a-tamogatas
Ángyán József nyílt köszönő levelet írt a mellette kiálló Élőlánc Magyarországért elnökségének és tagságának, a Váralja Szövetség vezetőinek és tagjainak, és a „47-eknek”, a Gazdálkodó Családok Szövetségének.

Kedves Barátaim!
Mindenekelőtt engedjétek meg, hogy – kissé megkésve bár, de - hálás szívvel ezúton mondjak köszönetet azért a nyílt, kezdeményező, bátor állásfoglalásért, amellyel az Alaptörvény földügyekkel kapcsolatos harmadik módosítását követően nyilvánosan kiálltatok a Nemzeti Vidékstratégia irányvonala mellett, egyúttal megerősítettétek a törvényhozási folyamatban képviselt álláspontom és a módosítást elutasító végső döntésem helyességét. Ez a kiállás és egyenes beszéd segíthet csupán a viszonyaink megváltoztatásában. Ez ad nekem is erőt a folytatásra, és értékéből mit sem von le a ma látszó eredménye.

De mi is történt valójában, amire a teljes hírzárlat közepette a Ti kiállásotok és állásfoglalásotok irányította rá a közfigyelmet? Nos amikor a Kormány 2012. december 7-én az Alaptörvény harmadik – földügyekkel kapcsolatos – módosító indítványát beterjesztette, és az a földforgalom és az üzemszabályozás mellett nem a családi gazdasági és a szövetkezeti modellt, hanem az un. „integrált mezőgazdasági termelésszervezést” nevesítette, mint kétharmados, sarkalatos törvényi szabályozást igénylő területeket, akkor ez még a kormánypárti frakciók soraiban is igen nagy meglepetést okozott. Ez korábban soha sem merült fel, és annak tartalmáról még a kormánypárti képviselők, de maga a mezőgazdasági kabinet vezetése sem tudott semmit. Ráadásul a kormány annak rendkívüli, sürgős tárgyalását kérte.

Az "integrált mezőgazdasági termelésszervezés" fogalma alaptörvénybe illesztésének hátterében – amint azt a belső körökből származó információk alapján némiképp sikerült összerakni - a potenciális nagytőkés integrátorok "kívánsága" és a velük való előzetes megállapodás állhatott. Eszerint az állam az integrációs feladatokat a hét euro-régiónak megfelelően szétosztaná, és egy-egy nagytőkés integrátornak koncesszióba adná több évtizedre. Így a gazdálkodás teljes haszna ezekhez az integrátorokhoz vándorolna, ezek lennének az abszolút "profitcentrumok". Ez szöges ellentétben áll az általunk képviselt szövetkezeti modellel. A szövetkezet ugyanis az azt létrehozó egységeknek, családoknak a teljes vertikum hasznát visszaosztja, így azok válnak "profitcentrummá", a munka haszna helyben marad, és a helyi gazdaságot, a helyi közösséget erősíti. Ebben a helyzetben magam nem csupán két egymást követő frakcióülésen, hanem a mezőgazdasági bizottságban majd a törvénytervezet általános és részletes vitájában is többször kifejtettem a tervezettel szemben fennálló súlyos aggályaimat. Ezen túl módosító indítványt terjesztettem elő, melyben a programunktól idegen "integrált mezőgazdasági termelésszervezés" meghatározatlan tartalmú fogalma helyett a - márciusban kormányhatározattal megerősített Nemzeti Vidékstratégiában rögzített - "családi gazdálkodás" és "szövetkezés" beemelését javasoltam az Alaptörvénybe a földforgalom és üzemszabályozás mellé.

A végszavazást megelőző, december 17-ei, hétfő délelőtti frakcióülésen érveimet összefoglaltam, megismételtem, és határozott formában kifejeztem, hogy az Alaptörvény harmadik módosítását változatlan formában elfogadhatatlannak tartom. Az a nagytőke által uralt dél-amerikanizálódó vidékhez és agráriumhoz vezet, ahol néhány nagytőkés érdekcsoport maga alá gyűri, "integrálja" az adott régió egész mezőgazdaságát, így annak teljes haszna az integrátorokhoz, és nem a gazdálkodó családokhoz kerül. Ráadásul ez ellentétes mindazzal, amit hirdettünk, és amire megítélésem szerint a soha korábban nem tapasztalt felhatalmazást kaptuk a magyar társadalomtól.
Miután mindezek ellenére a parlamenti szavazás során a kormánypárti frakciók - számomra megdöbbentő módon az MSZP-vel teljes egyetértésben! - módosító indítványomat két Fideszes képviselőtársam kivételével elvetették, ezzel a családi gazdasági és szövetkezeti modell helyett a nagytőkés integrációs modellt választották, ezért az emberektől kapott felhatalmazás birtokában jó lelkiismerettel mást nem tehettem, mint hogy - az Alaptörvényben rögzített önálló mandátumra vonatkozó jogosultságommal élve - nemmel szavaztam az Alaptörvény harmadik módosítására vonatkozó törvényjavaslatra.

A Fidesz frakció vezetése mindezért – miután „kötelező támogató szavazást” rendelt el - 250 ezer Ft pénzbüntetést szabott ki rám, aki nyíltan érvelve megkíséreltem visszatéríteni az Alaptörvény módosítását az eredeti, meghirdetett néppárti programunkhoz, és annak ellenére, hogy a hatályos alaptörvény egyebek mellett egyértelműen kimondja, hogy a képviselő a döntését illetően nem utasítható.

Kedves Barátaim!

Köszönöm, hogy Ti is úgy ítélitek meg: ez a többségi döntés, de maga az a helyzet is, ami ehhez vezetett, teljességgel elfogadhatatlan, ami mellett - ha meg akarjuk őrizni a vidéket és a helyi közösségeket - jó lelkiismerettel egyszerűen nem mehetünk el szó nélkül. Az pedig, hogy az Alaptörvényünk betűjével és szellemével ellentétesen „kötelező támogató szavazást” lehet elrendelni, az egyenesen súlyos alkotmányossági aggályokat vet fel, és a törvényalkotás egész rendszerét megkérdőjelezi. Köszönöm, hogy megerősítitek azt a határozott véleményemet, hogy amennyiben a frakció megtiltja képviselője számára a legjobb szakmai meggyőződése és lelkiismerete szerinti álláspont kialakítását és képviseletét, úgy éppen a szó szoros értelmében vett népképviseletet, illetve végső soron saját működésének jogalapját, azaz az Alaptörvényt, ezzel a rendszer egészét kérdőjelezi meg.

Mindezek alapján köszönöm Nektek - a jövőbe vetett hitemet erősítő, nagyszerű, fiatal barátaimnak, a Váralja Szövetség vezetésének és tagjainak - azt a nyílt levelet, melyben azon túl, hogy támogatásotokról biztosítotok, arra kértek, hogy a rám kiszabott frakcióbüntetést ne fizessem meg.
Köszönöm továbbá, hogy Ti - az Élőlánc Magyarországért elnöksége és tagjai, rendíthetetlenül kitartva a Nemzeti Vidékstratégia általam képviselt irányvonala és az alkotmányosság mellett - az Alapvető Jogok Biztosához fordultatok, és hangot adtatok annak a véleményeteknek, hogy a kötelező szavazás intézménye alkotmányellenes, az ekként született törvény kényszer hatása alatt jött létre, ezért semmis, továbbá kifejeztétek abbéli reményeteket, hogy egy kényszer hatása alatt született jogszabályt az Alkotmánybíróság is alkotmányellenesnek minősít.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban hálás szívvel mondok köszönetet Nektek, annak a 47 gazdálkodó családnak, akik nehéz helyzetetek ellenére, nem kis áldozatot és a hatalom bosszújának kockázatát is vállalva névvel és arccal álltatok ki mellettem, támogattátok a közösen megalkotott Nemzeti Vidékstratégiánk megvalósításáért folytatott küzdelmemet, és egyúttal felajánlottátok, hogy átvállaljátok büntetésem kifizetését. Azt a néhány nappal ezelőtti, személyes találkozást, amikor az intézeti szobámban személyesen átadtátok nekem - az ezeket megfogalmazó leveleteket, azt a találkozást és beszélgetést – a 2005-ös gazdademonstráció során, a „Gazdák terén”, a nagysátorba folytatott felejthetetlen és megrendítő, megható beszélgetéseimhez hasonlóan – legszebb, erőt adó emlékeim között fogom számon tartani, soha nem fogom elfelejteni. Köszönöm Nektek az emberséget, az emberi szót, az egymás szemébe néző, egyenes beszédet és a szeretetteljes támogatást.

Azzal pedig külön örömöt szereztetek és erősítitek jövőbe vetett bizakodásomat, hogy azóta megalapítottátok a „Gazdálkodó Családok Szövetségét”, és soraitokba várjátok azokat a gazdatársakat, akik úgy érzik, hogy gazdaságuk fejlődése nincs biztosítva, így családjuk megélhetése és jövője veszélybe kerülhet. Igazi öröm számomra, hogy mozdulni látszik a falu, a vidék, hogy szerveződni látszik a gazdatársadalom. Tudnotok kell, hogy a gazdatársadalom ilyen önszerveződési törekvéseiben változatlanul számíthat a támogatásomra, és azt remélem, hogy a ténylegesen önálló gazdakezdeményezések összeérnek, egymásra találnak. Őszintén szeretném, azt óhajtom, hogy ezek az erőfeszítések sikeresek legyenek, ezért - saját keserű tapasztalataim, alapján is - azt javaslom, hogy képviseleteteket soha többé ne engedjétek át másoknak! Garanciák nélküli, kitöltetlen biankót soha többet senkinek ne írjatok alá! Döntési szabadságotokat és jogosítványaitokat - felajánlott külső segítség fejében se, és - soha ne adják fel vagy át másoknak! Bízzatok magatokban és az összefogás erejében! Kössetek szövetséget egymással, és magatok közül válasszatok tisztességes, a közösség boldogulása iránt elkötelezett képviselőket!

Erőt adó támogatásotokat, bátor kiállásotokat még egyszer hálásan megköszönve, „a világ fölött őrködő Rendben”, az igazság, a nyilvánosság erejében és a tisztességes emberek összefogásában, szövetségében változatlanul bízva, őszinte tisztelettel és baráti szeretettel üdvözöllek Benneteket:
Ángyán József

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

6 éve állt át forgatás nélküli talajművelésre: most elmondja, megérte-e
6 éve állt át forgatás nélküli talajművelésre: most elmondja, megérte-e
Hargitai Sándor, Békés vármegyei gazdálkodó a forgatás nélküli talajművelési...
Már csak két heted maradt ennek a támogatási kérelemnek a benyújtására
Már csak két heted maradt ennek a támogatási kérelemnek a benyújtására
Eddig közel 21 ezer háztartás támogatásáról született döntés.
Fortschritt e 686 burgonya kombájn
Fortschritt e 686 burgonya kombájn

1.500.000 Ft

Massey Ferguson 7274 Cerea
Massey Ferguson 7274 Cerea

12.000.000 Ft

Vetőmagtöltő csiga
Vetőmagtöltő csiga

650.000 Ft

Sorközművelő
Sorközművelő

2.000.000 Ft