Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz This_no_all #27372. hozzászólásáraPont ez az!
Megnéztem még korábban a tervezetet, és az akkori eur/huf árfolyammal ötvenpárezer jött ki az extenzívre, míg százharmincpár ezer az intenzívre.
Megjegyzem, 2017-ben meg szétválasztották az intenzívet az extenzívtől. Legtöbb fórumon el szoktam mondani/leírni, hogy egy ültetvény nem attól intenzív vagy extenzív, hogy hány db tő van benne. Inkább az öntözés, tápanyag, ápolás az ami számítana. Vagy egyáltalán van-e munkaerő, aki megcsinálja.
És még el sem lehet adni a termést normális áron....
Válasz n.toth #27377. hozzászólásáraMinek a határozat?
Pénzt küldjék inkább.
Ez valami új módi,mert nekem álltalában idáig mindig,pènz volt itt előbb nem a blabla szőveg.
Még messze van 2023 07 vége,nyugi,addig még akarmi is meg persze bármi.
Válasz rongyos #27373. hozzászólásáraKis ujjából szívta ki! Kérdezd a falugazdász ,hogy honnan tudja! Nekem ezt mondta! Majd vizetik valamikor akkor is pénz klesz!
Válasz Tiborc #27339. hozzászólásáraNézd meg a nemzeti stratégiai tervet, persze, majd csak ha kiadják, aztán lehet törölgetni a könnyeket, hogy elvontak az extenzív gyümiből rendesen. Tehát, a "miért lett ilyen sok" kérdésre az a válasz, hogy "most örülj neki, mert jövőre már nem tudsz..."...
Válasz agrogal #27361. hozzászólásáraNe legyenek nagy reményeid, mert a kifizetés határideje jövő év júni 30. A levelek csak a propagandához kellenek...
Válasz Sz Zs #27369. hozzászólásáraFalugazdászt kérdeztem, ő mondta. Én is igényeltem tenyész bikára támogatást. Azt gondoltam ,hogy még ősszel fizetik,de csak tavasszal lesz belőle valami falugazdász szerint!
Igen tisztelt gazdák azzal a kéréssel fordulók önökhöz mint Alapítványi elnök termény gyűjtést szervezünk egy Hajdú -Bihari Gazdának kérem önnőket segítsenek ebben a nehéz helyzetben az ország bármely részére elmegyünk tisztelettel Nagy Lajos a Pipacsvirág Alapítvány elnöke
Válasz esztee #27364. hozzászólásáraSzerintem nem feltétlenül, mert 17.e után már folyamatos a dolog és lehet hogy épp te jövoheten fogsz határozatot kapni... De nem akarok hülyeséget írni.
Sziasztok! Az in situ is ki lesz fizetve szerintetek még ebben az évben? Nekem 07.25.-én jött a formai megfelelésről a határozat utánna háromszor státuszt váltott, és jelenleg 08.11-e óta nem mozdult meg! Ki hogy áll ezzel kapcsolatban?
Válasz Mézga #27341. hozzászólására " a szálas
fehérjetakarmány-növény termesztés támogatása igénylés első évében augusztus 1-jéig
egyszeri, ha az állomány már többévesnek minősül, illetve a szálas fehérjetakarmánynövény
termesztés támogatás igénylésének a további éveiben tárgyév július 1-ig legalább
kétszeri kaszálást végezzen. "
Válasz Mézga #27341. hozzászólásáraA szálas fehérje támogatás adminisztratív ellenőrzésekor nézik, hogy a kellő számú kaszálást mikor végezted el. Ehhez kell a gazdálkodási napló. Nem mindenkinek kell ezt beküldeni, de a kifizetésekkel a kötelezettek adatszolgáltatását (AKG, Öko, NTB, Natura2000, stb.) meg szokták várni.
Egyébként itt találod, hogy milyen esetekben kell vezetni: https://portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/gazdalkodasi-naplo
A szálas fehérje a 9. pont "a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet" szerint szükséges.
A fentiek miatt a helyszíni ellenőrzés során kérheti az ellenőr, még ha benyújtásra nem is vagy kötelezett.
Válasz fattyú #27340. hozzászólásáraa szálas fehérje támogatáshoz mióta feltétel a GN beadása? 2 évig nem volt ilyen növényem, előtte nem kellett beadni. idén telepítettem, a vetőmag számlát feltöltöttem
Válasz Traktoros Jani #27336. hozzászólásáraSzálas fehérje támogatás 28 ezer forint fölött lesz kicsivel, de az idén ne várd, mert a kifizetés feltétele a GN beadása, ami csak januárban esedékes.
A mai napon értesítést küldtek tárhelyre a SAPS előlegfizetésről. kb 42.000 Ft / ha az összeg. Remélem ti is hamar megkapjátok az értesítést majd 17-től az utalást.
33530 hozzászólás
Jóság-bőség, az éjjel megjött a határozat a zöldítés előlegről kb 21 e ft !
Válasz This_no_all #27372. hozzászólásáraPont ez az!
Megnéztem még korábban a tervezetet, és az akkori eur/huf árfolyammal ötvenpárezer jött ki az extenzívre, míg százharmincpár ezer az intenzívre.
Megjegyzem, 2017-ben meg szétválasztották az intenzívet az extenzívtől. Legtöbb fórumon el szoktam mondani/leírni, hogy egy ültetvény nem attól intenzív vagy extenzív, hogy hány db tő van benne. Inkább az öntözés, tápanyag, ápolás az ami számítana. Vagy egyáltalán van-e munkaerő, aki megcsinálja.
És még el sem lehet adni a termést normális áron....
Kíváncsi leszek, mi lesz 2023-ban.
Válasz n.toth #27377. hozzászólásáraMinek a határozat?
Pénzt küldjék inkább.
Ez valami új módi,mert nekem álltalában idáig mindig,pènz volt itt előbb nem a blabla szőveg.
Még messze van 2023 07 vége,nyugi,addig még akarmi is meg persze bármi.
Valakinek jött határozat? Vagy csak egy pár db szórtak ki?
Válasz rongyos #27373. hozzászólásáraKis ujjából szívta ki! Kérdezd a falugazdász ,hogy honnan tudja! Nekem ezt mondta! Majd vizetik valamikor akkor is pénz klesz!
Tisztelt Gazdálkodók!
Öshonos kifizetése érkezett e valakinek?
Válasz rongyos #27373. hozzászólásáraAmúgy rosszul tudják, mert minden fejben dől el.....
Válasz szikszaipeter72 #27370. hozzászólásáraamúgy a falugazdászok, honnan veszik néha az infókat? Mert legtöbbször széttárják a kezüket, hogy minden Pesten dől el...
Válasz Tiborc #27339. hozzászólásáraNézd meg a nemzeti stratégiai tervet, persze, majd csak ha kiadják, aztán lehet törölgetni a könnyeket, hogy elvontak az extenzív gyümiből rendesen. Tehát, a "miért lett ilyen sok" kérdésre az a válasz, hogy "most örülj neki, mert jövőre már nem tudsz..."...
Válasz agrogal #27361. hozzászólásáraNe legyenek nagy reményeid, mert a kifizetés határideje jövő év júni 30. A levelek csak a propagandához kellenek...
Válasz Sz Zs #27369. hozzászólásáraFalugazdászt kérdeztem, ő mondta. Én is igényeltem tenyész bikára támogatást. Azt gondoltam ,hogy még ősszel fizetik,de csak tavasszal lesz belőle valami falugazdász szerint!
Válasz szikszaipeter72 #27335. hozzászólásáraErről van hivatalos infód? 2019-ben októberben utaltak, akkor vettük igénybe utoljára (és először).
Igen tisztelt gazdák azzal a kéréssel fordulók önökhöz mint Alapítványi elnök termény gyűjtést szervezünk egy Hajdú -Bihari Gazdának kérem önnőket segítsenek ebben a nehéz helyzetben az ország bármely részére elmegyünk tisztelettel Nagy Lajos a Pipacsvirág Alapítvány elnöke
Válasz esztee #27364. hozzászólásáraNekem most küldték a határozat pár órája.
Válasz esztee #27364. hozzászólásáraSzerintem nem feltétlenül, mert 17.e után már folyamatos a dolog és lehet hogy épp te jövoheten fogsz határozatot kapni... De nem akarok hülyeséget írni.
Válasz Füle #27363. hozzászólásáraIgen tudom :)
Aki nem kapott még értesítést, az nem is várhatja október 17-tól a kifizetést?
Okt 17-től van a kifizetés
Sziasztok! Mi is kaptunk határozatot területalapú előlegről! 44ezer / ha
Gondolom a kifizetést elhuzzák jövöhétig :D
Ma nekem is jött határozat előlegröl.nem osztottam vissza de kb 35-40 ezer/ha.Érdekesség,hogy eddig nov vége,de inkább karácsonyra kerültem sorra.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az öko-támogatast azt mikor szoktak fizetni
Válaszokat előre is köszönöm
Válasz s.adamkam #27358. hozzászólásáraSzivesen!
Válasz vizilola #27357. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod! Szép estét!
Válasz s.adamkam #27356. hozzászólásáraJa, nem még az előző programot kérdeztem,írtam.
A 2022es őshonos in situt majd jövő ilyenkor fogják fizetni.
Az őshonos in situ kifizetési év mindig a következő év.
Válasz vizilola #27353. hozzászólásáraÉn most pályáztam in situra januárba. Erre gondolsz?
Válasz kulakman #27354. hozzászólásáraköszi!
Válasz geniusfifa10 #27351 hozzászólás
Kb 41-re jön ki !
Válasz s.adamkam #27352. hozzászólásáraElvileg megy a kifizetés, valaki már kapott is múlt pènteken. Írta is a csoportba.
Utolsó kifizetési kérelem az előzö programból, a területalapú előtt vagy közben meg szokott érkezni.
Nálunk 08.09-én volt a státusz váltás.
Sziasztok! Az in situ is ki lesz fizetve szerintetek még ebben az évben? Nekem 07.25.-én jött a formai megfelelésről a határozat utánna háromszor státuszt váltott, és jelenleg 08.11-e óta nem mozdult meg! Ki hogy áll ezzel kapcsolatban?
Válasz kulakman #27350. hozzászólásáraNálad is kb. 42 ezer/ha?
Pénteken érkezett határozat a területalapú előlegről , és nem a kicsi termelőnek!
Válasz vizilola #27348. hozzászólására Juh!
Válasz anyóka #27329. hozzászólásáraMég annyit kérdeznék hogy milyen állatra kapta a támogatást, köszönöm szépen!
Jó napot kívánok!
#anyókán kívül kapott még valaki a múlt pénteken őshonos támogatást?
Köszönöm!
Válasz Mézga #27341. hozzászólására " a szálas
fehérjetakarmány-növény termesztés támogatása igénylés első évében augusztus 1-jéig
egyszeri, ha az állomány már többévesnek minősül, illetve a szálas fehérjetakarmánynövény
termesztés támogatás igénylésének a további éveiben tárgyév július 1-ig legalább
kétszeri kaszálást végezzen. "
Válasz Mézga #27341. hozzászólásáraA szálas fehérje támogatás adminisztratív ellenőrzésekor nézik, hogy a kellő számú kaszálást mikor végezted el. Ehhez kell a gazdálkodási napló. Nem mindenkinek kell ezt beküldeni, de a kifizetésekkel a kötelezettek adatszolgáltatását (AKG, Öko, NTB, Natura2000, stb.) meg szokták várni.
Egyébként itt találod, hogy milyen esetekben kell vezetni: https://portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/gazdalkodasi-naplo
A szálas fehérje a 9. pont "a termeléshez kötött közvetlen támogatások igénybevételének szabályairól szóló 9/2015. (III. 13.) FM rendelet" szerint szükséges.
A fentiek miatt a helyszíni ellenőrzés során kérheti az ellenőr, még ha benyújtásra nem is vagy kötelezett.
Válasz anyóka #27332. hozzászólásáraSzia!Ezt hol tudom megnézni?Illetve földalapú támogatás előleget kaptál?Köszönöm
Válasz agrogal #27342. hozzászólásáravezetve van, a beadás volt a kérdés.
Válasz Mézga #27341. hozzászólásáraVezetni kell,beadni eddig nem kellet
Válasz fattyú #27340. hozzászólásáraa szálas fehérje támogatáshoz mióta feltétel a GN beadása? 2 évig nem volt ilyen növényem, előtte nem kellett beadni. idén telepítettem, a vetőmag számlát feltöltöttem
Válasz Traktoros Jani #27336. hozzászólásáraSzálas fehérje támogatás 28 ezer forint fölött lesz kicsivel, de az idén ne várd, mert a kifizetés feltétele a GN beadása, ami csak januárban esedékes.
Válasz Tiborc #27338. hozzászólásáraAz érdekelne, miért ugrott meg ennyire az extenzív gyümi. Nem hiszem, hogy a rekord eur/huf miatt.
Válasz Tiborc #27337. hozzászólására63ezer, inkább az előleg lehetett?
Válasz ketya #27322. hozzászólásáraKöszi.
Jól látom, 21-ben 63 ezer ha extenziv gyümi volt beadva, míg 22-ben csak 35?
A szálas fehérje támogatás mennyi hektáronként az idén ?
Válasz Sz Zs #27334. hozzászólásáraÉn ugy tudom a most igényelt tenyészbika támogatást tavasszal fizetik.
Sziasztok, tenyészbika támogatásról tudtok valamit? Nagy a csend...
Válasz anyóka #27332. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz vizilola #27330. hozzászólásáraOktóber 3-án. Jóváhagyott. 5.-én határozat, ma csip, csip
A mai napon értesítést küldtek tárhelyre a SAPS előlegfizetésről. kb 42.000 Ft / ha az összeg. Remélem ti is hamar megkapjátok az értesítést majd 17-től az utalást.