Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz envagyok2 #27278. hozzászólásáraNagysag rendileg irtam,az igazit
akkor tudjuk meg,amikor kijon a korm rendelet, amiben benne van az igenyelt teruletek nagysaga jogcimenkent.Akkor lehet vissza osztani az adott evi kerettel.
Válasz cyclo-400 #27276. hozzászólásáraezek túl kerek számok, hahaha
nem kötekszem, de pontosan nem tudja valaki?
Tudom, szedjem elő a tavalyi határozatokat. hátha valaki már megtette, hahaha
Válasz Zoli1437 #27273. hozzászólásáraLentebb már leírták. Tehát ,tárgyév Európai Központi Bank (EKB) szeptember 30.-i
középárfolyam az átváltás alapja.
Jelen esetben ez: 422.18 ft/eur
Válasz rongyos #27267. hozzászólásáragondolom megkapja marika néni 3 hektárra, meg lőrinc, csányi meg a nap vezetők, aztán marika nénivel csinál interjút a tények és két hétig ez folyik a csapból is hogy mekkora segítség a gazdáknak az őszi munkákhoz...
az előlegfizetés nem általános, van aki kap, van aki nem....
Válasz jann #27263. hozzászólásáraTavaly volt 360 Ft. a záró összeg. Eléggé meglepne ha egyik pillanatról a másikra ilyen gazdasági helyzetben 422 Ft.-ról 360 Ft.-ra ugrana az EURO.
360 forintal! Lehet számolni annyi volt az euró mikor le zárták
Úgyhogy senki ne számoljon 400 forintal meg 420 al sőt a közeljövőben meg kevesebbet is adnak összesen fognak adni 50.000 55.000 forint között
Válasz cyclo-400 #27242. hozzászólására2022 van jelenleg. Az azokra vonatkozik akik valamilyen oknál fogva a 2014-2020 közöttit még valamilyen okból nem kapták meg.
Válasz glajos1990 #27241. hozzászólásáraVan 4 kivétel , az egyik 2014-2020 Eu-s programok kifizetése marad, tehát
pont benne maradt az agrártámogatás kifizetése, szerintem.
Válasz Scipio #27238. hozzászólásáraIgen! Kifizetési stoppot rendelt el a kormány! Ezt közölték a mai kormányinfón. Lényegében csak az állami dolgozók bérét fizetik ki. Jelenlegi határidő október utolsó napja.
Válasz Koczka József #27235. hozzászólásáraNem tudom mire gondolsz, de a szántás tilalmát a 0/2008. (IV. 24.) FVM rendelet
az egységes területalapú támogatások és egyes vidékfejlesztési támogatások igényléséhez teljesítendő „Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot” fenntartásához szükséges feltételrendszer, valamint az állatok állategységre való átváltási arányának meghatározásáról
4. Minimális talajborításra vonatkozó előírások:
4.1. Fenn kell tartani a minimális talajborítást a nyári és őszi betakarítású kultúrák lekerülése után,
4.1.1. * őszi kultúra vetésével,
4.1.2. * másodvetésű takarónövény termesztésével, vagy
4.1.3. * a tarló szeptember 30-ig történő megőrzésével vagy legfeljebb sekély tarlóhántás és ápolás, illetve középmély vagy mély talajlazítás elvégzésével, valamint a tarló gyommentes állapotban tartásával, kivéve a nitrátérzékeny területeken termesztett tavaszi vetésű kultúrák esetében, ahol a szintvonalakkal párhuzamos talajelőkészítő munkák elvégzése szeptember 1-től megengedett.
Válasz Sk Laci #27230. hozzászólásáraFolyamatosan jönnek a variálások, hogy milyen is lesz majd 23-tól, de Mo.-on ilyenek nincsenek egyenlőre, de minden tagállam önmaga határozza meg a vállalásait. Amúgy egy kicsit furcsa, eddig Mo.-on szept 30.-ig nem lehetett szántani, csak ha őszi vetésű megy. Ha jól értem amit írsz az ennek az ellenkezője.....
33530 hozzászólás
Válasz cyclo-400 #27279 hozzászólá
Nehany eur jobbra vagy balra, nem oszt nem szoroz.Vagy igen?
Válasz envagyok2 #27278. hozzászólásáraNagysag rendileg irtam,az igazit
akkor tudjuk meg,amikor kijon a korm rendelet, amiben benne van az igenyelt teruletek nagysaga jogcimenkent.Akkor lehet vissza osztani az adott evi kerettel.
Válasz cyclo-400 #27276. hozzászólásáraezek túl kerek számok, hahaha
nem kötekszem, de pontosan nem tudja valaki?
Tudom, szedjem elő a tavalyi határozatokat. hátha valaki már megtette, hahaha
Válasz cyclo-400 #27274. hozzászólásáraOK. Kösz. Rosszul emlékeztem. Futólag láttam valahol és nem nekem kell számolnom vele.
Válasz envagyok2 #27275. hozzászólásáraSaps: 140 Eur/ha
Zöldités: 80 Eur/ha
Ebböl lejön az un. degresszió a terület nagyságától függöen 1000 ha fölött , illetve 2000 EUR
fölötti részből, pénzügyi fegyelem címszóval 1.658 % levonás.
Fig támogatás :0.35 % levonás
MG kistermelök részére: 0.33 % levonás
Válasz cyclo-400 #27274. hozzászólásáraha már itt tartunk, mennyi az euro alap+saps?
Válasz Zoli1437 #27273. hozzászólásáraLentebb már leírták. Tehát ,tárgyév Európai Központi Bank (EKB) szeptember 30.-i
középárfolyam az átváltás alapja.
Jelen esetben ez: 422.18 ft/eur
Válasz Zoli1437 #27272. hozzászólására
Itt a pénteki záró árfolyam ennyi.
Válasz Gandhy #27271. hozzászólásárahttps://www.nak.hu/kapcalk#
Innen vehette. Áprilisi árfolyam.
Válasz jann #27263. hozzászólásáraMit zártak le? Talán árfolyam stop-ot/sapkát vezetett be az MNB 360-on?
Még a jegyzőkönyv sem jött meg az ellenőrzés után. Szerintem árpából hamarabb lesz pénzem mint a támogatásból.
Válasz rongyos #27267. hozzászólásárahttps://kormany.hu/hirek/hamarosan-kezdodik-a-kozvetlen-tamogatasok-elolegfizetese
Válasz rongyos #27267. hozzászólásáragondolom megkapja marika néni 3 hektárra, meg lőrinc, csányi meg a nap vezetők, aztán marika nénivel csinál interjút a tények és két hétig ez folyik a csapból is hogy mekkora segítség a gazdáknak az őszi munkákhoz...
az előlegfizetés nem általános, van aki kap, van aki nem....
Válasz cyclo-400 #27247. hozzászólásáraEzt alá tudnád támasztani valami sajtóanyaggal? Túl szép, hogy igaz legyen...:/
Válasz jann #27263. hozzászólásáraTavaly volt 360 Ft. a záró összeg. Eléggé meglepne ha egyik pillanatról a másikra ilyen gazdasági helyzetben 422 Ft.-ról 360 Ft.-ra ugrana az EURO.
Válasz cimbike. #27264. hozzászólásárabutaságokat beszél...
Válasz jann #27263. hozzászólásáraHonnan jött egy 360? 422-vel zárt az euro. És honnan az 50-55ezer ft?
360 forintal! Lehet számolni annyi volt az euró mikor le zárták
Úgyhogy senki ne számoljon 400 forintal meg 420 al sőt a közeljövőben meg kevesebbet is adnak összesen fognak adni 50.000 55.000 forint között
Válasz cyclo-400 #27247. hozzászólásáraEzt alá tudnád támasztani valami sajtóanyaggal? Túl szép, hogy igaz legyen...:/
Válasz Stabi #27260. hozzászólásáraLehetséges
Válasz Koczka József #27259. hozzászólására Az alap Saps+ zöldítés 2021-ben,még 226 Euro volt !
Válasz Traktoros Jani #27257. hozzászólásáraHa jól emlékszem 220 euró
Válasz Gandhy #27254. hozzászólására Legalább befizetheted az ipát Euróban.....
Mennyi euróval lehet számolni a területalapút +zöldítést?
Válasz cfan01 #27253. hozzászólásáraKb 96.000ft/ha lesz!! Tavaly a 360.51 es Euróval, kb. 82.000 ft/ha volt zöldítéssel együtt!!
Válasz ..,-:) #27251. hozzászólásáratök egyszerű, utalják euróban és majd akkor váltom át, ha úri jó kedvem éppen megkívánja
30 September 2022
EUR 1 = HUF 422.18 0.25(0.1%)
Válasz Kiss007 #27250. hozzászólásáraMindig a szeptember 30-i záró árfolyam a számítás alapja
Válasz oprita #27248. hozzászólásáraSzinte teljesen mindegy, mire megkapod, lehet 500 fölött lesz......
Így hogy tervezzen az ember !?:
Válasz oprita #27248. hozzászólásáraNem a 2022 es január 1-jei árfolyam?
Válasz oprita #27248. hozzászólásáraMég nem biztos , mert mai záró árfolyam lesz az átváltás összege, a mai nyitó valóban ennyi!
És 421 Ft/€ az összeg.
A szokásos idöpontban október 17-től indúl az előleg fizetés!
Itt van a hírek között.
Mai sajtótájékoztató: kifizetési stop nincs. Csak a pénzügyminisztérium jóváhagyása szükséges
Válasz glajos1990 #27244. hozzászólásáraÁtmeneti időszak van!
Válasz cyclo-400 #27242. hozzászólására2022 van jelenleg. Az azokra vonatkozik akik valamilyen oknál fogva a 2014-2020 közöttit még valamilyen okból nem kapták meg.
Válasz cyclo-400 #27242. hozzászólásáraA meglévő pályázatokkal mi a helyzet?
Azokra is stop van?
Válasz glajos1990 #27241. hozzászólásáraVan 4 kivétel , az egyik 2014-2020 Eu-s programok kifizetése marad, tehát
pont benne maradt az agrártámogatás kifizetése, szerintem.
Válasz Scipio #27238. hozzászólásáraIgen! Kifizetési stoppot rendelt el a kormány! Ezt közölték a mai kormányinfón. Lényegében csak az állami dolgozók bérét fizetik ki. Jelenlegi határidő október utolsó napja.
Válasz Scipio #27238. hozzászólásáraOktóber 16.tól minden évben
Válasz nagyuri #27231. hozzászólásáraKérdés nincs. Köszönjük szépen!!!
jól értem, idén az előlegfizetés is leghamarabb november 1-től lehet?
Válasz Pont #27236. hozzászólásáraMint a hogy írtad sekély tarlóhántás sál.
Mint ahogy ez köz tudott.
Ja és 50/2008
Válasz Koczka József #27235. hozzászólásáraNem tudom mire gondolsz, de a szántás tilalmát a 0/2008. (IV. 24.) FVM rendelet
az egységes területalapú támogatások és egyes vidékfejlesztési támogatások igényléséhez teljesítendő „Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot” fenntartásához szükséges feltételrendszer, valamint az állatok állategységre való átváltási arányának meghatározásáról
4. Minimális talajborításra vonatkozó előírások:
4.1. Fenn kell tartani a minimális talajborítást a nyári és őszi betakarítású kultúrák lekerülése után,
4.1.1. * őszi kultúra vetésével,
4.1.2. * másodvetésű takarónövény termesztésével, vagy
4.1.3. * a tarló szeptember 30-ig történő megőrzésével vagy legfeljebb sekély tarlóhántás és ápolás, illetve középmély vagy mély talajlazítás elvégzésével, valamint a tarló gyommentes állapotban tartásával, kivéve a nitrátérzékeny területeken termesztett tavaszi vetésű kultúrák esetében, ahol a szintvonalakkal párhuzamos talajelőkészítő munkák elvégzése szeptember 1-től megengedett.
"Mint az köztudott...."
Válasz Pont #27232. hozzászólásáraEzt hol hallottad?
Válasz nagyuri #27231. hozzászólásáraVan négy tétel amire nem vonatkozik! Közte van ez is!
Válasz Sk Laci #27230. hozzászólásáraHa szeretnél plusz "támogatást", akkor igen. AÖP
Válasz Sk Laci #27230. hozzászólásáraFolyamatosan jönnek a variálások, hogy milyen is lesz majd 23-tól, de Mo.-on ilyenek nincsenek egyenlőre, de minden tagállam önmaga határozza meg a vállalásait. Amúgy egy kicsit furcsa, eddig Mo.-on szept 30.-ig nem lehetett szántani, csak ha őszi vetésű megy. Ha jól értem amit írsz az ennek az ellenkezője.....
október végéig a központi költségvetés kifizetéseit a miniszterelnök blokkolja. kérdés?