Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ..,-:) #32626. hozzászólásáraSzia. Nekünk az ÜTR-ben még a tavalyinak sincs nyoma. Mi előbb az utalást szoktuk kapni ,aztan napok múlva a határozatot. De nekünk csak tejhasznú van,igy ha jön pénz akkor csak ez az opció????
Válasz colizoli #32599. hozzászólásáraFogalmam sincs,hogy az állatot miért nem fizették,de hogy nem pénzhiány miatt az biztos.Logikusan kell nézni,ha pénzhiány van akkor nem fizetnek ki 98%-ot és visszatartanak 2%-ot,hanem fordítva csinálnák.Attól már nem oldódik meg az ország problémája.
Válasz subikiss #32617. hozzászólásáraNekem már tavaly sem küldtek. Igaz volt egy AKG-ellenőrzésem, ami egy évig tartott. A 23-év első forint támogatása 24 május 30.-án. Pénzügyi fegyelem azóta sem...
Válasz sarkozimajus15 #32613. hozzászólásáraSzia!
Én eddig horizontális szántóban indultam mindig, most is abban fogok, arról van tapasztalatom. A mi területeinken nem vált be a no-till, adhatnak érte bármennyi pénzt, nem fogom erőltetni. Meg a kiírt pénzt is fenntartásokkal kell kezelni. Szoktak levonogatni szankciókkal, ha ellenőrzésed van, akkor elég sokáig elhúzódhat, extrém hibázás esetén ki is rakhatnak a pályázatból, stb. Ezt a kockázatot nyilván mérlegelni kell.
Amire mindenképp figyelj, hogy a te területméretednél, talajadottságodnál, felvásárlói körödnél mi működik és mi nem. Mivel pontrendszer alapján szórják ki a jelentkezőket, így azért nem elég 1-2 dolgot elvállalni, nem árt az 5 pontos elemekből többet is behúzni. Mostani AKG-nál emlékeim szerint elég alacsony volt a ponthatár, előtte viszont magas. Nem lehet kiszámolni előre. Ehhez még jönnek plusz pontok, pl. ÁE/ha alapján, hány %-át viszed be a területednek, korábban voltál-e AKG-ban résztvevő...
Fontos, hogy legyen földhasználatod az 5 évre a bevitt területeiden. Van ismerős, aki ment közben hosszabbít földbérletet, szerintem jó előre lejátszani ezeket a köröket, soha nem lehet tudni...
Nagyon pontosan számítsd ki, hogy mekkora terület hány %-át kell bevetned pillangós növénnyel, méhlegelővel, zöldugarral stb., ha vállalod. Jobb kicsit fölé számolni, ne pár tized hektár miatt bukj bele. Más lehet a műhold alapján berajzolható méret, mint akár a fizikailag elvetett terület.
Amin sokan elbuknak a helyi ellenőr szerint, az a méhlegelő szélessége. A minimum 6 méter az legyen minimum 6! Ne 5,5. Sajnos művelés közben elfogyogat könnyen.
A mostani kiírásban szerintem az aszályérzékeny területeket érintő pont lehet a nagy hibafaktor még. Itt fel van sorolva, hogy melyik kapásnövényekre kell odafigyelni. Elvileg a cirok nincs közte, mi termelünk, szóval ez lehet egy menekülési opció a kukorica/napraforgó helyett. A Meparban meg tudod nézni, hogy melyik területed van ilyen blokkban.
Amúgy a pénzügyi fegyelemről valaki aki tényleg ért hozzá tud valamit? Én úgy tudom hogy az uniós szinten van visszatartva egy káralapba és a károk mértékétől függően osztják vissza. Nyilván nem nagy pénz senkinek de mégis hova tűntek?
Válasz Sz_Pisti #32614. hozzászólásáraRészemről az az elv, hogy ha jó földed van és terem ha nem felejtesz el vetni akkor gondolkozzál, ha 10Ak-rét vagy vakolóhomok akkor már érdemes, a másik ok, ha egyébként a gazdálkodásod , amúgy is hasonlít a kiíráshoz na akkor meg kell teremtened az összhangot!
és kész!
Válasz sarkozimajus15 #32613. hozzászólására Nagyon csábító elsőre az a pénz, de először várd meg a végleges kiírást, a fogalomtárat, és a szankciós táblázatot, szerintem alig van ma magyarországon olyan termelő, aki ezt valóban meg is tudja csinálni, felénk talán 2 ha van.
Válasz geniusfifa10 #32612. hozzászólásáraSziasztok lesz aki belép az új 5 éves AKG-be,hogy akár no-til vetéssel 200-ezer forintot is kapjon hektáronként???Mit gondoltok megéri belépni???Mit gondoltok mi a hátránya,és az előnye ennek?..Válaszotokat előre is megköszönöm..
Válasz vizilola #32607. hozzászólásáranekem szombat délelőtt jött BISS határozat, meg is lepődtem, soha ilyen korán nem jött még nekem. Pedig nem is 5-10 hektárra igényeltem.
Válasz vizilola #32608. hozzászólásáraMég nem volt ellenörzésem az instruktor csak azt mondta, hogy októberben kivagyok írva ellenőrzésére.
De arra én is kíváncsi leszek mikor fizetik a többit ki.
Válasz szakalneirenke83 #32605. hozzászólásáraÉn is kaptam értesítést BISS-ről. Pedig autónyomot láttam az ültetvényemben, azt hittem megint ellenőriznek, de nem, szerencsére, csak (orv)vadászok lehettek.
Válasz barnatanya2019 #32596. hozzászólásáralézer fanta 675 állami beruházást húzott le
varga misi egy csomó állami beruházást csúsztatott át 26-27-revagy tovább.
vitya 130 állami kiadást húzott le a múlt héten, köztük mentőautó beszerzést
az államadóság soha nem látott mértékű.
soroljam még
van pénz, persze Csádnak 80 milliárd, Boszniának 45 milliárd Macedoniának 200 milliárd. stb.
33594 hozzászólás
Válasz ella19851002 #32642. hozzászólásáraMost jött meg.
Válasz boldizsár1988 #32632. hozzászólásáraÉppen most érkezett meg a pénz.
Sziasztok valakinek jött utalás ?
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-10-17 08:03:15
Moderátor!
Sz@roda féle tagokra szinte nincs szükségünk!
üdv
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-10-17 08:01:11
Válasz boldizsár1988 #32632. hozzászólásáraMajd olyan 12:30-13:00 körül, vagy holnap reggel, bankja válogatja, hogy mikor könyveli le.
Válasz ella19851002 #32636. hozzászólásáraIgen ha határozatot küldtek az jó,néhány nap és jön a pénz.
Válasz én 11 #32635. hozzászólásáraDe határozatot küldtek attól jöhet utalás mert határozat után 3-4nap
Válasz boldizsár1988 #32632. hozzászólásáraMég meg sem jelent a 2024-es kérelem .
Válasz boldizsár1988 #32632. hozzászólására majd délután szokott
Válasz boldizsár1988 #32632. hozzászólásáraA szomszéd kakasa
csipogot valaki?
Válasz Sz_Pisti #32614. hozzászólásáraKöszönöm mindenkinek aki visszaírt..
Válasz geniusfifa10 #32618. hozzászólásáraKöszönöm szépen,hogy segítettél...❤️????????✌️????
Sziasztok! Ma hajnalban jött a határozat, alaptámogatás előleg fizetésről A 2023ast junius 30.án kaptuk.
Válasz ..,-:) #32626. hozzászólásáraSzia. Nekünk az ÜTR-ben még a tavalyinak sincs nyoma. Mi előbb az utalást szoktuk kapni ,aztan napok múlva a határozatot. De nekünk csak tejhasznú van,igy ha jön pénz akkor csak ez az opció????
Válasz colizoli #32599. hozzászólásáraFogalmam sincs,hogy az állatot miért nem fizették,de hogy nem pénzhiány miatt az biztos.Logikusan kell nézni,ha pénzhiány van akkor nem fizetnek ki 98%-ot és visszatartanak 2%-ot,hanem fordítva csinálnák.Attól már nem oldódik meg az ország problémája.
Válasz boldizsár1988 #32621. hozzászólásáraPár órával ezelőtt kaptam pénzt de gőzöm nincs mire, megnéztem az ÜTR-ben de ott sincs nyoma..........
Válasz boldizsár1988 #32621. hozzászólásáraIgen mi péntek délután
Őshonos vagy állatjólétiről tudtok valamit?
Tegnap is kérdeztem....
Válasz boldizsár1988 #32621. hozzászólására12.-i keltezéssel, vasárnap éjszaka jött a határozat.
Válasz boldizsár1988 #32621. hozzászólásáraNekem ma jött határozat
Biss kb 38000 ft /ha
holnap kezdik utalni, kapott már valaki határozatot?
Válasz subikiss #32617. hozzászólásáraA túligénylések miatt tartják vissza.
Válasz subikiss #32617. hozzászólásáraNekem már tavaly sem küldtek. Igaz volt egy AKG-ellenőrzésem, ami egy évig tartott. A 23-év első forint támogatása 24 május 30.-án. Pénzügyi fegyelem azóta sem...
Válasz sarkozimajus15 #32613. hozzászólásáraSzia!
Én eddig horizontális szántóban indultam mindig, most is abban fogok, arról van tapasztalatom. A mi területeinken nem vált be a no-till, adhatnak érte bármennyi pénzt, nem fogom erőltetni. Meg a kiírt pénzt is fenntartásokkal kell kezelni. Szoktak levonogatni szankciókkal, ha ellenőrzésed van, akkor elég sokáig elhúzódhat, extrém hibázás esetén ki is rakhatnak a pályázatból, stb. Ezt a kockázatot nyilván mérlegelni kell.
Amire mindenképp figyelj, hogy a te területméretednél, talajadottságodnál, felvásárlói körödnél mi működik és mi nem. Mivel pontrendszer alapján szórják ki a jelentkezőket, így azért nem elég 1-2 dolgot elvállalni, nem árt az 5 pontos elemekből többet is behúzni. Mostani AKG-nál emlékeim szerint elég alacsony volt a ponthatár, előtte viszont magas. Nem lehet kiszámolni előre. Ehhez még jönnek plusz pontok, pl. ÁE/ha alapján, hány %-át viszed be a területednek, korábban voltál-e AKG-ban résztvevő...
Fontos, hogy legyen földhasználatod az 5 évre a bevitt területeiden. Van ismerős, aki ment közben hosszabbít földbérletet, szerintem jó előre lejátszani ezeket a köröket, soha nem lehet tudni...
Nagyon pontosan számítsd ki, hogy mekkora terület hány %-át kell bevetned pillangós növénnyel, méhlegelővel, zöldugarral stb., ha vállalod. Jobb kicsit fölé számolni, ne pár tized hektár miatt bukj bele. Más lehet a műhold alapján berajzolható méret, mint akár a fizikailag elvetett terület.
Amin sokan elbuknak a helyi ellenőr szerint, az a méhlegelő szélessége. A minimum 6 méter az legyen minimum 6! Ne 5,5. Sajnos művelés közben elfogyogat könnyen.
A mostani kiírásban szerintem az aszályérzékeny területeket érintő pont lehet a nagy hibafaktor még. Itt fel van sorolva, hogy melyik kapásnövényekre kell odafigyelni. Elvileg a cirok nincs közte, mi termelünk, szóval ez lehet egy menekülési opció a kukorica/napraforgó helyett. A Meparban meg tudod nézni, hogy melyik területed van ilyen blokkban.
Amúgy a pénzügyi fegyelemről valaki aki tényleg ért hozzá tud valamit? Én úgy tudom hogy az uniós szinten van visszatartva egy káralapba és a károk mértékétől függően osztják vissza. Nyilván nem nagy pénz senkinek de mégis hova tűntek?
Válasz Sz_Pisti #32614. hozzászólásáraRészemről az az elv, hogy ha jó földed van és terem ha nem felejtesz el vetni akkor gondolkozzál, ha 10Ak-rét vagy vakolóhomok akkor már érdemes, a másik ok, ha egyébként a gazdálkodásod , amúgy is hasonlít a kiíráshoz na akkor meg kell teremtened az összhangot!
és kész!
Válasz sarkozimajus15 #32613. hozzászólásárahát sztem nem adnak semmit ingyen de lehet ez az utolsó akg ...kitudja mi lesz a 27 ciklus után ..
Válasz sarkozimajus15 #32613. hozzászólására Nagyon csábító elsőre az a pénz, de először várd meg a végleges kiírást, a fogalomtárat, és a szankciós táblázatot, szerintem alig van ma magyarországon olyan termelő, aki ezt valóban meg is tudja csinálni, felénk talán 2 ha van.
Válasz geniusfifa10 #32612. hozzászólásáraSziasztok lesz aki belép az új 5 éves AKG-be,hogy akár no-til vetéssel 200-ezer forintot is kapjon hektáronként???Mit gondoltok megéri belépni???Mit gondoltok mi a hátránya,és az előnye ennek?..Válaszotokat előre is megköszönöm..
Válasz vizilola #32607. hozzászólásáranekem szombat délelőtt jött BISS határozat, meg is lepődtem, soha ilyen korán nem jött még nekem. Pedig nem is 5-10 hektárra igényeltem.
Válasz andreajezoviczky #32610. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz vizilola #32608. hozzászólásáraMég nem volt ellenörzésem az instruktor csak azt mondta, hogy októberben kivagyok írva ellenőrzésére.
De arra én is kíváncsi leszek mikor fizetik a többit ki.
Válasz korrektuzlet11 #32606. hozzászólására10.16.-tól fizetik az előleget.
https://www.agronaplo.hu/20241010/friss-hirek-a-tamogatasokrol-kiderult-mekkora-eloleget-kapnak-a-gazdak-51298/amp
Válasz andreajezoviczky #32518. hozzászólásáraSzia!
Meg volt már az ellenőrzésed?
Ha igen, nem mondtak valamit a kifizetésről, ha megkérdezted esetleg?
Köszönöm, ha válaszolsz.
Biss határozat jött éjfél után.
Őshonosról, állatjólétiről nem tudtok valamit?
Örülünk ennek is, de mi sajnos 5 hektár alattiak vagyunk. Inkább a jószág számítana..
Válasz szakalneirenke83 #32605. hozzászólásáraÉn is kaptam értesítést BISS-ről. Pedig autónyomot láttam az ültetvényemben, azt hittem megint ellenőriznek, de nem, szerencsére, csak (orv)vadászok lehettek.
Válasz májki #32603. hozzászólásáraNekem is jött határozat
asz májki #32603 hozzászólásáraNekem is megjött, jövő héten pénz lesz ebből.
Biss határozat ma jött, 38.200ft!! 10 ha alatti vagyok.
Válasz colizoli #32600. hozzászólására
Válasz colizoli #32600. hozzászólásárainkább ne
Válasz barnatanya2019 #32596. hozzászólásáralézer fanta 675 állami beruházást húzott le
varga misi egy csomó állami beruházást csúsztatott át 26-27-revagy tovább.
vitya 130 állami kiadást húzott le a múlt héten, köztük mentőautó beszerzést
az államadóság soha nem látott mértékű.
soroljam még
van pénz, persze Csádnak 80 milliárd, Boszniának 45 milliárd Macedoniának 200 milliárd. stb.
Válasz Igazi Földönfutó #32594. hozzászólásáraAkkor az állatos kifizetéseket, birka-marha, miért csak tavasszal fizették ki nagy részben elöleg nélkül egy összegben?
Válasz Gofri #32595. hozzászólására nekünk még nem látszik semmi csak határozat jött kifizetésről
Válasz Gofri #32595. hozzászólásáraNem de a bankszámlán fog :D a többi ráér.
Válasz Igazi Földönfutó #32594. hozzászólásáraEz így van és legalább most abbahagyja a sok negatív "csőd van nincs pénz" írkafirkáló itt.
Akiknek jött határozat, ügyfélkapun lászik már a 2024es kérelem? Mert 2023 ban előbb pénzt kaptam majd utána jelent meg a kérelem