Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz packhams #17918. hozzászólásáraA Nyíregyházi kirendeltségen azt mondták,hogy mèg ezután fognak hozzá az AKG-hoz!! A kifizetése mèg hetek múlva!! Türelmet kèrtek!! Èn sem kaptam mèg egy forintot sem belőle!!!
Válasz jann #17927. hozzászólásáraElnézést de akkor valamit elrontottál ,mert pont most nézem ,hogy jóváhagyott ,kerekítve 52eft /db, , akg , ökoban nem tudok nyilatkozni még mindkettő feld alatt!
Válasz ignéczi #17924. hozzászólásáraEMVA-mgte kifizetésről sincs semmi hír. Ha az is olyan lesz mint a zöldítés+területalapú (a 2016-os 80%-a) akkor szerintem annyira jól teljesítünk, hogy észre sem vettük amikor felszálltunk a sz.pórollerre!
NVT erdőtelepítéshez jövedelempótló kifizetéséről nem tud valaki valamit? Ismerősök közül senki nem kapott még semmit 2016 évre. Annak is június 30. a kifizetési határideje, vagy rosszul tudom?
Válasz .Feco. #17919. hozzászólásáraén akkor is mondtam és most is.. az asszonynak ugyanaznap jelent meg mindig a zöldítés a saps és a fiatal gazda is...
Nem az ellenőrzésekről szólt ez a francokat!!!
Ez a pénzről szólt! az összes nagygazdaság megkapta már régen mi meg nem arra nem maradt. Azt senki nem gondolhatja 1 év kell az ellenőrzésekhez! Hátra lettünk sorolva ennyi...
Válasz packhams #17918. hozzászólásáranekünk hétfő óta minden nap státuszváltás de semmi más nem változik...
Azt nem értem ha most két hét alatt mindent le lehet zárogatni meg ki lehet fizetni miért nem lehetett ezt megcsinálni mondjuk decemberben?
Válasz varga53 #17913. hozzászólásáraAz 1.sz táblázatban foglaltak szerint visszatartanak: fiatal gazdának 0.98%, kiistermelönek:0.56 ! és a közvetlen támogatási összkeret túllépése miatt 2.27%-ot
valamint pénzügyi fegyelem miatt egy kissebb összeget, vagyis ezeket a támogatásokat a
közvetlen támogatásk-ból vonják le.
Az összeg nálam is annyi amit irtál/ha.
Nem tudom, de ez már tavaly is így volt?
Ma jött határozat. Jó sok magyarázó táblázattal.
A végeredmény csodálatos, 21,53ha-ra zöldítés 263.527,- területalapú 952.804,-, összesen 1.216.331,-.
Magyarország jobban teljesít!!! 56.494,-/ha lett a támogatás!!!
Előző évben 1.528.030,- volt az össz. támogatás ami 70.972,-/ha volt.
Ha jól számolom akkor jövőre 40/ha, aztán 25/ha majd 10/ha. 2012-ben már 5.000,-/ha lesz amit fizetnem kell, mert van földem!
Válasz vén cigány #17907. hozzászólásáraNem a földalapúhoz kell, hanem a pályázati - öko, akg - támogatásokhoz. Sokunknak már lement a második éves ellenőrzés is, erről kérdezett valaki.
Válasz rongyos #17880. hozzászólásáraElég alaposak. Nem csak azokat nézik, ami nekik a tanúsításhoz kell, hanem gyakorlatilag mindent, amit az MVH és a Nébih nézne egy ellenőrzésnél (földhasználat, engedélyek, kártevő írtás, tavalyi és idei számlák, vetőmag cimkék, készletnyilvántartás, helyszíni ellenőrzés stb). De minden rendben ment. Mondjuk lekopogom, hogy eddig az MVH-val is csak jó tapasztalatok vannak helyszíni ellenőrzés terén. Nekem inkább az egyéb kategóriába tartozó (mezőgazdasághoz köze nincs, de okoskodik) hivatalok húzták ki a gyufát. A támogatás kifizetéséről nem tudnak semmit. Sajnos.
Valamilyen jogcímen kaptam ma 112 forintot. Ennek mi értelme van Majd valamikor megkapom az erről szóló határozatot egy lepedő nagyságú borítékban. Posta, utalás ingyen van? A józan ész régen szabadságra ment ebben az országban.
Válasz borda77 (Joe) #17901. hozzászólásáraezt a dolgot alaposan jegyezd meg, hogy majd amikor megint hitegetnek akkor nehogy bedőlj nekik! A magyar ember hajlamos a rosszat hamar elfelejteni...
konkluzio semmi hibám nem volt nem akartak fizetni asszonynak ugyan azon napon ugyan azon percbe jóváhagyva... tehát csak visszatartották.. ennyi... mocsok banda!
A juni 30at az mvh-s hölgy mondta aki elvileg a témával foglalkozik, igaz 3 nap alatt sikerült csak elérni. Mondjuk azt nem mondta hogy kifizetik 30ig hanem csak annyit hogy a határidö juni 30
Válasz fletossy #17888. hozzászólásáraEgy fillért sem kaptam AKG-s pénzt eddig. A többit teljesen kifizették. Ügyféltájékoztatási rendszeremen feldolgozás alatt szerepel, de a többi jóváhagyott. Itt valaki azt írta, hogy VP-s az AKG támogatás és azokat Július 31 ig kell fizetni.
Akg-rol tud valaki valamit? Valaki kapott már pénzt? Leadtunk határidö elött böven mindent, de semmi nem jött még, mvh meg csak azt mondja, hogy juni 30 a határidö legyünk türelemmel. A juni 30 unios határidö addig kötelezö nekik kifizetni, elméletileg nem tolhatják ki semmilyen jogcimen.
saps most jött meg...akkor még fiatal gazda és mivel ezek nem lezártak csak jóváhagyottak így gondolom a végső elszámolásnál még valami csurran cseppen...
33732 hozzászólás
Válasz kiskiri #17922. hozzászólásárasemmit...nekem már a 2. ellenőrzés volt...de egy kanyi fillér..határozat...jegyzőkönyv..info..stb sem jött...
Vp-Öko jóváhagyottra váltott számított összegnélkül!!!
Ez mit jelent???
Válasz Jaffa13 #17931. hozzászólásáraCsak akkor nem kell ordítva hangoztatni, hogy mindenki megkapja a jussát júni 30-ig.
Válasz packhams #17918. hozzászólásáraA Nyíregyházi kirendeltségen azt mondták,hogy mèg ezután fognak hozzá az AKG-hoz!! A kifizetése mèg hetek múlva!! Türelmet kèrtek!! Èn sem kaptam mèg egy forintot sem belőle!!!
Ma megjött a végkifizetés.
Válasz kulakman #17928. hozzászólásáraSzintén. valami 51900 kerekítve.
Akg-n, naturán még gondolkodnak.
Válasz jann #17927. hozzászólásáraElnézést de akkor valamit elrontottál ,mert pont most nézem ,hogy jóváhagyott ,kerekítve 52eft /db, , akg , ökoban nem tudok nyilatkozni még mindkettő feld alatt!
Anyatehén mai nap elutasított... határozat nincs
Válasz ignéczi #17924. hozzászólásáraMi megkaptuk egyszerre május 20.-a fele. Békés megye
Válasz ignéczi #17924. hozzászólásáraEMVA-mgte kifizetésről sincs semmi hír. Ha az is olyan lesz mint a zöldítés+területalapú (a 2016-os 80%-a) akkor szerintem annyira jól teljesítünk, hogy észre sem vettük amikor felszálltunk a sz.pórollerre!
NVT erdőtelepítéshez jövedelempótló kifizetéséről nem tud valaki valamit? Ismerősök közül senki nem kapott még semmit 2016 évre. Annak is június 30. a kifizetési határideje, vagy rosszul tudom?
Válasz .Feco. #17919. hozzászólásáranekem ma is, tegnap is hozányúltak az akg-hoz
csak lesz valami
Gratulálok az AKG-soknak akiknek ma jóváhagyottra váltott a státusza :) BIO-ról nem tud valaki valamit?
Akg jóváhagyott/Számított összeggel együtt a mai dátummal! Dicsértessék...
Válasz .Feco. #17919. hozzászólásáraén akkor is mondtam és most is.. az asszonynak ugyanaznap jelent meg mindig a zöldítés a saps és a fiatal gazda is...
Nem az ellenőrzésekről szólt ez a francokat!!!
Ez a pénzről szólt! az összes nagygazdaság megkapta már régen mi meg nem arra nem maradt. Azt senki nem gondolhatja 1 év kell az ellenőrzésekhez! Hátra lettünk sorolva ennyi...
Meg fogod kapi 30-ig tuti!
Válasz packhams #17918. hozzászólásáranekünk hétfő óta minden nap státuszváltás de semmi más nem változik...
Azt nem értem ha most két hét alatt mindent le lehet zárogatni meg ki lehet fizetni miért nem lehetett ezt megcsinálni mondjuk decemberben?
Akg mai nappal jóváhagyott+számitott összeg.
Válasz varga53 #17913. hozzászólásáraAz 1.sz táblázatban foglaltak szerint visszatartanak: fiatal gazdának 0.98%, kiistermelönek:0.56 ! és a közvetlen támogatási összkeret túllépése miatt 2.27%-ot
valamint pénzügyi fegyelem miatt egy kissebb összeget, vagyis ezeket a támogatásokat a
közvetlen támogatásk-ból vonják le.
Az összeg nálam is annyi amit irtál/ha.
Nem tudom, de ez már tavaly is így volt?
Válasz zsolt93 #17912. hozzászólásáramég semmi
Válasz varga53 #17913. hozzászólására
https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes
általános ügyintézés/ügyféltájékoztatási rendszer
Ma jött határozat. Jó sok magyarázó táblázattal.
A végeredmény csodálatos, 21,53ha-ra zöldítés 263.527,- területalapú 952.804,-, összesen 1.216.331,-.
Magyarország jobban teljesít!!! 56.494,-/ha lett a támogatás!!!
Előző évben 1.528.030,- volt az össz. támogatás ami 70.972,-/ha volt.
Ha jól számolom akkor jövőre 40/ha, aztán 25/ha majd 10/ha. 2012-ben már 5.000,-/ha lesz amit fizetnem kell, mert van földem!
Valaki megtudja mondani, hogy hol lehet megnézni,hogy hogyan áll a támogatás igénylés.
Itt egyesek írják, hogy látják, de nem tudom megnézni.
Sziasztok valakinél anyatehén támogatás jelent már meg?????????
Válasz vén cigány #17907. hozzászólásáraNem a földalapúhoz kell, hanem a pályázati - öko, akg - támogatásokhoz. Sokunknak már lement a második éves ellenőrzés is, erről kérdezett valaki.
Válasz szabogazda52 #17908. hozzászólásáraNekem 3,5ha, 2015-ben 137250Ft, 2016-ban ugyanarra 91587Ft
Válasz szabogazda52 #17908. hozzászólásáraTöbb igénylés kevesebb lóvé...erre az évre szerintem még kevesebb lesz az AKG pillangós vállalás miatt.
Szálas fehérjenövény támogatás végkifizetés 2016 27eft/ha, 2015.évi 36eft/ha
Válasz vén cigány #17906. hozzászólásáraA termelési támogatásokhoz kötelező a vetőmag címke!
Vagy nem????
A földalapú az nem termelési támogatás! Szerintem!!!!
Válasz Mezga Geza #17905. hozzászólásáraA vetőmag címke az minek? Ha van számla kukorica magról és rajta van a számlán!!!
Válasz rongyos #17880. hozzászólásáraElég alaposak. Nem csak azokat nézik, ami nekik a tanúsításhoz kell, hanem gyakorlatilag mindent, amit az MVH és a Nébih nézne egy ellenőrzésnél (földhasználat, engedélyek, kártevő írtás, tavalyi és idei számlák, vetőmag cimkék, készletnyilvántartás, helyszíni ellenőrzés stb). De minden rendben ment. Mondjuk lekopogom, hogy eddig az MVH-val is csak jó tapasztalatok vannak helyszíni ellenőrzés terén. Nekem inkább az egyéb kategóriába tartozó (mezőgazdasághoz köze nincs, de okoskodik) hivatalok húzták ki a gyufát. A támogatás kifizetéséről nem tudnak semmit. Sajnos.
Szálas fehérje,és hízottbika jogcimen kaptam ma összesen 9245 forintot. Megy ez...
Valamilyen jogcímen kaptam ma 112 forintot. Ennek mi értelme van Majd valamikor megkapom az erről szóló határozatot egy lepedő nagyságú borítékban. Posta, utalás ingyen van? A józan ész régen szabadságra ment ebben az országban.
Válasz borda77 (Joe) #17901. hozzászólásáraezt a dolgot alaposan jegyezd meg, hogy majd amikor megint hitegetnek akkor nehogy bedőlj nekik! A magyar ember hajlamos a rosszat hamar elfelejteni...
fiatal gazda ma jóváhagyva... 20250 ft/kb.
konkluzio semmi hibám nem volt nem akartak fizetni asszonynak ugyan azon napon ugyan azon percbe jóváhagyva... tehát csak visszatartották.. ennyi... mocsok banda!
Nekem már csoportot nagyon kellett már
A juni 30at az mvh-s hölgy mondta aki elvileg a témával foglalkozik, igaz 3 nap alatt sikerült csak elérni. Mondjuk azt nem mondta hogy kifizetik 30ig hanem csak annyit hogy a határidö juni 30
Válasz én 11 #17897. hozzászólásáraLegyen igazad! Én is itt olvastam ezt a júli 30 at, de reménykedem a juni 30 ban. Bár 21. e van és.........:)
Válasz Lurkoo #17896. hozzászólásárajunius 30 ig kell kifizetni. én is 0ft akgt kaptam
Válasz fletossy #17888. hozzászólásáraEgy fillért sem kaptam AKG-s pénzt eddig. A többit teljesen kifizették. Ügyféltájékoztatási rendszeremen feldolgozás alatt szerepel, de a többi jóváhagyott. Itt valaki azt írta, hogy VP-s az AKG támogatás és azokat Július 31 ig kell fizetni.
Szálas fehérje takarmánynövény elutasított...
Azért jó,hogy így a végkifizetés előtt eldöntik,hogy nem jár semmi!!!
Szerintem meg juni28-ig kiküldik a határozatokat juli15-ig pedig fizetnek
Válasz fletossy #17888. hozzászólásáraSzintén zenész... Annyit mondtak, hogy legyünk türelemmel.
Válasz kistomi #17890. hozzászólásáraén határozatot semmiről sem kaptam meg ha megnézem még csaj jóváhagyott nem lezárt...
Válasz fletossy #17888. hozzászólásáraVan aki a teljes összeget, van aki rész és van aki egy nagy semmit kapott.
Záró határozatot kapott e már valaki zöldítésről vagy saps-ról?
Válasz rongyos #17880. hozzászólásárahány hektár?
Akg-rol tud valaki valamit? Valaki kapott már pénzt? Leadtunk határidö elött böven mindent, de semmi nem jött még, mvh meg csak azt mondja, hogy juni 30 a határidö legyünk türelemmel. A juni 30 unios határidö addig kötelezö nekik kifizetni, elméletileg nem tolhatják ki semmilyen jogcimen.
Válasz kelenczesgyorgyne #17886. hozzászólására
Na hátha a héten küldik nekünk is..
Válasz mmariann #17884. hozzászólásáraSzia!Igen én megkaptam hétfőm!
saps most jött meg...akkor még fiatal gazda és mivel ezek nem lezártak csak jóváhagyottak így gondolom a végső elszámolásnál még valami csurran cseppen...